12 Mart 2013 Salı

W.KLITSCHKO'NUN RAKİPLERİ


Wladimir Klitschko ...

Bir adam düşünün ki 1.98 boyunda , son maçına 113 kilo çıkmış ve 2006 yılından beri çeşitli federasyonların ağır siklet şampiyonu.

Kardeş Klitschko , abisinin bir adım gerisinde kalsa da , boks tarihinin gördüğü en güçlü ve fizik olarak en avantajlı isimlerden biri.

Fakat Klitschko'nun rakip seçimleri , dövüş stili , rakiplerine dayattığı ağır kontratlar vb. sürekli tartışıldı.

Hiç bir zaman kendisini zorlayan bir rakiple maç yapmadığı , bu yüzden de hiç bir zaman efsane olamayacağı konuşuldu.

Wladimir , 4 Mayısta Almanya'da İtalyan Francesco Pianeta ile karşılaşacak. Bu karar yine Klitschko'nun yerden yere vurulmasına sebep olurken , Klitschko cephesi rakibin yenilgisiz olduğu gibi gerekçeler öne sürdü.

Peki bizim gözümüzden bu rakip seçimi nasıl görünüyor ?

Bu sporun tarihine bakıldığı zaman , akıllarda yer eden bütün şampiyonlar , kendi rüştünü ispatlamak için her zaman büyük maçlar yapmışlardır.

Evander Holyfield - Riddick Bowe
Lennox Lewis - Vitali Klitschko
George Foreman - Muhammad Ali

bunlardan bazıları...

Şampiyonlar her zaman kendilerini zorlayacak maçlara çıkmazlar ama kendi şampiyonluklarını ve isimlerini tarihe yazmak için kendisine meydan okuyan en büyük rakipleriyle de zamanı gelince ringe çıkarlar.

Tarafsız bir gözle baktığımızda Wladimir Klitschko'nun , kemerleri aldıktan sonra yaklaşık 7 senedir yaptığı ünvan maçlarında kendisini zorlayabilecek 2 rakibe şans verdiğini görüyoruz. Ruslan Chagaev ve David Haye.

Ki David Haye ile yaptığı maçtan sonra "güreş yapmak" ve "rakibini sürekli tutma" ile suçlanan Klitschko'nun maç içinde de 1 puanı silinmişti.

Bu müsabakadan sonra 3 kez ringe çıkan Wladimir , sırasıyla , Jean Marc Mormeck (bir alt sikletten gelme) , Tony Thompson (40 yaşındaydı) ve Mariuzs Wach (B sınıfı bir boksör bile değil) ile karşılaştı.

Boksseverlerin ünvan maçı için beklediği ve istediği rakipler ise şunlar ;

Tyson Fury
Robert Helenius
Deontay Wilder
David Price
Alexander Povetkin 
 ...
  
"Dr. Steelhammer" Wladimir Klitschko'nun adını tarihe yazdırıp tartışmaları bitirebilecek gücü ve yeteneği kesinlikle var.

Ama kolay paraya tercih edebileceği bir şampiyon yüreği var mı ?

Zaman , efsane boksörümüz Sinan Şamil Sam'ın , Klitschko - Thompson maçını yorumlarken söylediklerini haklı çıkaracak mı ? Göreceğiz...







10 yorum:

  1. chagaev i zorlayacak isimler arasına yazmışsan ya chagaev doğru zamanda bu wlad la kapışsa parçalardı. valuev i yendikten sonra hep chagaev istedi wlad kaçtı.çünkü chagaev çok formda wlad sorunlu bir boksördü

    gün geldi devran döndü hastalıklar ağır sakatlıklar wlad da biraz form tuttu aldı karşısına chagaev i duman etti

    mübalağa yaparaktan durumu özetlemek gerekirsebu wlad mantığına kanan ve bokstan zerre çakmayan arkadaşlar da ellerine eldiven geçirip muhammed aliyi 3 5 yumrukta indirebilir.

    kanmayın bunlara.bert schenk i bile ayakta alkışlayabilen bilinçsiz alman seyircisi bile bu adamı ıslıklayıp rakip seçimlerini eleştirdiyse vardır bi gariplik

    ben jovo pudar wlad karşılaşması istiyorum.dövüşme ihtimali olan boksörlerin en tırtı o sonuçta.daha çok tatmin olur insanlar wlad ın boksundan

    bu yazdıklarımı anlamak beyinle alakalı.hayatında boks yapmamış bokstan gram çakmayan evde kendi kendine dış dış diye boks yapan sorunlu kişiler çok tutar genelde bu adamı.neden?çünkü internetin ülkemizde yaygınlaştığı dönemin ve tv de boksun yayınlandığı dönemin en iyi ağırsikleti bu.onlar da kendilerini bu adamla özdeşleştirip tatmin oluyor.

    işin garibi türkiyenin ilk boks konuşulan sitesinde çok takılırdım sinansamil.tr.tc mi neydi adresi.orda da ben wlad ı savunurdum insanlar laf ederdi.piyasanın en teknik ve en zeki ağırsikleti.fiziği çok iyi yumrukları sert.şuan bu özelliklerin yarısını taşıyan bi ağırsiklet yok ama geriye dönüp bi bakınca ağırsikletin yıllarının boşa harcandığını görüyorum

    pianeta fln da tırt adam ama önceki polonyalı kadar değil.biraz daha bilinçli dövüşüyor.büyük boksör gider emekli olur yada haye le 10 kere dövüşür o polonyalıyla yada bu italyanla dövüşmez.

    kime ne kanıtlayacaklar ki pianeta yı yenip.yakup sağlam ın biraz daha iyisi işte siz düşünün

    YanıtlaSil
  2. bu wlad hakkında güzel şeyler söyleyipte herkesin dalga geçtiği günlerin üstünden 10 sene belki de daha fazla geçti

    o günlerden kalma bi kaç abim var hala görüştüğüm onları kefil gösteririm.o dönem wlad çok iyi boksör piyasadaki kaliteli boksörler yaşlandı hepsinin son kullanma tarihi geçti bu adam bi kaç seneye piyasayı sallayacak tekelinde tutacak filan diyordum.bugün de diyorum ki abartmayın bu adamı günümüzün ağırsiklette en iyisi ama bundan çok çok daha iyileri geldi geçti bu ringlerden ilerde yine gelir mutlaka.ama yakın zamanda wlad ayarında bir ağır siklet çok zor.ne demek istediğimi amatör boksu takip edenler bilir.büyüklerde ağırsiklet civarı kilo gençlerde ortasiklet civarı kilo boksörleri fln hep kalitesiz

    ağırsiklet 50 ler 70 ler ve 90 lar da çok iyiymiş 20 yılda 1 şenleniyor ağırsiklet piyasası gibi geliyor ama ben daha bi 8 10 sene kaliteli bi ağırsiklet piyasası beklemiyorum.belki arada bir kaç güzel isim çıkar ama 70ler gibi bir sürü harika ağırsikleti aynı anda izlememize imkan yok gibi düşünüyorum

    YanıtlaSil
  3. Wilder' da parıltı var fakat özelliklerini olumlu ya da olumsuz tam anlamıyla açığa çıkaracak doğru düzgün bir isimle karşılaşmadı hafta sonu çıkacağı Liakhovich maçıda buna dahil. Alt tabaka boksörler karşısında ısınma turlarını fazlaca uzattı.

    Rakip seçimleri konusuna katılıyorum boks tarihinde şampiyonluk apoletini taşıyan isimlerin aktif dinlenme moduna aldığı maçlar olmuştur olacaktır da ama dozajın iyi ayarlanması gerekli yoksa elbette garantici algısı yaratır.

    YanıtlaSil
  4. Wladimir Klitschko' nun saltanatına son verecek yegâne isim kanımca Robert Helenius (du). Bilim mucizesi yaratıp görünmezliğin sırrını çözdü. Müzmin sakat.

    YanıtlaSil
  5. Bi anket düzenlense fena olmaz sanırım.

    bir boks klasiği.

    Wladimir Kistchko' yu kim devirebilir (?) ☻

    Tüm zamanların en iyi ağırsikleti.

    .
    .

    YanıtlaSil
  6. şu an kimsenin gücü yetmez apaçık ortada. adam aziz oldu artık . bi yerde denk gelsek yüzümüze bile bakmaz wlad. adam trilyoner oldu

    YanıtlaSil
  7. Tony Thompson'na 40 yaşında falan denmişti adam üst üstte price balonunu patlattı şu anda çoğu ağırsikleti yenebilecek potansiyelde önemli rakiplerle maç yapmadı olayıda yalan yani kim varda piyasada maç yapıcak adam Ruslan Chagaev WBA şampiyonu olarak çıktı karşısına Wlad'in yenildi David haye'de şampiyon olarak çıktı yenildi güreş falanda yaptığı yok 1-2 kere tuttu sadece zaten puanı'da silindi şimdi Povetkin ilede maç yapıcak yine povetkin'de şampiyon olarak çıkıcak wlad'in karşısına kısacası Wladimir'i şu anda ağırsiklet'de yenebilecek kimse yok çok ben yenerim diyen boksör var ama bir numaralarını göremiyoruz maçlarda (ayrıca bütün kemerleri uzun zamandır elinde tutan adama hala efsane olabilcek mi falan denmesi bile tuhaf kazanamadığı tek kemer Abisi Vitali'de)

    YanıtlaSil
  8. Ruslan Chagaev WBA şampiyonu olarak WK' in karşısına çıkmamıştı sanırım Valuev ile kapışması gerekirken sağlık sorunları sebebiyle o taraftan onay çıkmadı diye hatırlıyorum. Zaten WK, Haye galibiyeti ile kemerleri valizlere sığdıramayacak duruma geldi. Şu an da mevcut piyasanın en iyisi bu su götürmez bir gerçek. Efsane statüsü ise başka bir boyut, derin konu.

    YanıtlaSil
  9. wladimir efsane zaten bırakınca hall of fame'de olur kemer canavarı adam daha napıcak uzay'yamı çıkıcak efsane olmak için

    YanıtlaSil
  10. WK bir Felix Baumgartner değil...

    YanıtlaSil