12 Ağustos 2013 Pazartesi

AHMET ÖNER WILDER - SOLİS MAÇINI İSTİYOR


Deontay Wilder'ın son galibiyetiyle birlikte Amerika'nın en iyi ağır sikleti olduğu yorumlarına menajer Ahmet Öner'den itiraz geldi.

"Wilder'a lafım yok. 29 maçta nakavt iyi bir iş. Ama kendisi gerçek bir rakiple dövüşmedikçe ağır sikletin en büyüğü olamaz. Wilder'a tavsiyem , olimpiyatlarda altın madalya kazanmış ve daha önce ünvan maçına çıkmış boksörüm Solis'le dövüşmesidir. Wilder ABD'nin en iyisi olabilir fakat Amerika kıtasının en iyisi değil. Solis dünyanın en iyi ağır sikletlerinden birisi. Ben Wilder'ın ve ekibinin bu maçı kabul edeceklerini düşünmüyorum ama bu fikir Showtime'ın hoşuna gidecektir. Golden Boy'la daha önce iş yaptım ve onlarla bir problemim yok. Haydi Richard (Schaefer) bunu yapalım ! ABD gücü Latin gücüne karşı , kazanan Klitschko'yu alsın !"

Herkes tarafından bilinen ve takdir edilen Odlanier Solis'in yetenekleri , çalışmayla birleşirse gerçekten ortaya dünyanın en iyi boksörlerinden biri çıkacaktır. Kilo problemini çözmüş ve tamamen boksa odaklanmış bir Solis , ağır siklette ünvanın en büyük adaylarından olabilir. Fakat en son Yakup Sağlam maçında da görüldüğü gibi , Solis'in odaklanması için daha büyük rakiplere ihtiyacı var. Deontay Wilder ise tam da bu tanıma uyan birisi.

Bakalım Ahmet Öner'in bu açık davetine Golden Boy ve Deontay Wilder ne cevap verecek.

20 yorum:

  1. Wilder çok sert boksör ama teknik boksörlere karşı ne yapar muamma . Solis onun kariyeri için iyi bir rakip olur

    YanıtlaSil
  2. x

    solisin boksu iyi wilderin fiziği iyi, bu maçda strateji önemli rol oynar.iyi hazırlanmış solis favorim olur.

    YanıtlaSil
  3. solis 108 kilo olsa az disiplinli olsa wilderi yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu 'az disiplin' nasıl oluyor Asım az kuru az pilav gibi bir şey mi ? :)

      Sil
  4. bu son yakup maçındaki Solis Wilder'i yenemez ama iyi hazırlanır ve 4-5 kilo verirse her türlü götürür wilder'i Solis'de yetenek teknik Güç her şey var sadece disiplin ve azim yok bunlarda kazanıabilecek şeyler güzel maç olur eğer gerçekleşirse (Solis Favorim)

    YanıtlaSil
  5. Solis 34 yaşına merdiven dayadı bu adamı bildim bileli kilo problemleri ve form düzeyi konuşuluyor. Peki bu Solis hangi maçta hazır olacak. Vitali maçında hazır dendi henüz 1. roundda ayağından uf oldu. ! Ahmet Önder' in Lafonten masalları...JCG içinde çok anlatırdı. Wilder cephesi Öner'i ciddiye alırsa ne âlâ.

    YanıtlaSil
  6. Solis' in ülkemizde bu kadar çok şişirilmesinin yegane sebebi Ahmet Öner' in boksörü olmasıdır...

    YanıtlaSil
  7. hocam wilder biraz zayıf gibi fizik olarak.sanki light heavweihgt boksörü gibi.wilder hakkında şüphelerim var.sanki balon gibi.çünkü şu ana kadar neden sağlam boksörlerle maç yapmadığı muamma.yaşıda çok genç değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik kalitesi yerinde boy akranlarına göre seri fakat benzer kalitede rakiplerle kendini birçok kez tekrarladığı gerçek. Yabancı menşeli sitelerde mitchell & arreola maçının galibiyle karşılaşacağı yazılıp çiziliyor...

      Sil
    2. kilickoların zzayıf olanı gibi wilder :) boy var ama kalıp biraz zayıf.

      Sil
    3. Klitschkoların çifte kavrulmuş halinden 7-8 kg daha zayıf...

      Sil
    4. hocam 7-8 kg dan daha fazla zayıf gösteriyor.

      yalnız hareketleri mimikleri sempatik biri :)

      Sil
    5. bana hiç sempatik gelmiyor, insafsız ve gaddar ( %100 K.0 :)

      tepeden tırnağa siyah giydiğimizde birkaç kilo zayıf gösteririz ya onu da hesaba kat. :)



      Sil
  8. bu maç olursa çokta kıran kırana bir maç olmaz ileriki rauntlar wilderin avantajına olur ben wilder i avantajlı görüyorum..sezgin..

    YanıtlaSil
  9. solis'in son performansına göre değerlendirme yapıyorum wilder'i yenemez ama ilk round'da nakavt olmaz dayanır biraz

    YanıtlaSil
  10. Solis ya aşırı tedbirli yada boks yapmayı unuttu su an da 115 kilo ama 121-122 kilo oldugu zamanlarda maçları daha heyecanlı ve güzeldi herifin yagları biraz düzene kavuştu ama boks yenenegi gitti sanki zoruna dövüşüyomuş gibi yada rakiplerinin kücümsediginden bilmiyorum artık,siz düşünün...

    YanıtlaSil
  11. ahmet öner bunun pişiklerini pudralasın.

    YanıtlaSil
  12. soliste bende hırs göremiyorum. çokmu para veriyolar bu adama. vitali macında pozisyon tekrarında lennoxla sunucu aa ayağı gitti dediler ama sonra baktılarki solis baska ayağını tutuyor.yani normalde o sekilde o pozisyonda o ayağı sakatlanması gerekirken ki lennox la sunucuda o sekilde dedi diğer ayağı sakatlandı. o mac tam bi muamma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solis seyrek aralıklarla maçlara çıkıyor ve genelde kalitesiz rakiplere karşı maç ritmini koruması, kondisyon, güç ve çabukluk kazanması için daha sık sahne alması lazım. Form tutarken zaman yayarak kademe kademe gerçekleştirmek daha doğru kanımca tek atımda yükleme yaptığın zaman Vitali maçındaki gibi balans ayarını bozman kaçınılmaz olur. Disiplin sorunu ve yaşam kalitesizliği zaten başlı başına bir problem. Böyle bir mantalite ve profesyonel anlayış ? enteresan.

      Sil