31 Mart 2013 Pazar

ALVARADO İNTİKAMINI ALDI


Geçici WBO hafif yarı orta siklet ünvan maçında Mike Alvarado , Brandon Rios'u 12 roundun sonunda oybirliğiyle yendi ve ilk maçtaki yenilgisinin intikamını aldı.

26 yaşındaki Rios , bu sonuçla ilk yenilgisini almış oldu. Bu yenilgiyle beraber , ikilinin arasında olası bir üçüncü maç da gündeme geldi.

Mike Alvarado maçtan sonra , 3. maç için Rios'a şans vereceğini söylerken , Rios da ilk maçı kazandığını ve 3. maçı Alvarado'nun memleketi de dahil heryerde yapabileceğini söyledi.



28 Mart 2013 Perşembe

DAVID HAYE DÖNÜYOR


Menajeri ve antrenörü Adam Booth'la birlikte basın toplantısı düzenleyen eski WBA ağır siklet şampiyonu David Haye (26-2-0 24 KO's) dönüşünü resmen açıkladı.

29 Haziranda Manchester'da ringe çıkacak olan Haye , fitness cdleri hazırlamayı bırakıp gerçek bir boksör olmaya devam etmek istediğini belirtti.

Haye , planının bu sene içerisinde üst düzey rakiplerle iki karşılaşma yapıp Klitschko kardeşlerden birine zorunlu rakip olmak olduğunu söyledi.

Rakiplerinin kim olacağı konusundaki sorulara Adam Booth , "şu anda 5 kişiyle görüşüyoruz , hepsi de federasyonların ilk 15 sırası içerisindeler ve İngiliz değiller" dedi.

Rakip seçme işini tamamen Adam Booth'a bıraktığını belirten Haye , sadece yumruk atmaya korkan boksörlerle dövüşmek istemediğini , saldırgan ve üst düzey rakipleri istediğini ekledi.

GUERRERO GÖZALTINA ALINDI


4 Mayısta Floyd Mayweather'la ünvan maçına çıkmaya hazırlanan Robert Guerrero , Las Vegas uçuşuna giderken , New York JFK havaalanında silah bulundurmaktan dolayı gözaltına alındı.

Ayrıntılar tam belli olmasa da silahın dolu - ruhsatsız olması gibi çeşitli durumlar halinde Guerrero'nun kefaletle kurtulamayıp hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

AUDLEY HARRISON ÖFKELİ


27 Nisanda Deontay Wilder'la karşılaşacak olan eski Avrupa Şampiyonu Audley Harrison , son günlerde dolaşan bir dedikodu yüzünden rahatsızlık duyuyor.

Dedikoduya göre , Audley Harrison , David Price maçına hazırlanırken antreman partnerliğini yapan Deontay Wilder'ı sparring esnasında yatırdı. Harrison bu söylentiye sinirlenerek twitter hesabından şöyle yazdı ;

"Deontay Wilder'ı yatırmadım. Aslına bakarsanız bunun tam tersi oldu."

Audley , bu maçı neden kabul ettiğini soran hayranlarına ise ; "Bu saatten sonra ya tamam ya devam. Büyük ödül için büyük risk almak lazım. İşte başlıyoruz." diye yazdı.

Her ne kadar katıldığı Prizefighter turnuvasında iyi bir performans sergilemiş olsa da , Audley'in bu maç için pek bir şansı olmadığı kesin. Deontay Wilder , gerçekten yetenekli , sert yumruklar atan ve %100 nakavt oranına sahip bir boksör. Açıkçası şu an görünen durumda , Audley'in 10 roundu tamamlayabilmesi bile bir başarı olur.

Bakalım Audley Harrison imkansızı başarabilecek mi ...




PRICE - THOMPSON 2 AÇIKLANDI


İngiltere'nin en iyi boksörü olarak görülen yenilgisiz David Price'ı 2. roundda devirerek büyük bir sürprize imza atan ve maçtan sonra birçok yerden teklifler alan 41 yaşındaki ABD'li Tony Thompson , Price ile rövanş için anlaştı.

Karşılaşmanın ABD'de olmasını yada kendisine maç gelirlerinden büyük miktarda pay verilmesini isteyen Thompson , maçın İngiltere'de olmasını kabul etti.

Müsabaka 6 Temmuz'da yine aynı yerde , yani Price'ın memleketi olan Liverpool'da yapılacak.


Maç sonunda David Price'ın kariyeri ile ilgili tartışmalar baş göstermiş , çenesinin sağlam olmadığı vb. yorumlar yapılmıştı. 

Maçın 2. roundunda sağ kulağına aldığı darbeden sonra düşen ve toparlanamayan Price, bunun şans eseri olduğunu göstermek zorunda. Çünkü kemer maçına çıkmak istediği Wladimir Klitschko , Tony Thompson'ı daha önce 2 kere rahat bir şekilde nakavt etti. 

Tony Thompson'la yaptıkları son müsabakayı eze eze alan Klitschko'yu yenebilmek için ,  Price'ın önce Tony Thompson'ı geçebilmesi gerekiyor. Yoksa Klitschko'lara ciddi bir rakip olması şüpheli hale gelir.



VITALI : "HAYE BENİ BEKLEMEK ZORUNDA"


WBC şampiyonu Vitali Klitschko , sonunda kariyeriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Vitali , kariyerine devam edeceğini ve bir sonraki rakibinin WBC eleme maçının (Chris Arreola - Bermane Stiverne) galibi yani "zorunlu rakip" olacağını söyledi. 

David Haye'e geçtiğimiz Eylül ayında kontrat önerdiklerini ve Haye'in Chisora ile dövüşmeyi seçtiğini belirten Klitschko , Haye ile daha sonra ringe çıkabileceğini  , fakat şu anda belirlenmiş eleme maçının galibiyle dövüşeceğini söyledi.

26 Mart 2013 Salı

PACQUIAO : "MAÇTAN SONRA AĞLADIM"


Manny Pacquiao'dan Juan Manuel Marquez maçıyla ilgili samimi itiraflar geldi ;

"Maçın ardından soyunma odasında tek kaldım. Televizyonu açıp beni destekleyenlerin ne düşündüğünü görmek istedim. Duygularımı kontrol etmeye çalışıyordum ama insanların ağlayıp üzüldüklerini görünce bende ağlamaya başladım."

"Hayal kırıklığına uğratıp üzdüğüm bütün Filipililerden ve bütün destekçilerimden özür diliyorum."

"Sonuçta kaybettim , nokta. Buna bahane üretmeye gerek yok."

Juan Manuel Marquez'le yapılması muhtemel 5 maç için ise ; "Ben hazırım , eğer o da isterse bu maç olacak. Yani herşey ona bağlı" diye konuştu.

25 Mart 2013 Pazartesi

AUDLEY HARRISON - DEONTAY WILDER (27.04.13)


Audley Harrison Deontay Wilder ile maç konusunda anlaştı. Amir Khan - Julio Diaz maçının alt maçında İngiltere'de karşılaşacak olan ikilinin maçı ilgi çekeceğe benziyor. 

En son Mathew Greer'ı nakavt eden Deontay Wilder karşılaşmanın mutlak favorisi. Bugüne kadar yaptığı bütün maçları nakavtla kazanan "The Bronze Bomber" bu seriyi devam ettirebileceği ve aynı zamanda ilgi çeken bir rakip buldu. 

Öte yandan Harrison ise maça sadece 5 haftalık hazırlık süresinin kalmasını sıkıntı olabileceğini ifade etti.

WILDER - HARRISON OLABİLİR


İngilitere'de yapılan PRIZEFIGHTER 2013 turnuvasını kazanarak gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Audley Harrison (31-6-0  23 KO's) ile ABD'nin kemer umudu Deontay Wilder arasında ringe çıkmak için pazarlıklar sürüyor.

David Haye ve David Price maçlarında yumruk bile atamadan nakavt olan Harrison , büyük eleştiriler almıştı. Prizefighter turnuvasında 3'er rounddan Derrick Rossy , Martin Rogan ve Claus Bertino ile dövüşen eski EBU (Avrupa) kemerinin sahibi , gösterdiği performansla üst düzey bir maçı haketti ve hakettiği almak üzere.

HELENIUS SPROTT'U GEÇTİ


Almanya'da yapılan müsabakada yenilgisiz Finlandiya'lı boksör Robert Helenius (19-0-0  11 KO's), 38 yaşındaki İngiliz Michael Sprott'u (37-20-0  17 KO's) 10 roundun sonunda oybirliğiyle (UD) yendi.

Kemer adaylarında biri olarak gösterilen Helenius'un Sprott karşısındaki bu performansı ,ünvan için henüz hazır olmadığını da gösterdi. Zaman zaman rakibi karşısında zorlanan Helenius'un nakavtı bulamaması ve ilerleyen roundlarda yorulup ardarda darbeler alması , bir iki maç daha yapması gerektiğini ortaya çıkardı.

Maç sonrası elini sakatladığını açıklayan Helenius , daha önce de Dereck Chisora karşısında omuzunu sakatlamıştı.


24 Mart 2013 Pazar

SELÇUK AYDIN GALİBİYETLE DÖNDÜ


Boksörümüz Selçuk Aydın , Guiseppe Lauri'yi 10 round sonunda hakemlerin oybirliğiyle (UD) yendi. Maçı baştan sona üstün götüren Selçuk , zirveye tekrar çıkmaya istekli olduğunu gösterdi.

Maç boyunca hareketli bir görüntü çizerek , hakemleri etkilemeyi başaran sporcumuz , zaman zaman rakibini zor durumlara da düşürdü.

Bundan bir iki maç sonra Selçuk Aydın'ın tekrar ABD'ye dönerek üst sıralardaki boksörlerin karşısına çıkmasını bekliyoruz.

21 Mart 2013 Perşembe

SELÇUK AYDIN - GIUSEPPE LAURI


Selçuk Aydın (23-2-0  17 KO's), yarın gece İtalyan Giuseppe Lauri (53-11-0  31 KO's) ile karşılaşacak. Müsabaka PABA süper hafif siklet (light welterweight) geçici kemeri için yapılacak.

Selçuk Aydın ABD'de üstüste aldığı iki yenilgiden sonra geri dönüşü yapabilmesi için siklet düşerek Almanya'ya gitti. Eğer bu maçta ters bir sonuç ortaya çıkarsa Selçuk'un ABD'ye dönme ve şampiyonluk yaşama hayalleri suya düşebilir. O yüzden bu maç Selçuk Aydın için kariyerinin çok önemli kırılma noktalarından biri.

Öte yandan menajer Ahmet Öner'in de , Selçuk Aydın için iyi bir rakip seçtiğini söylemekte fayda var. Çünkü İtalyan Lauri , Selçuk'un yeteneği ve vuruş gücüne yaklaşabilecek bir isim değil. Tecrübeli , bazı büyük maçlara çıkmış ama tekrar edelim , Selçuk Aydın kadar iyi değil.

Bu cümleleri Jesus Soto Karass maçından önce de kullandık ama maalesef boksörümüz yanlış taktiğin kubanı oldu. Bu maç için de , izleyici gözüyle dışarıdan bakarsak Selçuk'un rakibin hızına karşı önlem alması , en doğru hareket olacaktır.

Guerrero maçındaki mağlubiyet , ilk büyük maç olması , ev sahibine karşı olmanın dezavantajı , Guerrero'nun savaşçı kişiliği vb. şekilde izah edilebilse de , Karass maçından sonra Selçuk Aydın için hiçbir bahane yoktu. Kendisinin de kabul ettiği üzere beklentilerin çok altında kaldı ve Türk boksseverleri üzdü. Ama şampiyon , maçtan sonraki röportajlarında da tekrar ayağa kalkacağını ve ABD'ye döneceğini dile getirdi. Şimdi hepimizin beklentisi , geçen seferki Karass maçına benzer bir sürprizle karşılaşmamak.


Selçuk Aydın , alacağı erken nakavtlı bir galibiyetle tekrar potaya girebilir. Unutmamak lazım ki Karadeniz insanı inatçıdır , öyle çabuk vazgeçmez. Haydi Selçuk Aydın bu sefer göster kendini !

Maç cuma akşamı 21.00'dan itibaren Eurosport'tan canlı yayınlanacak.

PACQUIAO SİNGAPUR'DA DÖVÜŞEBİLİR


Manny Pacquiao'nun menajeri Bob Arum , bir Manny'nin bir sonraki maçının Singapur'da olabileceğini söyledi. ABD'de vergilerin arttırılmasıyla , maç gelirlerinin %39.6'sının devlete ödenecek olmasından rahatsızlık duyan ikili , Singapur'un yanısıra , diğer uzakdoğu ülkelerini de araştırmaya devam ediyor.

Bu yaz Juan Manuel Marquez veya bir başka rakiple karşılaşmakisteyen Manny Pacquiao , çalışmalarına ülkesi Filipinler'de sürdürüyor.


20 Mart 2013 Çarşamba

ADRIAN BRONER KAVGAYA KARIŞTI


WBC hafif siklet şampiyonu Adrian Broner (26-0-0  22 KO's) , Pazartesi günü bir kavgaya karıştı. Kavgayı ayırmaya gelen güvenliklerden birini kolundan ısıran Broner , gözaltına alındı.

Olay sırasında alkollü olduğu tespit edilen " The Problem" 1500 dolar kefalet karşılığı serbest bırakıldı.

Adrian Broner , 22 Haziran'da WBA yarı orta siklet kemeri içinPaul Malignaggi ile ringe çıkacak.



19 Mart 2013 Salı

DAVID HAYE KARARINI VERDİ


Vitali Klitschko ile ringe çıkabilmek için uzun süredir uğraşan David Haye , çağrılarına bir türlü cevap alamayınca kariyeri hakkında bir karar vermek zorunda kalmıştı.

Önünde iki yol bulunan Haye , emekliliğe geri dönmek yerine , kardeşlerden birine "zorunlu rakip" olabilmek için dövüşmeye devam etme kararı aldı.

Haye'in bütün federasyonların sıralamalarında üst sıralarda olması , bir iki maç içerisinde "zorunlu rakip" olma hakkını bulabileceğini gösteriyor.

Vitali Klitschko'nun emekli olmasından sonra boşa çıkacak olan WBC kemeri ile ilgili birçok diğer boksör gibi David Haye'in de planları da olabilir. Bunun için Tyson Fury , Robert Helenius , Deontay Wilder , David Price gibi üst düzey boksörlerden biriyle dövüşme yolunu seçmesi de muhtemel. Hayemaker'ın fitness cd'leri çıkarıp , yarışma programlarına katılmaktansa bu tip bir yol izlemesi hem boks dünyası için hem de sevenleri için çok daha güzel bir gelişme olacaktır.

David Haye'in 6 Temmuz da ringe çıkması bekleniyor.

DERECK CHISORA'NIN RAKİBİ BELLİ OLDU


Olayların adamı Dereck Chisora (15-4-0  9 KO's)'nın rakibi belli oldu.

Almanya'da ki David Haye kavgasından sonra lisansı iptal edilen "Del Boy" geçtiğimiz günlerde lisansını geri almış ve menajer Frank Warren'ın Wembley Stadyumunda düzenlediği organizasyona katılacağı açıklanmıştı.

Muhtemel rakipler arasında birçok kişinin ismi geçiyordu fakat Warren , Chisora için Çek boksör Ondrej Pala (32-3-0  22 KO's)'yı seçti.

Chisora'nın tekrar üst düzey maçlara çıkacağı hakkındaki umudunu koruyan Warren , boksörünün Pala maçıyla tekrar çıkışa geçmesini arzuluyor.

17 Mart 2013 Pazar

PACMAN'DAN AĞIR SÖZLER


Juan Manuel Marquez'in 5. maçın olmayacağını ve kendisinin Pacquiao'dan daha iyi olduğunu söylemesi Manny'yi kızdırdı. Pacman , "Marquez rövanş için bana yalvardığında ona bu şansı vermiştim. Ama şu an o bana bu şansı vermiyor. Yapacak birşey yok" diye konuştu.

Artık gerçekten de bu ikilinin birbirlerini bırakıp önüne bakması gerekli. Manny Pacquiao bir iki maç içinde tekrar zirveye oynayacak seviyeye gelecektir. Bütün boks dünyasının beklediği Floyd Mayweather maçını kovalaması kendisi için ve boks dünyası için daha iyi olacaktır. Öte yandan Marquez'in de Pacquiao'yu nakavt ederek büyük bir kredi kazandığı kesin. O da bu şansı başka boksörlerle kullanabilir. Hatta bir ünvan maçı bile alabilir.

Fakat boksta hiçbir şey belli olmuyor. Birbirlerine ağır hakaretler edenler , asla ringe çıkmam diyenler her zaman fikir değiştirebiliyorlar.
Yaza doğru bir de bakmışız Marquez - Pacquiao 5 maçını bekliyoruz kim bilir ?


16 Mart 2013 Cumartesi

BADR HARI GALİBİYETLE DÖNDÜ


Cezaevinden çıktıktan sonra Zagrep'de yapılan K1 World Grand Prix turnuvasına katılan Badr Hari , rakibi Azeri Zabit Samedov'u hakemlerin ortak kararıyla yendi.

Genel olarak çok sert geçen müsabakada , Badr Hari iki kere middle kick atacakken rakibinin alt bölgesine vurdu.

Badr Hari müsabakadan sonra sakatlandığı gerekçesyile turnuvaya devam edemezken , Zabit Samedov'da çok sağlam olduğunu ve savaşçı kişiliğini gösterdi. Hari ile başabaş mücadele eden Zabit , rakibine zaman zaman zor anlar da yaşattı.

Dün akşam göründü ki Azeri kardeşimiz Zabit Samedov'un da , kondüsyonunun düşük gibi görünmesine rağmen Badr Hari'nin de bu spora verecek çok şeyleri var...





ARREOLA - STIVERNE NİHAYET


Ağır sikletin umut vaadeden iki ismi , Kanadalı Bermane Stiverne (22-1-1  20 KO's) ile ABD'li Chris Arreola (35-2-0  30 KO's) arasında yapılacak olan ve daha önce iki kez ertelenen maçın tarihi kesinleşti.

WBC ünvan maçı elemesi olan müsabaka 27 Nisan Cumartesi günü California'da yapılacak.

Bu maçı kazanan boksör , Vitali Klitschko'nun karşısına "zorunlu rakip" olarak çıkabilir. Ama iki boksör de sert yumruklarına ve sağlam çenelerine rağmen Vitali'den şampiyonluğu alabilecek düzeyde görünmüyor. 

İkisi de benzer özellikler taşıyorlar. Stilleri çok yavaş ama sert vuruşlar yapabiliyorlar. Müsabakaları genel olarak sıkıcı diye nitelendirilebilir. Fakat daha önce de yazıldığı gibi sert yumruklar atabilmeleri , onları her an sürpriz yapabilecek kapasiteye getiriyor.

Vitali'nin kariyeri ile ilgili kararıyla beraber bakalım bu iki bokösrden birisi ünvan maçı şansını alabilecek mi ...

MARQUEZ : "5. MAÇ OLMAYACAK"


Daha önce 4 kez yapılan , ve hepsi de çok heyecanlı geçen Manny Pacquiao - Juan Manuel Marquez müsabakalarına bir yenisi daha eklenecek mi ?

Marquez bu konuyla ilgili www.fightnews.com sitesine konuştu ;

"Pacquiao ile 5. maça çıkmanın hiçbir anlamı yok. Kimin daha iyi olduğu zaten artık ortada. Yani ispatlaycak birşey kalmadı. Eğer emekli olmazsam Timothy Bradley , Brandon Rios veya siklet yükseltip hafif orta siklette Saul Alvares'le dövüşebilirim."

Daha önce yapılan Manny Pacquiao - Juan Manuel Marquez müsabakaları ;

8 Mayıs 2004 : Beraberlik (Ayrık Karar , SD)

15 Mart 2008 :  Manny Pacquiao (Ayrık Karar , SD)

12 Kasım 2011 : Manny Pacquiao (Oy çokluğu , MD)

8 Aralık 2012 : Juan Manuel Marquez (Nakavt , 6.round)

15 Mart 2013 Cuma

FURY - CUNNINGHAM SÖZ DÜELLOSU


Tyson Fury ve Steve Cunningham , 20 Nisanda yapacakları müsabakanın basın toplantısında bir araya geldi. Basın toplantısında Tyson Fury'nin mikrofonu alıp Cunnigham'a sataşması ortamı gerdi. Fury daha sonra Naazim Richardson'la da tartıştı.

Cunningham'a , gerçek bir ağır siklet olmadığı suçlamasını yapan Fury kendisini gelmiş geçmiş en iyi boksör olarak niteledi.

Cunningham ise gelmiş geçmiş en iyi boksörün Muhammad Ali olduğunu söyleyerek Fury'e talk show yapmasını önerdi.

Görünüşe göre 20 Nisanda heyecanlı bir maç izleyeceğiz.

LARRY HOLMES TABURCU EDİLDİ


Eski ağır siklet şampiyonu Larry Holmes , kan şekerinin yükselmesi nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldıktan iki gün sonra taburcu edilerek evine gönderildi.

Holmes , "Hayatımda ilk defa başıma böyle bir şey geliyor , fakat şu an iyiyim. Artık doğru beslenip biraz kilo vermem lazım. İlaçlarla şekeri normal seviyede tutmaya çalışacağım." dedi.

Larry Holmes uzun süre Muhammad Ali'nin antreman partnerliğini yapmış ve 1980 yılında Ali'yi hakem teknik kararıyla (RTD) yenmeyi başarmıştı.

1988 yılında sahip olduğu üç kemeri Mike Tyson'a kaybeden "The Easton Assasin" lakaplı boksör , kariyeri boyunca sürekli üst düzey dövüşmüştü.


Larry Holmes'un Trevor Berbick'le girdiği kavga da boksseverlerin aklında yer etmiştir.


63 yaşındaki eski boksör en son maçını 2002 yılında Eric Esch (Butterbean) ile yapmış ve 53 yaşında olmasına rağmen 10 round sonunda oybirliğiyle maçı kazanmıştı.


14 Mart 2013 Perşembe

ROBERT GUERRERO RÖPORTAJI (ALTYAZILI)

4 Mayısta Floyd Mayweather'la WBC yarı orta siklet ünvan maçına çıkacak olan Robert Guerrero , maç ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türkçe altyazılı video ;





DAVID HAYE KARAR AŞAMASINDA


WBA eski ağırsiklet şampiyonu David Haye (26-2-0  24 KO's) , Vitali Klitschko'nun kendisiyle dövüşmemekle alakalı katı tavrından sonra antrenörü Adam Booth'la konuşarak emekli olmak veya devam etmek konusunda kesin bir karar vereceğini söyledi.

Boksu bıraktıktan sonra Vitali Klitschko ile dövüşmek için geri dönen ve 2012 Temmuzunda çok iyi bir performans gösterdiği müsabakada Dereck Chisora'yı 5. roundda yatırarak ünvan maçına hazır olduğunu gösteren Haye , her fırsatta Vitali Klitschko'ya meydan okusa da  , şampiyonu ikna etmeyi başaramadı. 

Vitali Klitschko Ukrayna'da sürdürdüğü siyasi kariyeri nedeniyle emekli olmayı düşünüyordu. Ama son açıklamaları , emekliliğini biraz daha erteleyeceği yönünde. Buna rağmen Klitschko , Haye ile dövüşmeyi istemiyor çünkü daha önce Haye'in kendisini geri çevirip Chisora ile dövüştüğünü iddia ediyor.


David Haye daha önceki konuşmalarında Cruiserweight ve Ağır siklette şampiyonluğu zaten yaşadığını ve Vitali ile dövüşmezse başka kimseyle dövüşmeyip emekli olacağını söylemişti. 

Fakat şu an Hayemaker için konuşulan iki seçenek var. Birincisi daha önce de birçok kez söylediği gibi emekli olup boksu bırakmak , diğeri de Klitschko kardeşlerden birine "zorunlu rakip"  olmak.

Eğer Vitali emekli olmadan Haye kendisiyle dövüşmek istiyorsa ve devam etme kararını verirse zorunlu rakip olabilmek için WBC sıralamasında ilk sıralarda yer alan biriyle dövüşmek durumunda kalabilir.

Bakalım David Haye'in kararı ne yönde olacak.

13 Mart 2013 Çarşamba

FLOYD'UN KORKTUĞU TEK ŞEY (ALTYAZILI)

Yarı orta sikletin kralı Showtime televizyonunda yaptığı bir konuşmada en çok korktuğu şeyi açıkladı. İlgili video Türkçe altyazılı olarak ;
 



12 Mart 2013 Salı

W.KLITSCHKO'NUN RAKİPLERİ


Wladimir Klitschko ...

Bir adam düşünün ki 1.98 boyunda , son maçına 113 kilo çıkmış ve 2006 yılından beri çeşitli federasyonların ağır siklet şampiyonu.

Kardeş Klitschko , abisinin bir adım gerisinde kalsa da , boks tarihinin gördüğü en güçlü ve fizik olarak en avantajlı isimlerden biri.

Fakat Klitschko'nun rakip seçimleri , dövüş stili , rakiplerine dayattığı ağır kontratlar vb. sürekli tartışıldı.

Hiç bir zaman kendisini zorlayan bir rakiple maç yapmadığı , bu yüzden de hiç bir zaman efsane olamayacağı konuşuldu.

Wladimir , 4 Mayısta Almanya'da İtalyan Francesco Pianeta ile karşılaşacak. Bu karar yine Klitschko'nun yerden yere vurulmasına sebep olurken , Klitschko cephesi rakibin yenilgisiz olduğu gibi gerekçeler öne sürdü.

Peki bizim gözümüzden bu rakip seçimi nasıl görünüyor ?

Bu sporun tarihine bakıldığı zaman , akıllarda yer eden bütün şampiyonlar , kendi rüştünü ispatlamak için her zaman büyük maçlar yapmışlardır.

Evander Holyfield - Riddick Bowe
Lennox Lewis - Vitali Klitschko
George Foreman - Muhammad Ali

bunlardan bazıları...

Şampiyonlar her zaman kendilerini zorlayacak maçlara çıkmazlar ama kendi şampiyonluklarını ve isimlerini tarihe yazmak için kendisine meydan okuyan en büyük rakipleriyle de zamanı gelince ringe çıkarlar.

Tarafsız bir gözle baktığımızda Wladimir Klitschko'nun , kemerleri aldıktan sonra yaklaşık 7 senedir yaptığı ünvan maçlarında kendisini zorlayabilecek 2 rakibe şans verdiğini görüyoruz. Ruslan Chagaev ve David Haye.

Ki David Haye ile yaptığı maçtan sonra "güreş yapmak" ve "rakibini sürekli tutma" ile suçlanan Klitschko'nun maç içinde de 1 puanı silinmişti.

Bu müsabakadan sonra 3 kez ringe çıkan Wladimir , sırasıyla , Jean Marc Mormeck (bir alt sikletten gelme) , Tony Thompson (40 yaşındaydı) ve Mariuzs Wach (B sınıfı bir boksör bile değil) ile karşılaştı.

Boksseverlerin ünvan maçı için beklediği ve istediği rakipler ise şunlar ;

Tyson Fury
Robert Helenius
Deontay Wilder
David Price
Alexander Povetkin 
 ...
  
"Dr. Steelhammer" Wladimir Klitschko'nun adını tarihe yazdırıp tartışmaları bitirebilecek gücü ve yeteneği kesinlikle var.

Ama kolay paraya tercih edebileceği bir şampiyon yüreği var mı ?

Zaman , efsane boksörümüz Sinan Şamil Sam'ın , Klitschko - Thompson maçını yorumlarken söylediklerini haklı çıkaracak mı ? Göreceğiz...







11 Mart 2013 Pazartesi

RULE BRITANNIA


Menajer Frank Warren'ın , 20 Nisan Cumartesi gününe kaydırdığı "Rule Brittannia" turnuvasının ayrıntıları belli oluyor.

Arsenal takımının stadı olan Wembley Arena'da yapılacak olan gecede Ricky Burns , Nathan Cleverly , Liam Walsh ve lisansını geri almasının ardından Dereck Chisora da dövüşecek.

Chisora (15-4-0  9 KO's) , İngiltere Boks Federasyonuna yaptığı ikinci itirazın ardından lisansını geri almayı başarmıştı. Zimbabwe asıllı İngiliz , son 5 maçından 4'ünü kaybetmesine rağmen Frank Warren'ın hala büyük işler yapmasını beklediği bir isim. Fakat Chisora'nın rakibi hala belli değil.

   
Chisora'ya rakip olarak Deontay Wilder , David Price , Audley Harrison ve Richard Towers gibi isimler düşünülmüştü.

Duruma bakılırsa , Chisora'nın 4 maçlık yenilgi serisini de göz önüne alarak , tekrar dönüş yapıp dünya çapında maç şansı elde edebilmesi için David Price'dan daha az tehlikeli bir rakiple karşılaşacağını düşünebiliriz. Deontay Wilder'da Tony Thompson'la anlaşmak üzere olduğundan geriye , Prizefighter 2013 turnuvasında çok iyi bir performans gösteren Audley Harrison ve 33 yaşındaki yenilgisiz Richard Towers kalıyor.

Tabi ki Frank Warren'ın , bugüne kadar hiç ismi geçmemiş bir boksörü de geceye dahil etme olasılığı var. 

Yani 20 Nisan Cumartesi günü , keyifli maçlar bizleri bekliyor.



WILDER - THOMPSON OLMAK ÜZERE


ABD'nin ağır sikletteki en büyük umudu olan "Bronze Bomber" Deontay Wilder'ın (27-0-0  27 KO's) menajeri ve Golden Boy Promotion CEO'su Richard Schaefer , Tony Thompson'la (37-3-0  25 KO's) ABD'de yapılacak müsabaka için anlaşmak üzere olduklarını belirtti.

David Price'ı 2. roundda nakavt ederek büyük bir sürprize imza atan Thompson'dan Tyson Fury ve David Price'da maç istiyor.

Tony Thompson David Price'la yapacağı maçın İngiltere'de olması için yüksek bir para talep etmiş aksi halde maçı ABD'de yapacağını söylemişti.

Tyson Fury'ye de meydan okuyan Thompson , Fury'nin önce Steve Cunningham'la ringe çıkacak olması nedeniyle Deontay Wilder'a yöneldi.

David Price'ı devirmesiyle aranan adam haline gelen hatta kendisi için bir kez daha ünvan maçı ihtimali bile doğan 41 yaşındaki Thompson'ın bu işten biraz daha para kazanacağını söylemek yanlış olmaz.

10 Mart 2013 Pazar

SELÇUK AYDIN GELECEKTEN UMUTLU


22 mart Cuma Almanya'da TSİ 22:00 da başlayacak olan müsabakada İtalyan Guiseppe Lauri ile karşılaşacak olan Selçuk Aydın , ardarda aldığı iki yenilginin ardından yeniden ayağa kalkmanın planlarını yapıyor.

Adam Booth ile çıktığı ilk maçında farklı bir taktikle dövüşerek gerçek performansını ringe yansıtamayana temsilcimiz , Almanya'daki müsabakanın ardından alacağı galibiyetle tekrar ABD seyircisinin karşısına çıkmak için savaşacak.

Türk boksseverlerin önce Sinan Şamil Sam'la yaşadığı heyecanı daha da ileriye götürerek WBC kemer maçına çıkan ilk Türk boksör  olan Selçuk Aydın , artık potansiyelini yansıtmalı. Belki Robert Guerrero için bu kadar rahat konuşamayız ama gerek geçen maçtaki rakibi Jesus Soto Karass , gerek de şimdi karşılaşacağı Guiseppe Lauri , Selçuk Aydın'ın seviyesinin altında olan boksörler.

Hatta Robert Guerrero bile maç içerisinde yatmak üzereyken son anda kendini toparlayabilmiş ve tecrübesini kullanarak maçı almıştı. Şimdi o Guerrero dünyanın en çok konuştuğu isim Floyd Mayweather'la 4 mayısta şampiyonluk maçına çıkacak.



GLORY 6 - İSTANBUL



6 nisan cumartesi günü Ülker Sports Arena'da düzenlenecek olan Glory 6 turnuvasının bilet satışı devam ediyor.

Gecede Gökhan Saki'nin yanısıra , Murat Direkçi , Hünkar Kılıç , İsmail Uzuner , Orhan Karaalioğlu , Kenan Günaydın , Burak Uğur ve MMA dövüşçüsü Ertan Balaban gibi Türk sporcular , Daniel Ghita , Murad Bouzidi gibi tanınmış sporcular da olacak.


ADAM BOOTH RÖPORTAJI

David Haye ve Selçuk Aydın'ın antrenörü Adam Booth , IFILMLONDON ekibinden Kugan Cassius ile röportaj yaptı.

İkilinin birbirine olan yakınlıkları eğlenceli sataşmaları da beraberinde getirdi.

Söz Kugan Cassius'un Tyson Fury ile yaptığı röportaja gelince Adam Booth küfür ederek espirili bir şekilde bir daha kendisiyle röportaj yapmamasını istedi.

O röportaj ;


PACMAN EYLÜL'DE DÖNEBİLİR


Juan Manuel Marquez (55-6-1(beraberlik)  40 KO's) ile yaptığı 5. maçta , aldığı kontra yumrukla feci şekilde nakavt olan Filipinli yarı orta siklet Manny Pacquiao (54-5-2(beraberlik)  38 KO's) , yenilginin etkisini üzerinden attığını söylese de durum hiç öyle görünmüyor.

6. rounddaki nakavtın şidetinden dolayı komisyon tarafından lisansı geçici olarak alınan Pacman , menajerleri vasıtasıyla hemen bir geri dönüş yapabilmek için maç pazarlıklarına girişmişti.

Juan Manuel Marquez ile 6. maç pazarlıklarının henüz sonuç vermemesi , sikletin kralı Floyd Mayweather'ın da Guerrero ile müsabakaya çıkacak olması , Filipinli'nin işini zorlaştırıyor.


Manny Pacquiao ABD'de ve dünyada boksseverler tarafından çok sevildi. Hatta Floyd Mayweather'ın hep ondan kaçtığı söylendi. Ama aralık ayında yapılan müsabakanın ardından artık kafalarda hep Pacquiao'nun bu görüntüsü kalacak.



BADR HARI DÖNÜYOR

Badr Hari cezaevinden tahliye olmasının ardından K1 2013 World Grand Prix turnuvasına katılmak için çalışmalara başladı.

Bir bar kavgasına karışıp tahliye edilmesinin ardından yine bir barda kız arkadaşı ile ilgili bir meselede kavga eden Hari , bu sefer tutuklanıp cezevine gönderilmişti.

Geçtiğimiz günlerde salıverilen ve kilo kaybettiği gözlenen ünlü sporcu , kariyerini bitmediğini ve hala zirvede olduğunu göstermek için bu turnuvayı bekliyor.


Badr Hari çalışmalarını yakın arkadaşı olan temsilcimiz Gökhan Saki ile sürdürüyor.

FLOYD - GUERRERO İLK KEZ KARŞI KARŞIYA

Yenilgisiz efsane WBC yarı orta siklet kemerinin sahibi Floyd "money" Mayweather (43-0-0  26 KO's) , 4 mayısta karşılaşacağı Meksikalı Robert "the ghost" Guerrero (31-1-1-2(NC)  18 KO's) ile ilk kez yüzyüze geldi.


İkilinin karşılaşması beklendiği gibi pek sıcak geçmedi !

Floyd Mayweather , geçtiğimiz günlerde SHOWTIME televizyonu ile 6 maçlık bir anlaşma imzalamış , böylece yine aynı kanalla anlaşması olan Guerrero ile dövüşeceği kesinleşmişti.

Yarı orta sikletin belki de gelmiş geçmiş en iyisi olma iddiasındaki ABD'li boksör , yine o bilindik sataşmalarını Guerrero'ya da uyguladı. Kendine güveninden hiçbirşey kaybetmediği gözüken Floyd , hala formunun zirvesinde olduğunu gösterdi

Öte yandan Sırf Floyd'la dövüşebilmek için defalarca siklet atlayan Robert Guerrero tam olarak hazı görünmedi. Karşılıklı konuşmada psikolojik olarak ürkmüş gibi sürekli yere bakan Guerrero , maçı sokak kavgası gibi tempolu bir şekilde yapmak istediğini de Floyd'un yüzüne karşı söyledi.



Temsilcimiz Selçuk Aydın'ı hakemlerin oybirliğiyle yenerek WBC geçici kemerini kazanan Meksikalı , ardında Andre Berto'yu yenerek , o çok istediği ünvan maçı şansını da Floyd'dan koparmıştı.

TYSON FURY'DEN KLITSCHKO'LARA

Yenilgisiz İngiliz ağır siklet Tyson Fury (20-0-0 14 KO's) , Madison Square Garden'da Steve "uss" Cunningham (25-5-0  12 KO's) ile yapacağı maç öncesinde meydan okumaya devam etti.




Klitschko kardeşlerin kendisinden korktuğunu ve gelmiş geçmiş en iyi boksör olduğunu iddia eden Fury , twitter da hakaret içeren ve kendisine problem çıkaran yazıları da kendisinin yazmadığını belirtti.

David Price'ın Tony Thompson'a sürpriz bir şekilde nakavt olmasıyla Tyson Fury'nin popülaritesinin arttığını söylemek yanlış olmaz. İngiltere'nin en iyisinin kim olduğu hakkında süren tartışmalar , Price'ın yenilgisiyle biraz daha Fury'e doğru kaymışa benziyor