29 Mayıs 2013 Çarşamba

UFC 160'IN ARDINDAN

                                                   
Geçtiğimiz cumartesi UFC'de eski şampiyon Junior Dos Santos, Mark Hunt'ı 3.rounda döner tekmeyle nakavt etti.Neredeyse tamamen boksunu ve take down defence ( yere alınmama defansı) kullanan Santos bu hareketiyle şaşırttı.Mark Hunt bir K-1 efsanesi.UFC de Santos maçından önce 2.13'lük Stefan Struve'nin çenesini kırarak nakavt etmişti.
Cain Velasquez ise Alistair Overeem'i 3.rounda feci şekilde nakavt eden Antonio ''Big FOOT''Silva'yı ilk roundda nakavt etti.Cain maça oldukça hızlı girip zaten daha öncede brutal diyebileceğimiz bir şekilde yendiği Antonio Silva'yı tekrar yenerek şampiyonluğunu sürdürdü.

Aslında Junior Dos Santos.Alistair Overeem ile dövüşecekti.Fakat Overeem sakatlığını öne sürerek maçtan çekildi.Daha önce Overeem testesteron değerlerinin normalden 16 kat fazla çıkmasıyla Brock Lesnar dövüşünden sonra 9 ay ceza almıştı..Cezası bittikten sonra önüne yem diye atılan Koca Ayak lakaplı Silva'ya çok feci nakavt olduktan sonra Santos dövüşünden çekilerek bir nevi ön hazırlık maçı yapmadan Santos'un karşısına çıkmadı.
Bu arada Ufc'de steroitlerin belli çeşitleri belirli oranlarda serbesttir.
Ağır siklete geçtikten sonra ciddi bir rakiple karşılaşmayan Overeem 2010 yılında Badr Hari ve Remmy Bonjasky'nin olmadığı K-1 turnuvasında şampiyon olmuştu.

Cain Velasquez ise durdurulamıyor.Karşısına kim çıktıysa deviren Cain'i bir tek Junior Dos Santos nakavt etmişti.Ancak rövanşı kazanan yine Cain olmuştu.
Bir üçüncü maç kapıda. Cain Velasquez vs Junior Dos Santos 3 her an resmileşebilir.

Tyson Fury, daha önce Cain Velasquez'i dövebileceğini kendisinin fiziğiyle Cain'nin baş edemeyeceğini iddia etmişti.
Cain Velazquez ise Fury'ye ''Benimle dövüşmek istiyorsan Ufc'ye gel sıralamanı yükselt ve benimle dövüşmeye hak kazan'' demişti.Ayrıca Cain'' Ben sadece boksör değilim'' demişti.


Bu arada ödenen ücretler de açıklandı.

Cain Velasquez 400.000
Junior Dos Santos 240.000 +120.000 bonus
Mark Hunt 160.000
Antonio Silva 75.000

Tabi bu ücretler PPV hariç.Sadece şirketin ödediği rakamlar.Sponsorlar falan dahil değil.









2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Cain Velasquez yenebilcek kimse yok şu anda overeem'i daha rahat yener

    YanıtlaSil