14 Mart 2013 Perşembe

DAVID HAYE KARAR AŞAMASINDA


WBA eski ağırsiklet şampiyonu David Haye (26-2-0  24 KO's) , Vitali Klitschko'nun kendisiyle dövüşmemekle alakalı katı tavrından sonra antrenörü Adam Booth'la konuşarak emekli olmak veya devam etmek konusunda kesin bir karar vereceğini söyledi.

Boksu bıraktıktan sonra Vitali Klitschko ile dövüşmek için geri dönen ve 2012 Temmuzunda çok iyi bir performans gösterdiği müsabakada Dereck Chisora'yı 5. roundda yatırarak ünvan maçına hazır olduğunu gösteren Haye , her fırsatta Vitali Klitschko'ya meydan okusa da  , şampiyonu ikna etmeyi başaramadı. 

Vitali Klitschko Ukrayna'da sürdürdüğü siyasi kariyeri nedeniyle emekli olmayı düşünüyordu. Ama son açıklamaları , emekliliğini biraz daha erteleyeceği yönünde. Buna rağmen Klitschko , Haye ile dövüşmeyi istemiyor çünkü daha önce Haye'in kendisini geri çevirip Chisora ile dövüştüğünü iddia ediyor.


David Haye daha önceki konuşmalarında Cruiserweight ve Ağır siklette şampiyonluğu zaten yaşadığını ve Vitali ile dövüşmezse başka kimseyle dövüşmeyip emekli olacağını söylemişti. 

Fakat şu an Hayemaker için konuşulan iki seçenek var. Birincisi daha önce de birçok kez söylediği gibi emekli olup boksu bırakmak , diğeri de Klitschko kardeşlerden birine "zorunlu rakip"  olmak.

Eğer Vitali emekli olmadan Haye kendisiyle dövüşmek istiyorsa ve devam etme kararını verirse zorunlu rakip olabilmek için WBC sıralamasında ilk sıralarda yer alan biriyle dövüşmek durumunda kalabilir.

Bakalım David Haye'in kararı ne yönde olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder