7 Ağustos 2013 Çarşamba

İTİRAZ REDDEDİLDİ


İngiltere Profesyonel Boks Federasyonu (BBBoC) Malik Scoot ve ekibinin , Chisora maçındaki nakavta yaptığı itirazı reddetti.

Maçın , teknik nakavt (TKO) olarak ilan edilmesi gerekirken nakavt (KO) olarak ilan edildiğini iddia eden ve itiraz eden Scott , müsabakanın sonuç yok (NC) olarak ilan edilmesini talep etmişti.

BBBoC , beklenildiği üzere bu itirazı kabul etmedi.

Chisora'nın sağıyla yere düşen Scott , 9 denmesinden sonra ayağa kalkmış ama hakem maçı yine de maçı bitirmişti.

16 yorum:

  1. no standing 8 count kuralı varsa hakem doğru karar vermiş oluyor zaten çoğu maçta var bu kural

    YanıtlaSil
  2. İtiraz kabul edilseydi yer yerinden oynardı. Bu ve buna benzer hadiseler birçok kez yaşandı.

    YanıtlaSil
  3. Bu olay zemzem suyuyla yıkanmış gibi.


    D. Williams & K. Airich ­

    2 : 01 Dikkat

    Danny tam işi bitirecekken Ahmet Öner' in gongu çalarak roundu erkenden bitirmesi efsane olmuştur !

    http://www.youtube.com/watch?v=e_W04Lx5m4o


    YanıtlaSil
  4. @adsız'ın söylediği mantıklı çoğu ağırsiklet maçında var no standing 8 count kuralı

    http://en.wikipedia.org/wiki/Standing_eight_count

    YanıtlaSil
  5. Bu maçta gelişen hadise sizin kuralla pek parelellik göstermiyor sanırım. Zorunlu sekize kadar sayma kuralı boksör knock down olup 'hemen ayağa kalkarsa' ya da ayaktayken aldığı darbelerle grogi duruma düşüp sendelerse eğilip bükülürse iplere dolanırsa maçın yeniden başlaması için her iki boksör ayakta olsa bile hakem 8' e kadar saymayı sürdürür. Bu kural çoğu müsabakada uygulanır. Yere düştükten sonra 10 saniye içinde ayağa kalkamayan boksör ise nakavt olur. Bu maçta dikkat ederseniz Malik hemen doğrulamadı uzun süre yerdeydi. Böyle biliyorum yanlışsa düzeltin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence itiraz falan gereksiz hakem devam ettirsede Chisora nakavtlıycaktı gidişat belliydi

      Sil
  6. itiraz gerekli mi gereksiz mi tartışılır fakat hakemlerin (masa hakemleri dahil) birçok maçta standardı sağlayamadığı su götürmez bir gerçek.

    YanıtlaSil
  7. itiraz bal gibi gerekli çok gördük biz nakavlıcakken nakavt olanları 12.raundun 2.58 inde rakibini indirip şampiyon olan adamlar var 11 buçuk raund dayak yedikten sonra

    maç satılık bu çok net.dereck kazansın diye her haltı yapacaklardı ztn

    YanıtlaSil
  8. ya bırakın şu işleri maçtan önce ben ve sitedeki birçok kişi Chisora kazanır dedi veya daha vanatajlı dedi Chisora maçta istekli ve aç bir görüntüdeydi form tutmuş benım gördüğüm en iyi form'u bu ayrıca 9'da kalktı scott devam ettirse bile dayanması mümkün değil yaldır yaldır sallanıyordu herif Scott disiplinsiz bir adam sadece yetenekle olmuyor bunu kendiside görmüş oldu maçta istediği kadar itiraz etsin dursun

    YanıtlaSil
  9. WK elma ile armutları birbirine karıştırıyorsun, o zaman hakem 6 ya kadar sayıp maçı bıtirsin olur mu ? Burada mevzu bahis olan uygulamadır. Maç devam etseydi şöyle olurdu böyle olurdu değil. Hakemlerin standart bir yönetimi yok . Bence de devam etse Chisora galibiyete daha yakındı ama boks tarihinde nakavt' ın eşiğinden dönüp maçı lehine çeviren boksörler de olmuştur bunuda göz ardı edemeyiz. Bu ayrı bir konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scott gerzek değil heralde 10 kadar bekledi benim bildigim 8 den önce kalkması gerekirdi yok bilerek kalkmamıi kalsaymış abi kurallardan haberi yok mu chısora zaten 9 10 da bitirirdi öyle gitseydi maç bildigi halde neden kalkmadı scott ben onu anlamadım

      Sil
    2. 8 den önce kalması gerekirse adam neden itiraz etsin o zaman akıl var izan var Asım :) varsada zorunla sekize kadar sayma kuralını gerektirecek gelişmeler bu maçta yaşanmadı. Maçtaki son enstantaneleri bir daha seyredin derim.

      Sil
    3. Hakem iyi bile yaptı bence scott için hayırlısı oldu

      Sil
    4. Yok tamam öyle olsun ama neden kalkmıyorsun,Hoş bu Lewis lw Mccall arasındaki ilk maç gibi olmadı Lewis 2.roundda düştü hakem saydı 4 te kalktı ama hakem maçı bitirdi bunu herkes bilir sen 10 kadar yerde kalıcaksın sonra hakem maçı bitirince itiraz var yok öyle bi dünyaa abii :)

      Sil
    5. Zaten Scott tko olsun istiyormuş yenilgisinin farkında

      Sil
  10. x

    bence kararda bişe yok, ama hakem normalden biraz hızlı saydı gibi...

    YanıtlaSil