21 Mart 2013 Perşembe

SELÇUK AYDIN - GIUSEPPE LAURI


Selçuk Aydın (23-2-0  17 KO's), yarın gece İtalyan Giuseppe Lauri (53-11-0  31 KO's) ile karşılaşacak. Müsabaka PABA süper hafif siklet (light welterweight) geçici kemeri için yapılacak.

Selçuk Aydın ABD'de üstüste aldığı iki yenilgiden sonra geri dönüşü yapabilmesi için siklet düşerek Almanya'ya gitti. Eğer bu maçta ters bir sonuç ortaya çıkarsa Selçuk'un ABD'ye dönme ve şampiyonluk yaşama hayalleri suya düşebilir. O yüzden bu maç Selçuk Aydın için kariyerinin çok önemli kırılma noktalarından biri.

Öte yandan menajer Ahmet Öner'in de , Selçuk Aydın için iyi bir rakip seçtiğini söylemekte fayda var. Çünkü İtalyan Lauri , Selçuk'un yeteneği ve vuruş gücüne yaklaşabilecek bir isim değil. Tecrübeli , bazı büyük maçlara çıkmış ama tekrar edelim , Selçuk Aydın kadar iyi değil.

Bu cümleleri Jesus Soto Karass maçından önce de kullandık ama maalesef boksörümüz yanlış taktiğin kubanı oldu. Bu maç için de , izleyici gözüyle dışarıdan bakarsak Selçuk'un rakibin hızına karşı önlem alması , en doğru hareket olacaktır.

Guerrero maçındaki mağlubiyet , ilk büyük maç olması , ev sahibine karşı olmanın dezavantajı , Guerrero'nun savaşçı kişiliği vb. şekilde izah edilebilse de , Karass maçından sonra Selçuk Aydın için hiçbir bahane yoktu. Kendisinin de kabul ettiği üzere beklentilerin çok altında kaldı ve Türk boksseverleri üzdü. Ama şampiyon , maçtan sonraki röportajlarında da tekrar ayağa kalkacağını ve ABD'ye döneceğini dile getirdi. Şimdi hepimizin beklentisi , geçen seferki Karass maçına benzer bir sürprizle karşılaşmamak.


Selçuk Aydın , alacağı erken nakavtlı bir galibiyetle tekrar potaya girebilir. Unutmamak lazım ki Karadeniz insanı inatçıdır , öyle çabuk vazgeçmez. Haydi Selçuk Aydın bu sefer göster kendini !

Maç cuma akşamı 21.00'dan itibaren Eurosport'tan canlı yayınlanacak.

1 yorum:

  1. bu kadar çok yumruk atıp bu kadar az isabet bulan ve sert yumruk atmayı benimseyen bir boksör her zaman sıkıntı yaşar

    hedef büyük maçlarsa bu eksiğini kapatabilecek bir hoca bulmaları gerek ama laf olsun diye değil selçuk u tanıyıp ilgilenecek donanımllı bir hoca gerek

    ayak hareketleri bilmemne onlar boş muhabbetler bu saatten sonra bir şey değişmez.selçuk un kondüsyonu iyidi ama bileğindeki şu güçle lauriyi yatıramadıysa çok büyük sıkıntı var demektir

    bu arada abraham ı stieglitz ezdi geçti.yenebilir eyvallah ama 4 raundda eze eze bitirmesi çok buyuk surpriz oldu

    YanıtlaSil