7 Nisan 2013 Pazar

GLORY 6 İZLENİMLERİ


Dün gece dünyanın en büyük kickboks organizasyonunun İstanbul ayağını zevkle izledik. Dövüşseverler gecede Türk ve dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı sporcuları ringde canlı izleme fırsatını buldular.

Gecenin ilk yarısında ağırlıklı olarak Türk sporcuların yer aldığı müsabakalar yapıldı. Organizasyonun tek MMA maçı Ertan Balaban ile Vitali Bigdas arasında yapıldı ve Ertan Balaban , müsabakayı ilk roundda submission ile kaybetti. Fakat bu müsabakayı daha da ilginç kılan şey , Ertan Balaban'ın müsabakanın ardından kız arkadaşına ringin ortasında binlerce kişinin önünde yaptığı evlilik teklifiydi.

Gecenin ikinci yarısı Glory dövüşçülerinin ringe çıkacağı "superfights" bölümüydü. Bu bölümde Murat Direkçi , Mourad Bouzidi , İsmail Uzuner gibi isimlerin dövüştüğü 8 maçın ardından ana müsabaka olan Daniel Ghita - Gökhan Saki müsabakasına geçildi.

Kırmızı podyumu kullanmak yerine bütün salonu dolaşarak ringe çıkan Gökhan Saki çok büyük bir ilgi gördü. Bu ilgiyi de güçlü rakibini 2. roundda nakavt ederek karşılıksız bırakmadı.



Salonu , sponsor biletlerle şişirilmiş boş bir kalabalık değil , dövüş sporlarını takip eden ve olaya yabancı olmayan binlerce kişi doldurdu. Bu doluluk da bundan sonra yapılacak olan organizasyonlar için umutlu olmamızı sağladı.

Bundan sonra da bu tip gecelerin bol bol yapılması ve ülkemizin artık dövüş sporında kendini göstermeye başlaması dileğiyle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder