18 Ağustos 2013 Pazar

Ufc - Alistair Overeem Yine Nakavt Oldu-Shogun Giyotinle Pes Etti-

                                             

Ufc on  Fox Sports 1'de dün gece harika maçlara sahne oldu.Türkiye saatiyle sabaha karşı olan maçlar esti kavurdu.



Ufc'deki üçüncu maçında Alistair Overeem,iyi götürdüğü maçta Travis Browne'ye nakavt oldu.Ufc'de ilk maçında Brock Lesnar'ı ezen Overeem ardından doping testini geçemeyip 9 ay ceza almıştı.Testesteron seviyesi 1'e 14 çıkan Overeem bu aradan sonra Anthonio''Big Foot''Silva'ya feci şekilde nakavt olmuştu.
Dün geceki maçta ise Overeem maça iyi başladı.Browne'nin üstüne gidip tellere sıkıştıran Overeem ard arda attığı diz darbeleriyle Browne'ye zor anlar yaşattı.Vücuduna gelen diz darbesiyle düşen Browne'ye diz ve yumruk darbeleriyle maçı bitirmeye çok yaklaşmıştı.Browne sadece kendini korurken dayanıklılığını da göstermiş oldu.Burdan ayağa kalkmayı başaran Travis Browne,Overeem'in hem yorgunluğu hem cam çenesi sayesinde ard arda attığı front kicklerden birini çenesine denk getirince Overeem yere grogi olarak yığıldı.Travis Browne Overeem'in işini bitirip 15.galibiyetini aldı.

Steroit cezasından sonra bel çevresinde sarkmalar oluşan Alistair Overeem önceki maçında olduğu gibi kondisyon sorunu yaşadı.Japonya'da Dream organizasyonunda şampiyon olan aynı zamanda K-1 2010 şampiyonu olan The Reem,Japonya'da doping testlerinin yapılmamasının avantajını iyi kullanmıştı.

Devasa cüssesiyle seyirci kitlesi olan dövüşçünin kariyeri buradan sonra ne olur bilinmez.Ancak abartıldığını bir kez daha ispatladı.Kariyerinde Light Heavyweight'de dövüşürken önemli isimlere hep kaybeden The Reem,ağır siklete geçtikten sonra devasa kas yığını haline gelmişti.O zamanlar Fedor Emelianeno ile ismi anılan The Reem Fedor'un olimpik testi ısrarla istemesi üzerine bu maç gerçekleşememişti.

Brock Lesnar,Overeem dövüşünden önce bağırsaklarından çok ciddi sorunlar geçirmiş komalık duruma gelmişti.İyileşir iyileşmez ise Overeem ile dövüşerek kaybetmişti.

Güçlü olduğu aşikar ancak iyi dövüşçü mü tartışılır.2010 K-1 şampiyonasında Gökhan Saki kırık koluyla çıktığı maçta Overeem'i knock down durumuna getirmişti.


Gecenin sunum maçında Mauricio ''Shogun'' Rua, Chall Sonnen'e giyotin kilidiyle kaybederek sürpriz yaşattı.

Orta siklette ise John Howard, Uriah Hall'ı oy birliğiyle yendi.



7 yorum:

  1. anakartın diğer maçlarını yazmadım. diğer kartları da yazmadım :D önemli saygıdım maçları yazdım.

    YanıtlaSil
  2. steroid'le vücut yapan Overeem'ın kaybediceğini düşünüyordum'da Shogun Rua baya sürpriz oldu

    YanıtlaSil
  3. x

    overeem steroidi kesince vucud normale dönmüş, vucut gene iyiydi ama kondisyon yoksa o kaslar bi işe yaramaz, maçın başında maçı rahat bitire bilecek pozisyonlar yakalamışdı aptallık yapdı,3 dk da kondisyonu bitti sonuç kaçınılmazdı...

    YanıtlaSil
  4. Overeem bitmiş hem Silvayı yenememiş anlarım Browne kimdir abi ya Eski Strikeforce Şampiyonunun yenildigi adama bakar mısınız ya yuh bee bıraksın bu işlere evinde oturup kızıyla ilgilensin bari...

    YanıtlaSil
  5. strike forcedeyken de kaç sene gelip dövüşmedi testlerde çıkaxak diye.silvadan kaçmış adam zamanında.

    basit adamları yenince büyüdü çok.bilmiyoum overeem çok garip son iki maçtır.yenildiği adam dövüşçü olsa bari.cain falan demek parçalar overeemi.

    junior dos santostan kaçmakla iyi yapmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Santos un karşısına çıksaydı eger 1 roundda nakavt olurdu :)

      Sil
  6. The reem kondisyon anlaminda çok büyük hayalkırıklığı yarattı ben de.browne nin sürekli denediği front kicklerle ko yapacagının overeem dışında herkes farkındaydı sanırım.

    YanıtlaSil