28 Ağustos 2013 Çarşamba

Haye vs Fury Hbo'da

                                             
İngiltere'nin günümüzdeki  en büyük iki ağır sikleti David'' Hayemaker'' Haye vs Tyson Fury arasında 28 eylülde yapılacak olan maç, Hbo'dan yayınlanack.

Boksun satranç kısmının ring dışı ve ring içi safhasını çok iyi oynayan Haye çıktığı maçlardan büyük paralar kazanmaya devam ediyor gibi.

Dereck Chisora maçında olduğu gibi şaşalı bir galibiyet alırsa Haye,yakında Wladimir Klitschko vs David Haye 2 maçını görebiliriz.

Öte yandan Fury'nin alacağı özellikle nakavtlı galibiyet onu bir anda ünvan maçına itebilir.Hem de elinde sağlam kozlarla.

19 yorum:

  1. X
    haye'e bu pozu hiç yakıştıramadım hala'da aynı düşüncedeyim bir sporcuya böyle kelle elde pozlar yakışmıyor zaten maçta'da bir numara yapamadı povetkin-wladimir maçıda hbo'da yayınlancakmış haye'in fury'yi yeniceğini düşünüyorum ama

    YanıtlaSil
  2. eğer pro boks böyle olmasaydı sonu güreş müsabakalrı gibi 5 kişiyle izlenitor olurdu.onlarda hoca öaysı sucu :D

    insanlar kan görmeyi seviyor.bu bir gerçek.

    YanıtlaSil
  3. Jon jones haklı kimse birbirini kandırmasın boks spor değildir, birbirine zarar verip karşığında para almaktır, eskiden galdyatörler vardı onun bir türü sadece, mma, boks muay thai'de öyle...;insanlar kan görmeyi seviyor, kavga olunca herkes cama fırlıyor kendisi etmeye tırsıyır ancak başkasını izlerken ahkam kesmek, yorum yapmak keyifli geliyor, boksta mesela o yumruğu çeneye gömdüğünde adamın çam gibi yere devrilmesini, gözlerini tavana dikince gözlerinin sadece beyazının görülmesini ve bayılmasını çenesinin yamulmasını, heleki sevmediğimiz kişiyse iyice hoşumuza gidiyor bizim aracılığımızla adamamız kazandı ohh rahatladık değil mi ? ağırçekimleri izlemeyi seviyoruz, şimdi bütün bunları izleyipte utanmadan barış ve kardeşlik için izledim demek saçmalık, güzellik isteyen bale izleyebilir, dövüş sporlarında antrenman ne için yapılıyor karşındakini haklamak için olat budur...insanoğlunun doğasında var bunlar, boksu izleme nedeniniz spor severlik değil bunu itiraf edin rahatlayın, bunun ayıbı yok..Bol nakavt görmeniz ve keyiften kendinizden geçmeniz dileğiyle, o yumruk nede olsa sizin lanet burnunuza isabet etmiyor rahat olun..

    YanıtlaSil
  4. JONJONES

    En azıdan ringde ya da kafeste dövüşmek isteyen dövüşüyor.Dövüşmek için can atanlar.Bu iş zorla değil.gönül rızası ile.

    Spor olayına gelirsek vurmalı olan hiçhiç spor spor değildir.grapling olanlar güreş judo bjj bunlar baba gibi spordur.
    AAMA BOKS KİCK BOKS MUAY THAİ VB DEĞİL.
    Herkes dövüşmek için ve lanet rakibinin çenesini kırmak sonucunda şan,para,ödül vb gibi şeyleri almak için ordadır.

    Dövüşmek tabi bu sporlarda oldugu gibi dengi dengine her insan yapabilir.Yoksa senden zayıf bitini haksız yere dövmek kancıklıktır.

    Herkesin dengiyle ve insan gibi dövüşmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
  5. X
    Boks tabiki bir spor'dur dövüş yapmak değil maç yapmakdır sonuçta kuralları olan bir spordur o kafasız ahmet çakar'a bakıpda spor değildir falan demeyin 19.yy'dan beri spor olarak görülür dünyanın en eski sporudur 5 bin yıllık geçmişi vardır ingilizce wikipedia'da aşırı detaylı açıklaması

    http://en.wikipedia.org/wiki/Boxing

    YanıtlaSil
  6. Boks spordur. Kendi sığ ölçütlerinize göre kategorize etmeyin bence insanları. Boks kökleri yüzyıllar öncesine dayanan, buram buram tarih kokan, belli kuralları olan içinde hız, teknik, zeka, güç, dayanıklılık, koordinasyon, korelasyon, estetik ve bilimum özellikleri barındıran önemli bir spor dalıdır. Hele ki günümüzde nasıl stratejik bir hal aldığını zirvedeki elit boksörlerden anlayabiliyoruz. Elmalarla armutları birbirine karıştıranlar street fight gibi ne olduğu belirsiz ucube videolar var onları seyredip mutlu olabilir elbette.

    YanıtlaSil
  7. spor eğer bedeni hareket ise tabiki spordur.Ama insanların dediği gibi bedene fayda veren şeylerse değildir.önemli olan sporun tanımı.

    Meşhur bir söz var ya boks sporsa savaş olimpiyattır.kısmen katılırım.ama severim boksu.

    İnsanlar neden ko yapamayan sayıya oynayan boksöreleri sevmez?
    Çünkü jeneriklik ko adı altında boylu bayunca serilmiş bayılmış adam görmek ister.Kan görmek ister.Trever Berbick yerden kalkıp kalıp yere düşünce ordan oraya şuurunu kaybetmiş şekilde yuvarlanınca insanların gözlerindeki parıltıyı görebilirsin.Ya da lewis vitali maçında insanlar neden çığlık çığlığa izler?Çünkü her iki boksör de hayvan gibi saldırmıştır birbirine.Vitalinin surat dağılmış lewis ordan oraya sürükleniyordur.

    Şiddet insanların içinde var.Bu doğru kullanıldıgı zaman sıkıtı yok bence.Ayarınla dövüştükten sonra sıkıntı yok kanımca.

    MMa e gelirsek boksa oranla daha az beyin hasarı alırsınız.Bir maçta kafanıza 10 yumruk yersiniz en fazla.Bunlardan 3 tane falan sert olursa o maç biter.

    Boksta ise 500 yumruk oluyor ortalam.Beyin hücreleri halaya giriyor resmen :D

    Amma velakin ben şiddeti seviyorum.Bu tarz sporları hiç bişeyin altına sığınmadan herkes gibi seviyorum.

    Boksu yastık kadar yumuşak eldivenlerle ve hiç tahribat vermeyecek eldivenlerle yapsalardı şu an bale gibi seyirci sayısı olurdu.

    Ucube dediğiniz sporları ben mma olarak algıladım.İçinde boks dahil tarihi ta ebesinin nikahına inan güreş ve muay thai barındırı.Bjj ise daha yeni bir spordur.
    Kıyaswlamaya gerek yok nasılsa cevabı belli bu vs nin.

    Dediğim gibi hocam spor bahane şiddet şahane :D

    YanıtlaSil
  8. Bu kadar basite indirgeme biraz daha geniş perspektiften bakmayı dene bir önceki yorumda kastettiğim MMA - K- 1 gibi ekstrem şeyler değildir ha bunlara da çok sempatiyle bakmıyorum ya ayrı konu.

    Bahsetmeye çalıştığım şey Street fight. Sokak serserilerinin atraksiyonları diyelim. İlgili görüntülere Tube' den ulaşabilirsin. Siz Salt siddeti seviyorsunuz izlerken mutlu oluyorsunuz ya işte bunları seyredin diyorum.

    Boks maçı seyrederken sadece boksörün zor duruma düşmesi nakavt olması vb şeyler haz vermez bana. Maç öncesi görsel şovlar, Michael Buffer' ın 'Let's Get Ready To Rumbleee' açılış anonsu. Jimmy Lennon' un o içli sesiyle sunumu. Seksapeliteyi öne çıkaran alımlı Ring kızları. Seyircinin çoşkulu uğultusu. Boksörlerin cv lerinin okunması. Boksörlerin sağa sola eğilerek eskivler yaparak vuruştan kaçması, kontrol mekanizması, stratejisi, hızı, dengesi ve ayak oyunları. Onlarca yumruğu birbirlerine savurduktan sonra maç sonu gidip sarılmaları ellerini havaya kaldırmaları. Bünyesinden çıkardığı hayatı filmlere konu olmuş nice unutulmaz efsaneleriyle Güzeldir benim için boks.

    Nakavt izlemek elbette göze hoş gelir seyir zevki açısından aksini kimse inkar edemez zaten oda işte Pastanın üzerine gezdirilen çilekli Jöledir ama asla pastanın kendisi değildir Jones. :)

    Ayrıca salt Fizyolojik açıdan değerlendirmemek lazım sporu Kitlesel yönü var. Sosyolojik ve Psikolojik açıdan neler getirir görürür. Üç dört unsuru mikserle ortaya güzel bir armoni çıkıyorsa adı spordur zaten bunun. Sevdiği aktiviteyi icra eden biri ruhen ve zihnen kendini rahat hissediyorsa kendine olan öz güveni artıyorsa hayata ve insanlara bakış açısı değişiyorsa misal bu psikolojik yönüdür Ayrıca tahribat olayına gelirsek boksun futbol kadar hayati tehlike taşıdığını düşünmüyorum kalp krizinden sahanın ortasına yığılıp kalan bir çok futbolcu biliyoruz. Hayatın kendisi risktir zaten yolda arabayla giderken kaza yapıp bir yerlerini sakatlamayacağının garantisi mi var ? Kaldırımda yürürken çukura düşen insan mı dersin, denizde boğularak can veren insan mı dersin. Envai çeşit şeyleri okuyup dinliyoruz. Daha dün okudum futbolcu Huguein Capri adasında denize girmek isterken dengesini kaybedip yüzünü kayaya çarpmış. Buyur buradan yak. :)

    YanıtlaSil
  9. mike tyson neden daha çok sevilir izlenir? pirana gibi saldırıp lokum gibi nakavt yaptıgı için.
    Ben salt şiddet demiyorum ama çoğu şiddet.hem de babalar gibi :d

    İşin özü dövüş.Dövüşün içinde estetik de vardır.Ama işin özü dövüş.

    Misal amatör boks neden tercih edilmez.Halbuki milli takım bazında proların (ilk 30hariç) çok daha üstünde boksörler vardır.Eskiv,ayak oynu dans vb herşeyi görürsünüz.
    Ama kafada kask vardır.Tek sarsıcı yumrukta hakem sayar.Seyirciler uyut,nakavt çıkmaz

    Amma velakin pro boks daha çok izlenir.Daha çok nakavt daha çok kan vardır.Tabi içinde başka öğelerde barındırı.Ama benim görüşüme göre pastanın kendisi şiddet dürtüsü (seyirvciler açısından)

    Ne zaman amatör şampiynolara gitsem mis gibi herşey hazırlanmıır müzik şov ring ışıkları ama millet uyur nerdeyse.ben uyumam sevdiğim için.ama geçen ilk defa daraltı geldi sıkıcılıktan.

    Dediğim gibi hocam bana göre budur.

    YanıtlaSil
  10. Mike Tyson' u sırf taarruzu şiddetlendiriyor diye sevseydim şayet (boksa dair teknik, güç, zeka, hız, koordinasyon, estetik...birçok önemli olguyu rafa kaldırıp ) rodeo, boğa güreşi gibi dünyanın belki de en agresif aktivitesinin fun clup' ları arasında yerimi alır yüzlerce azgın boğaya, matadora hayran olurdum ya da işte oturur bu street fight gibi harala gürele birbirine girişen insan türlerinin marjinal avamlıklarını seyrederdim. İşim olmazdı boksla. Farklı pencereden bakıyoruz. Neyse.

    Boks Casino' yu faaliyete geçirirsen fena olmaz (Müsait olduğunda ) önümüzdeki 1-2 aylık süreçte yer alan önemli maçları toparlarsın tahminlerimizi sıralarız bizlerde. :) Ne dersin ?

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. herkesin kendi bakış açısı.Benim bakış açım boksa aşktır.Ama çogunun şiddet görme istediüi olabilir.Senin gibi olanlar da var tabi

    Csinoyu açarım o kolay.güzel maçlar var yakında zaten.
    Şu sıra boksa küsmüş durumdayım sakatlığım yüzünden.Maç bile izleyemiyorum aklım hep orda.Ya kuruntu yapıyorum ya da sorun var dizimde.Biraz pimpirikli biriyimdir.:D
    Bide her Türk insanı gibi hastaneye gitmem sorunumu google amcaya sorar kendi teşhisimi kendim koyarım.Param olsa eve Mr makinesi alıcam o derece amk :D

    Bu arada Mike Tyson,Promotions şirketi kurmus galiba.Yıllardır aklımdaydı bu herif niye yapmıyo diye.Keşke holy de yapsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doktora gitsene kardeşim. sigortanda vardır okuyosun zaten. ya minisküs ya ön çapraz bağ felan kopmussa nolacak. bunlar ameliyatlık olaylar. kafana cok takılıyosa doktora git yazdır mr. özel hastaneye git 50 lirasını kendin verirsin çektirirsin mr sonucu görürsün o na göre hareket edersin :)

      Sil
    2. Aga gittim doktora dun.mr falan cekmedi.bazi hareketler yaptirdi sonra zorlqmisin dedi..calisma hareketi ve krem verdi.dizimde kosarken yururken sikinti yok.normal zamanda agri da yok.comelip kakkarken sag dizime agri giryordu sadece

      Sil
    3. Geçmiş olsun, Dikkat et.

      Sil
  13. casinoyu açıam da şimdi aklıma geldi qua ben sen asım roy burak başka kimse yok ki :D
    lilya kadar kullanıcı yok

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle.



    Tüm sporların atasıdır.

    Olimpiyat oyunlarındaki boks maçlarını kaçırmam hele ki Orhan Ayhan' ın sunumuyla seyretmenin farklı bir tadı oluyor. Umarım Rio de Janeiro' ya gidecek kafile turistlik gezi modunda karnavalları seyredip sonra gerisin geriye dönmezler

    YanıtlaSil
  15. Doğru, kalemşör sayısı tatmin edici değil yeni sistemle trojanlar temizlendi. Böyle sessiz, sakin ve huzurlu olsun da Casino' muz eksik kalsın boşver o zaman.

    YanıtlaSil
  16. Ouiet man abi huzur istiyor bırakın siteyi :)))

    YanıtlaSil