3 Mayıs 2014 Cumartesi

Floyd Mayweather vs Maidana

                                              


 Uzun zamandır beklenen maç bu gece sabaha karşı MGM'de.Marcos Maidana son maçında Adrian Broner'in defansını geçmiş ve sert yumruklarını konuşturmuştu.
Aynı şey bu gece de olur mu?
Mayweather efsanesi bu gece de devam mı edecek?

      Bunu gong sesiyle beraber hepimiz  öğreneceğiz.

 Ayrıca aynı gecede
Adrian Broner vs Carlos Molina
Amir Khan vs Luis Collazo maçları yapılacak



37 yorum:

  1. slm arkadaşlarinternetten hangi siteden izleyebiliriz bilen varsa linki paylaşırsa sevinirim, şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. amerikada boks bitmiş.hakemleride yenmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. floyd tam bir mal çıkmış tekrar maidana ile re-match yapçam diyo..ilk 4 round maidana resmen floydu öldürdü nasıl kazanıyo maçı floyd anlamıyom sonraki roundlarda da eşit olanlar var maidananın az farkla kazanacakları var nasıl bu lavuk kazanıyo anlamıyom...

    YanıtlaSil
  4. floyd 1 yumruk tutturdumu o round u almış sayılıyor.adamlar şirketi kurmuşlar.amerikada goldenboy boksörleri kendi aralarında al gülüm ver gülüm hesabı çalışıyorlar.o geceki 4 karşılaşmayıda izledim.love-broner-khan-floyd.dünyada boks bitmiş durumda.hakemleri ayarlarsan ko olmadığın sürece ilerliyorsun.floyd bence son vurgunu yaptı parasal olarak.bundan sonra floydun karşılaşması abartılı paralar getirmez floyda.pacmanla karşılaşmamasının bence en önemli nedeni para .yoksa masa hakemlerini ayarladığı sürece floyd yenilmez.

    floyd 30 milyon dolar alıyorsa rakibine 1 milyon dolar veriyor.pacman bunu kabul etmez.

    floyd maidana karşılaşmasını izleyenler sanırım bu işlerin nasıl döndüğünün farkına vardılar.kirli ilişkiler.

    YanıtlaSil
  5. genelde floydun rakipleri goldenboy boksörleri ve bu rakiplere 1 milyonu gösterdimi zaten hayır diyemiyorlar.floydun yeni yemi amir khan olur.alan razı veren razı durumları.yalnız maidana karşılaşmasından sonra floydun reytingi oldukça fazla düştüğü için büyük rakamlar oluşmaz .

    YanıtlaSil
  6. Floyd mayweather - Marcos maidana Maçını canlı olarak bir kez, youtubedada full olarak ise 2 kez izledim. Yani toplamda 3 kez izledim. Beyler şike görmek isteyen, en güzel örneği 1. timothy bradley vs pacman - timothy bradley vs Ruslan Provodnikov ile olan maçlarını izlesin. Punch statları daha az olmasına rağmen timothy 2 maçı da aldı. Neyse bilenler zaten biliyor.

    - Floyd için diyeceklerim var yalnız kesinlikle bu adamın hayranı seveni olmadığımı bilesiniz. Çünkü bizim millette fazlasıyla özgün olan bir inanış var, bir şeyin kendince artılarını ortaya koyuyorsan o şeyin kesin fanı sempatizanı hayranı ilan ediliyorsun. Hayır dostlarım floyd hayranı değilim, floydun sahip olduğu Outsider stili boks stilinden nefret ederim. Vur kaç vur kaç, boksun en iğrenç ve lanet stilidir. Ama sonuçta bir stildir. Muhammed ali efsane kabul ediliyor. Sizce muhammed ali brawler'mıydı ( kavgacı ) ? Muhammed ali döneminin en iyisiydi ayrıca yaşadığı ülkedeki siyasi bakış açısı ve sonradan değiştirdiği inançlarıyla aslında bir efsane oldu. Yani boksörlüğünün dışında aslında en fazla bu yönü sevildi.

    - Şimdi benim anlamadığım ; Bir larry holmes bir muhammed ali bir trevor berbick'te Outsider (vur kaç - defensif) stili boksörleri olmasına rağmen sanki hayatlarında ilk kez vur kaçcı boksör görmüş gibi bu adamı günah keçisi ilan ettiler, hatta kliçko kardeşler içinde bilirsiniz boksun katilleri derler. Neden ? Çünkü Outsider boksörleridir. Ama asıl ilginç olan tarihte bu stili uygulayanın sadece floyd olarak bellenmesi.

    - Şimdi dostlar Floyd denilen adamı nefret ettiğim stiline rağmen çok dikkatli izledim. Bir çok maçını izledim. Bir kere adam korkunç yetenekli, hayatımda gördüğüm en iyi refleks - hız ve defansa sahip ayrıca çenesi de hayli güçlü. Özellikle ricky hatton ve zab judah maçında oldukça net çok yumruk almış ama hiç grogi durumu yaşamamıştır. Mükemmel bir defansçı, boşluğu bulduğu anda tutturmadığı ya da boşa salladığı yumruğu yok denecek kadar az. Bu durumda bu adam ister cam çeneli Amir khanın dediği gibi '' Floyda elleri hızlı adam lazım'' durumu işler ne de başka. Peki bu adam nasıl iner ? Kendi gibi sabırlı full defensif bir adamın biraz daha yoğun baskılarıyla. Birde bu adamları 40 yaşından sonra genelde maç kaybetmeye başlarlar ki normaldirde. Efsane ya da efsane sayılan boksörlerin yenildiği maçlara bakarsanız son yaptıkları 3 - 4 maç içinde olduklarını görürsünüz ki bu işin % 90 nı bu şekilde.

    - Marcos maidana ; Bu boksta overhand punches dedikleri yumruk açısı tam bir facia, onu kafaya balyoz vurur gibi yapmaya çalışıyor, bu maçında bu şekilde illegal fazlasıyla yumruk salladı hep kafanın arkasına isabetle. Hakem belki bir kez uyarmıştır. Maidananın kroşeleri yumrukları gerçekten çok güçlü fakat kirli bir dövüşü var. Floydla olan maçında lowblow'ları (hayalara vurma) demiyorum bile. Asıl mesele bu adamın o gece attığı saçma sapan sokak dövüşçüsü ve boksla alakası olmayan yumruklar. ayrıca 50 yumrukta 1 isabet ettiriyor o da tam oturmuyor sadece sıyırıyor. Görmek isteyenler dikkatli izlesinler. Maidana bu maçında bana kalırsa diğer maçlarına kıyasla ( Ki neredeyse hepsini izledim diyebilirim) en kötü maçı çıkardı. İsabet kabiliyeti yerlerde. Kendisi çenesi ve yumrukları çok çok güçlü bir boksör ama aynı zamanda kirli ve saçma sapan saldıran bir boksör. Hatta bir maçının 2. round başlangıcında eldiveni tokuşturup selamla başlamak isteyen boksöre aniden yumruk atmaya kalkması ki bunu floyd maçında da yaptı ama floyd yer mi. Adam full defans ve çok çok iyi kaçıyor. Ayrıca maidana yavaş bir boksör. Onu başarılı kılan sağlam çenesi ve yumruklarının sertliği. Genede çok çok fazla ilgi duyduğum, çoğu maçını en az 2 kez izlediğim bir boksör.


    - Bu adam floydla 500 tane rövanş yapsın, bu stili değiştirmedikçe asla maçı alamaz.

    YanıtlaSil
  7. - Netice olarak floyd bu maçında normalde pek yapmadığı çok net kombinasyonları maidanaya yedirdi. Zaten ağır çekimde de görebilirsiniz. Çok çok net bir şekilde maçı kazandı. Hala izleyip maçı kaybetti bence demek kusura bakmasın kimse ama bokstan anlamamaktır ya da kör olmaktır bana göre.

    YanıtlaSil
  8. savaş aksu

    ağır çekimlerde floydun yumruğunu gösterdiler genelde.maidana da net yumruklar vurdu.

    defansif olup kazanmak için hakemlere ihtiyacın var.floyd maidanadan kaçamadı fazla.vede maidanaya net yumrukların sayısı çok düşük.misal canelo nun suratı maçtan sonra kötüydü.ama maidanada hiçbirşey yoktu.

    ben defansif olmasını eleştirmiyorum.ama çok az hücumla maç kazanması hakemlerden kaynaklı.

    bence efsane olan andre ward dır.teknik var.defans var.ofans var.

    son olarak en kötü ihtimalle draw olurdu floyd-maidana karşılaşması.

    YanıtlaSil
  9. Erdersson ; Abi yapma etme şimdi millet beni Floyd sever sanacak çekincem bu. Oysa ben Mike tyson gibi eskizlerle kendine has kombinasyonlarla saldıran roy jones jr gibi refleksli counter ataklar yapan boksörleri ve boks stillerini seviyorum. Mesela ps3'teki favorim oyunun Fight night champion'dur. Bu oyunda bile Outsider boksörler insanı deli ediyor.

    - Çok ağır çekime ihtiyacım yok aslında. Yakalıyorum oturan yumrukları. Floyd eğer çok net yumruklar alsaydı az da olsa sarsıntı gösterirdi. Bence yanılıyorsun. Ya da bu senin görüşün bir şey diyemeyeceğim.

    - Lakin maidananın izlediğim en kötü maçıydı. Hatta sol eliyle sarılıp tutup sağ eliyle vurmaları neydi öyle ? Adam adrian broner soytarısına karşı süper bir maç çıkarmıştı gerçi kendi defansını gene önemsemiyordu ama. Adrian broner gibi Lennox lewisten sonra en antipati duyduğum sözde boksöre ciddi hasarlar vermişti o gece.

    - Valla floyd maidanadan mükemmel şekilde kaçtı. Maidana floydun refleks ve hızının 5'te 1'ne sahip değil. Eğer bu hız ve refleks maidana olsaydı bir mike tyson olurdu emin olun. Herşey surattan anlaşılmaz dostum, sarılma ve içerden kroşe savurmalarda bilerek ya da bilmeyerek atılan kafa kaşınıda açar hasar verir. Ama hakem görmezse sıkıntı olmuyor. Seyircilerde bunu hasar olarak kabul ediyor. Bak mesela Mike tyson - jesse fergosun maçında mike'ın çok ne bir kafa atması gibi ( Tabi bilinçlimi bilinçsizmi bilmiyoruz ) Herneyse maidana sadece güzelce yumruk açılarını kullansa gayet yeterliydi. Ama adamı yakalayamamanın aşkıyla kirli şekilde saldırıp alakasız yumruklar sadece kendisini yordu o gece ve verdiği boşluklara aldığı net yumruklar. Mideye arada yumruklar tutturdu ama kafayı bir türlü yakalayamadı. Yok abi yok, maidanayı kirli dövüşüne rağmen yinede severim ama bu maçı yaptığı en kötü maçıydı. Bir sonrakilere karşı mutlaka kendini düzeltmesi gerekiyor. Bu arada Amir khan ile olan maçı 13 Round olsaydı. Amir khan ilk nakavtındaki gibi feci şekilde yerde bulacaktı kendini. Biliyorsunuz son raound son saniyelerde kaçarak canını zor kurtardı maidanadan.

    YanıtlaSil
  10. floyd'un maidana maçından tam olarak ne kadar kazandığı açıklandı..70 MİLYON $...32 MİLYON $ maça çıkma parası + 38 MİLYON $ ppv geliri olmak üzere 70 milyon $ 1 gecede...ama bu onun bi götdeliği olduğu gerçeğini değiştirmiyo

    muhammed ali konusuna bende katılıyorum..stil olarak kavgacı değildi efsane olmasının sebebi sadece boks'u değil ırkçılığa karşı mağduriyeti ve bunu dile getirmesiydi..böylece abd'deki tüm siyahileri ve afrika kıtasını arkasına aldı.daha sonra bi de üstüne müslümanlığa geçti 1.5 milyarlık tüm islam dünyasını arkasına aldı Türkiye'de bile herkes ali'yi bizim boksör gibi savunur..yoksa ali prime haliyle bile lennox'la yada vitali'yle dövüşse şansının olduğunu düşünmüyorum...

    YanıtlaSil
  11. Cortex yapma etme, Lennox lewis dediğiniz adamın neyi var allah aşkına ? Rahmetli emanuel steward'ın standart Outsider ( Vur kaçcı ) boksörlerinden, tıpkı kliçkolar gibi. Yahu floydun stili şimdi bunlardan farklımı ? Kliçkolarına boksun katilleri diyorlar. Lennoxun boksu sevdirecek neyi oldu ? Mimiksiz suratı yüksek egosu mu ? Bu adamı başka platformlarda da övüyorlar ama ortada net olan bir sebep bir kaynak yok. Yendiği heriflere baksan tysonın bittiği zamanlarda karı gibi bir stille yendi, sırtına bastıra bastıra yere düşürmeye çalışarak. O gece izleyenler bilir hakem bile sert bir şekilde kaç kere uyardı. Kliçko maçında kliçkonun kaşı açıldı ki allahtan açıldı yoksa hali yamandı. Zaten işine gelmediği için rövanş kabul etmedi ya. Holyfieldle olan maçını gene karı stili ile nakavtsız anca yenebildi. Kliçko dediğiniz adamlarda kendi çaplarında iyi kötü boksörler. Ama vitali lennox için çok çok sakat bir rakipti. Tüm bunlara rağmen muhammed aliyi bunlardan aşşağı tutmak sadece benim için ufak bir şaka. Muhammed aliye yapılacak en büyük hakaret.

    - Ben muhammed aliyi sadece müslümanlığı için takdir edenlerden değilim. Outsiderda olsa yumruk açıları - boksu, ring yürüyüşü, hızı kusursuzdu. Defansı iyi olmasına rağmen iplere girdiğinde bazı boksörlerden çok fazla hasar almıştır. Tüm bunlara rağmen azmi dayanıklılığı çenesi demir gibidir. Lennoxun sağlam şekillerde aldığı güçlü yumruklara bakın nasılda yüzü değişip sarsılıyordu.

    - Mayweather için nakavt etmek dağıtmak madara etmek önemli değil, bir şekilde maçı kazanıp parayı götürmektir asıl olan. Zaten kendisi ve yandaşları her zaman demiyormu thats the buissnes man, for the money. Hah olay o dur işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Lennox -Tyson maçı ile ilgili yorumuna kesin katılıyorum.Maçın ilk raund da tyson o haliyle neredeyse lennox'u inidirecekdi.Kombileneleri getiremediği için lennox kurtardı sonraki dakikalarda zaten malum bildiğimiz şekilde geçti.

      Sil
  12. bakın floydla kirli olmayan bir dövüş yani uzak dövüşte kazansanda puan olarak masa hakemleri buna izin vermezler.büyük paralar var ortada.

    haliyle maidana nın tek şansı vardı.tko yapmak.tko yapmak içinde yakın dövüşü tercih etti.maidana canelodan daha hızlı ve kombinasyonları daha iyi.canelo yakın dövüşmeyerek hata yaptı floyd maçında.zaten hızlı değil.

    dikkat edersen floyd hep yavaş boksörlerle çok rahat galibiyetler aldı.cotto alverez vs. ama maidana bunlardan daha hızlıydı ve yakın dövüştü.ha yumruk sallama şekli tartışılır.lakin böyle iplere dayanarak ve kafayı geriye çekerek dövüşen boksöre doğal olarak değişik saldırılar yaptı maidana :)

    floyd da maidanada etkisiz yumruklar vurdular ise niçin floyd galip gelir o tartışılıyor zaten forumlarda.

    ben bu tür karşılaşmalara draw veririm.

    YanıtlaSil
  13. ayrıca floyd dağıtmak istesede dağıtamaz hocam.öyle bir güç yok.

    floydun son senelerde tek avantajı masa hakemlerinin lehine karar vereceği bilinciyle dövüşüyor.maça başlarken avantajlı başlıyor bu yüzden.maidana doğru hamlelerde maça başladı ama yoruldu ilerleyen roundlarda.

    floydun pacman den neden kaçtığınıda görmüş olduk.pacman seri hızlı kombinasyonları iyi.ve yakın dövüşür.floydu çok rahat yener bence.

    YanıtlaSil
  14. Floydun en tehlikeli rakibi olur pacman. Zaten pacmandan şu anda kaçmak çok mantıklı ona göre. Ya maidanaya aslında bu maçta kızdım. Dediğim gibi önceki maçlarında da kaçan göçen adamlara karşı iyi savaştı ama bu maçta bu herif resmen saçmaladı. Mesela bak victor ortizde fazla dayanıklı bir boksör olmamasına rağmen floyd için tehlikeliydi. Bir an gaza gelip illegal hareketler yapmasaydı kimbilir neler olacaktı.

    - Cotto, meksikalı uyuşturucu kaçakçısı tipli margaritoyla olan rövanşında şu ana kadar ki en iyi performansını sergiledi. Acaip defans katmış kendine, ring yürüyüşü olsun odaklanma herşey harikaydı. Benim neredeyse en çok sevdiğim boksördür kendisi. Bakalım martinezle ne olacak durum. Gerçekten acaip merak ediyorum. Martinezde sağlam ve solak. Bana göre büyük bir derbi olacak. Umarım cotto bu maçı da alır.

    - Abi maidana canelodan hızlı değil pek. Ama maidana tehlikeli adam bu kesin. Maidanaya çok benzettiğim son dönem izlemeye aldığım diğer tehlikeli bir boksör var ki o da Ruslan Provodnikov'dur. Bu herif bradleyi öyle bir hale soktu ki resmen o yumruklar sanki bana atıldı. Feci bir maçtı. Kaybetmesi de tamamen şike ve saçmalıktı. Adam 12. roundun son saniyelerinde bile nakavt etmesine rağmen kaybeden ilan edildi.

    YanıtlaSil
  15. Bu arada yeteneğin yeteneği kral boksörümüz Selçuk aydının maçıda geldi çattı. Gözümüz aydın. Umarım şampiyon kazanır.

    YanıtlaSil
  16. savaş aksu

    boks konusunda yanlış değerlendirmelerin var.cotto alverez tarzı boksörler ağır ve daha çok güce dayalı savaşıyorlar.yeteneksiz demiyorum.hızlı değiller.eskivleri çok iyi değil.kime göre hızlı değiller.floyda pacmane göre.

    selçuk aydınıda yetenekli boksör yaptın ya helal olsun :)

    boks yeteneği çok zayıf maalesef selçukun.ama postolu bişekilde tko yaparsa bir ünvan maçına daha çıkabilir.bence selçukun sayı ile kazanması çok zor.hız yok eskiv yok.sanki ağır sıklet gibi dövüşüyor.umarım sert bi yumruk tuttururda tko yapar.kombinasyon bile yok hacı.

    cotto martinez kapışmasında favorim martinez.bence rahat alır maçı.cotto yakın dövüşmek isteyecek.martinez ring etrafında turlayıp sağ direklerle(solak olduğundan) 12 round boyunca cottonun yüzünü tanınmaz hale getirecek :)
    cottonun tko yapmasından başka şansı yok.yakalayabilirse tabi.

    canelonun suratı perişan olmuştu hacı floydla kapışmasından sonra.floyd caneloyu çok yakaladı tek ayakla:)
    maidana bence daha hızlı olduğundan fazla isabetli yumruklar atamadı floyd.

    benim bu aralar izlediğim en yetenekli boksörlerin başında andre ward geliyor.mikey garcia da çok yetenekli.ama daha üst düzey karşılaşmalara çok fazla çıkmadı.

    YanıtlaSil
  17. usta ben lennox'un ya da vitali'nin stilini beğendimi söylemedim zaten floydu da stili yüzünden eleştirmedim hepsinin hedefi kazanmak ve bu yoldan ,stilden gitmeyi tercih etmişler yargılayamayız...lennox'un stilini kimse beğenmiyo ama ben sonuca bakıyorum ali zirve haliyle bile lennox'u yenemez bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mikey garcia ismini şu anda ilk defa duydum fakat adam gerçekten yetenekli birine benziyor tabiri caizse tysonun düşük siklet hali.Eğer tecrübe kazanırda maç eksikliğini giderirse belli olmaz floyd'a rakip olabilir.
      Adamın özellikle knock downları çok etkileyici.

      Sil
  18. Boks konusunda sana göre yanlış değerlendirmelerim vardır desek daha iyi olur. Alvarez ve cotto yavaş boksör bu doğru ama cottonun margarito ile olan 2. maçını izlersen, 1. maçtan bu yana defans ve odaklanmalarının ne kadar geliştirdiğini göreceksin. Belli ki izlememişsin. Hem tabi ki pacmane floyda göre yavaş

    - Selçuk aydının bir kaç maçını izledim ve beğendim, atak ve kombinasyonları gayet güzel ayrıca eskivleri azda olsa arada var. Ama yumruk açısı gücü ve sağlam çıkışları gayet takdire şayan. Bana göre yetenekli bir çocuk. Sana göre değil.

    - Martinezde hızlı bir boksör değil, hızı cotto ile aynı hatta 1 tık daha düşük. Valla cottonun yüzünün tanınmaz hale geleceğini sanmıyorum. Bu herif gün be gün gelişiyor ve gerçekten çok yürekli azimli bir boksör.

    - Andre Ward gerçekten iyi. Bende dikkat ettim son zamanlar.

    YanıtlaSil
  19. WBC title

    Stiverne Arreola maçını izledimde Stiverneden hiç bişey olmaz Deontayıda yenemez Klickoyuda mümkünatı yok kollar kısa yumruk alıyo ama çok dayanıklı ve güçlü yumrukları var. Arreola puan olarak öndeydi akıllı davransaydı maçı alırdı bile, salak salak adamın üstüne dümdüz gitti kontrayı kafasına yedi. Şansa bak ya DonKingin kucağına kemer düştü yine bu herifte şeytan tüyü var en kıymetli kemer tesadüfen geldi.

    YanıtlaSil
  20. bende floyddan nefret eden biri olarak söylüyorum bu maç kesinlikle floydundu, maidana iyi dövüştü ama floydu yenmek istiyosan birazda stratejin olaçak bam güm dövüşerek bu tarz adamları yenmen çok zor devon daha rahat yenmişdi maidanayı, ama floydu canelodan daha fazla hırpaladı yordu...

    bradley - ruslan maçınıda haksızlık yokdu 1-2 puan farkla bradleyindi, ama ruslan kendi aptallığı yüzünden yenildi...

    YanıtlaSil
  21. Endersson noldu ? Martinez alır deyip ; Yanlış değerlendirmelerimin olduğunu ileri sürüyordun ? Belli ki cottoyu izlememişsin, tekrar söylüyorum Cotto Margarito ile olan karşılaşmalarından sonra belirgin bir gelişme gösterdi. Arada dağlar kadar fark var, artık bilinçsizce içe girip darbelere aldırış etmeyen bir cotto yok, darbelerden kaçıp etkili ve isabetli net yumruklar vurmaya kalkan bir cotto var. Ayrıca adamın yumrukları hız bile kazanmış artık.

    - Yalnız martinezin daha ilk roundta 3 kez ko olacağını acaba kim tahmin ederdi ? Bu olay cottoyu sevip tutmama rağmen canımı bayağı sıktı, sonuçta martinezde bomba gibi sapasağlam ve cottoyu devireceği düşünülecek adamlardandı yine bazı insanlara göre. İlk roundta 3 kez ko olmak diğer raundlara hırslanmayı değil daha çok korku kaygı ve güvensizliği getirir bence.

    YanıtlaSil
  22. savaş aksu

    boks konusunda gene yanlış değerlendirmelerin var :)

    martinez'in çenesinin cam çene olması cotto nun işine geldi.yoksa bu boks stili ile cottonun yenme ihtimali sıfırdı.ben yüz defa karşılaşsalar gene martinez derim.çünkü martinez çene dışında daha iyi boksör.çene de zaten doğuştan gelen bir özellik.yapacak birşey yok.murray da martinezi indirdi.çabuk sarsılıyor.bir zaaf.ama yetenek olarak cotto dan daha iyi.

    iddiam o ki cotto ünvanını koruyacağı ilk maçta fena dayak yiyecek.demedi deme.canelo golovkin konuşuluyor rakipler için.ikiside cotto yu çiğ çiğ yer.trout un cotto yu ne hale soktuğunu izlememişsin sanırım.

    cotto nun şansı oldu çene zayıflığı.başka birşey değil.abartma yani bu galibiyeti.

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Bu Cotto normal Martinez'i sayıyla gene yenerdi.Cotto Roach ile cidden farklı bir boksör.Golovkin haricindeki orta sikletteki çoğu adamı zorlar.Canelo abartılan bir herif Lara'dan dayağı yiyince aklı başına gelir.

    http://www.boxeomundial.com/wp-content/uploads/2014/04/cuban-boxing-school.jpg

    YanıtlaSil
  25. Cotto enteresan bir boksör abartmak gibi olmasın ama sanki mike tysonun orta siklet hali gibi.
    Cotto Mayweather maçı olsa acaba sizce sonuç ne olurdu ?

    YanıtlaSil
  26. Bir şey dikkatimi çekti beyaz boksörlerin yüzü siyahlalra oranla sanki 3-4 kat daha fazla kanıyor.ben mike tysonun yenildiği maçlarda diğer siyah boksörlerde böyle bir durumla karşılaşmadım ama beyaz boksörlerin çoğunda bu durum söz konusu.

    YanıtlaSil
  27. martinez vs cotto linki atsanıza beyler bi zahmet..güel çözünürlüklü olursa ne ala...

    YanıtlaSil
  28. erdersson Anlaşılan yanılgıya düştüğünde insanın içini acıtacak derecede aslı astarı olmayan komik iddia ve fikirler atıyorsun ortaya. Senin Cam çene dediğin martinez şu ana kadar o çenesiyle kime KO oldu ? Margaritodan net şekilde sayısız yumruklar almasına rağmen ko olmadan hakem maçı durdu ve TKO olarak maç kaydına yansıdı. Ki margaritonunda yumrukları sert ve yerini bulan cinstendir. Cam çeneymiş , abi valla güldürüyorsun beni. Amir khan ettin koca martinezi. Ben sana diyim senin neden cottoya antipati duyup martinezi sevdiğini ; Martinez de outsider - vur kaç stili boksörü tıpkı lennox gibi o övdüğün Trout gibi kliçkolar gibi. Eminim ki bu adamlarıda destekleyip seviyorsundur. Bu senin görüşün ve sempatin, ben bi şey diyemem fakat öyle iddialarda bulunuyorsun ki şaşıp kalıyorum.

    - Martinez için hayranları o gece dizi şöyle oldu böyle oldu dediler. Doğrudur belki dizi yüzünden kaybetti. Peki ya tysonın - Danny williams ile olan maçında yaşadığı diz travması neden laf olmadı ? Aç tyson - williams maçını izle 2. ya da 3. raoundta tyson kombineleri indirip williamsı feci şekilde sersemlettiği sırada birşey olup geriliyor dizinde bir dengesizlik oluyor. Hatta o anda spiker bile söylüyor tysona bir şey oldu alla alla gibisinden. Ama o maçtan sonrada açıkladı dizinin durumunu ama kimse bunun lafını sürdürmedi neden ? Çünkü tysonın sevenleri kadar da bir o kadar nefret edeni var. Sebepli sebepsiz bu adam için öyle yorumlar öyle nefret konuşmaları okudum ki garipsedim. Martinez kendi stilinde başarılı bi boksör ama defans konusunda zayıf. Bana martinezin iplere yapıştığında adam gibi kaçtığı defans yaptığı tek bir maçını göster, senden ricam sadece bir maçını göster. Adam iplerdeyken kombinasyonla gelen rakiplerine karşı kim olursa olsun çaresiz.

    - Belli ki ben neye iyi desem senin onu kötüleme reaksiyonun olacak gibi. En azından ben bunu görüyorum. Cotto gibi adamı alıp yerin dibine sokuyorsun. Bu cotto dediğin adamın kimlerle maç yaptığına bak sonrada martinezin kimlerle maç yaptığına bak.

    - Sanki cotto çoluk çocuk çerez adam, cottonun stilinde ne var ? Adam birde roach ile çalıştıktan sonra çok çok iyi bir odaklanma kazandı defansı kuvvetlendi, Martinez cam çeneymiş :) ciddi ciddi güldürdün beni. Kızma sana ve diğer insanlara saygı duyuyorum ve bir birey olarak saygı duymak zorundayım ama yanlış tespitin kralını sen yapıyorsun.

    - Trout maçına gelince ; Troutun 6.11.ve 12. raoundlar dışında varlık gösterdiğini bana kim iddia edebilir. İzleyin abi bu maçı diğer arkadaşlarda izlesin. trout dediğin lennox lewis'cılık oynadı o maçta. 9 raund boyunca jab ve direk yumruklardan başka birşey yapmadı, bol bol kombine yumruklar yedi suratına. Cottoyu ne hale getirmiş ben birşey göremedim ama sen cottodan nefret ediyorsan her şeyi görebilirsin. Adam o gece cottonun yorulmasını büyük bir sabırla bekleyip son 2 raundta indirebilirim umudu ile saldırmaya başladı ama olmadı yapamadı. İzleyen bunun aksini görürse ben körlüğümü iddia edeceğim.

    - Bokstan anlayan bir adam beyaz tenli bir adamın cildinin siyahi tenli bir adama oranla daha hassas daha darbeye göre renklenen şekillenen bir cilt tipi olduğunu çok iyi bilir. Ki Cottonun aldığı maçlarda dahil neredeyse tüm maçlarında bir kaçı azda olsa kanlanır göz altı şişer. Fakat sen bir insanın bokstaki başarısını galibiyetini suratının son haline göre değerlendiriyorsan bir şey diyemem. Lakin ben adamın maç içinde ki tutumuna bakarım, puanına suratına kaşının açılıp açılmamasına bakmam. Martinez o kadar sağlamsa neden margaritoyla REMATCH yapmadı ? Hani sağlamda bir şey demiyorum ama öyle süper uçan cinsten değil senin anlattığın gibi. Bu arada yaş kaç merak ettim.

    YanıtlaSil
  29. - M.kemal yenigün ; Evet cotto saldırı biçimi ile tysonı anımsatabilir ama cotto tyson gibi full eskiz full hız ve sabırsız değil. Cottonun ihtiyacı olan şey biraz hız ve biraz daha eskiz. Hoş defansı son maçlarında bariz şekilde farkettiriyor kendini. Beyaz boksörler aynen dediğin gibi ciltleri daha hassastır, siyahiler bu konuda daha dayanıklı ama önemli olan teknik - sabır ve maç içindeki mukavemet.Yoksa suratın darmadağında olsa iyi olan sensen sensindir.Bir adamın galibiyeti suratı ile ölçülüyorsa zaten orada acemilik ve bilgisizlik vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette suratı ile adamın iyi veya kötü olduğunu söylemek saçma olur, hakemlerin özellikle maçlarda dikkat ettiği bir şey var, eğer gözlerden biri dahi tamamen kapanmışsa maçı doktorların onayı ile durdurabiliyor.
      Ben cottonun Floyd mayweather'ı yenebilebceğini düşünüyorum.
      Artık ağır siklette beni heyecanlandıracan bir boksör olmadığı için orta sikletleri takip etmeye başladım.
      Doğrusunu söylemek gerekirse hayranı olduğum bir boksör yok şu anda.Mike tysondan etkilendiğim kadarda hiç bir boksörden etkilenmedimm.
      Cottonun martinezi yenmesi beni hiç şaşırtmadı.Ben olsam onun yerine ağırsiklete çıkardım.
      180 ve üzerine boksörlerin şansını ağır sikletde denemeri daha mantıklı.
      Adama bakıyorum 180 boyunda düşük siklette kalınca cılız ve çelimsiz kalıyor.

      Beni şu ana kada şaşırtan en önemli boksör ise pacman dir,O boy ile yaptıkları inanılmaz

      Sil
  30. Ayrıca Cottonun boyuna - reach boyuna bakın allah aşkına. Herig pire gibi. Tyson gibi fiziki avantajsız şekilde kapıştı trout ve martinezle. Adamlar solak ve reach boyları hayvan gibi olmasına rağmen vur kaç stillerini adam akıllı konuşturamadılar. Ama endersson and olsun , umarım Troutla rematch olur bir şekilde. Ve cottonun şu son hali ile neler yapabileciğini görürüz. Geçi sen yine bir şeyler uydurursun ya o ayrı.

    - Sahi dur Canelo ve golovkin için çiğ çiğ yer demişsin eyvallah yesinler. Umarım yerlerde içine su serpilir. Peki şunu de bana ; Canelo ya da golovkin Ko olursa ne diyeceksin ? Gene çene demezsin dimi ? Ko olmadan sayı ile kaybederlerse ne dersin ? Merak ettim.

    YanıtlaSil
  31. savaş aksu

    martinez cotto maçına çıkmadan önceki son 3 karşılaşmada down oldu.murray-chavez-macklin . yani son 2-3 yılda belli ki sorunları var.

    http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=14429&cat=boxer

    amir khan da yetenekli boksör.lakin cam çene.ama onun iyi boksör olmadığını belirleyen ana etken değil.

    cotto stil olarak bu sıklette kum torbası gibi duruyor.biraz hızlı bir boksör 12 round boyunca cotto nun yüzünü tanınmaz hale sokabilir.

    trout bile bu şekilde cotto yu yendi.trout laraya ve caneloya yenildi.ama cotto yu rahat yendi.neden?karşısında kum torbası buldu.lara -golovkin -canelo cotto yu çiğ çiğ yer .açık ve net.trout la rematch olmaz zaten.trout bile yendi cotto yu :)

    cottunun canelo-lara-yada golovkini yenme ihtimali sıfır.merak etme .

    ''Ben sana diyim senin neden cottoya antipati duyup martinezi sevdiğini ; Martinez de outsider - vur kaç stili boksörü tıpkı lennox gibi o övdüğün Trout gibi kliçkolar gibi. Eminim ki bu adamlarıda destekleyip seviyorsundur. ''

    bende eskiden ko cuları seviyordum.lakin boksun tekniğini fark ettikten sonra ko cuların çok kolay şekilde durdurulduğunu farkettim.vur-kaç tan dolayı değil.eskiv ve hız dır boks.kontradır.andre ward ı izlersen boksun ne olduğunu görebilirsin.bugün çok iyi denilen froch(ki öyledir) ward karşısında aciz duruma düşmüştür.

    cotto yu sevebilirsin ama iddia mantığıyla eğer paranı cotto ya yatırırsan kaybedersin :)

    ''Trout maçına gelince ; Troutun 6.11.ve 12. raoundlar dışında varlık gösterdiğini bana kim iddia edebilir.''

    trout cotto maçının sonucu. UD :117-111 117-111 119-109 hakemler iddia edebilir :)

    ''Adam o gece cottonun yorulmasını büyük bir sabırla bekleyip son 2 raundta indirebilirim umudu ile saldırmaya başladı ama olmadı yapamadı''

    boksu indirip indirmemek üzerinden yorumluyorsun.oysa boks raundları tek tek kazanmaktır.trout un cottu yu indirmek gibi bir düşüncesi olmamıştır :)

    ''Bokstan anlayan bir adam beyaz tenli bir adamın cildinin siyahi tenli bir adama oranla daha hassas daha darbeye göre renklenen şekillenen bir cilt tipi olduğunu çok iyi bilir.''

    http://www.youtube.com/watch?v=OtrcNywKowQ
    doktor bu ne :)))
    bu cotto nun 12 round boyunca yavaş yavaş dayak yediğinin resmidir.kum torbası hesaaabı.eskiv ve hız yoksa sonuç bu oluyor.
    trout sadece stili cotto ya göre iyi olduğundan kazandı.yoksa çok önemli bir isim değil.

    YanıtlaSil
  32. sen selçuk aydına teknik boksör dedin.önce onu düzelt hacı :) sonra tartışmaya devam ederiz.

    YanıtlaSil
  33. ten rengi açıldıkça darbeyi hasarı daha net gösterir bunun tartışılcak yanı yok..siyah bi kağıtla beyaz bi kağıtın üzerindeki lekeyi gösterme farkı neyse siyah bi ciltle beyaz bi cilt arasındaki hasarı gösterme farkıda o'dur...

    YanıtlaSil
  34. Öncelikle yaptığın yorumlarda kullandığın ağız kusura bakma ama fazlasıyla toyca. Böyle smile kullanmalar hacılar, hacı dediğin adam abin yaşında olabilir o yüzden bence herkese bu iğreltici ifadeyi kullanma.

    - Selçuk aydına teknik değil yetenekli boksör dedim, belli ki işine ''teknik'' demem gelirdi ama demedim bak o yukarıya ne yazmışım. İşler sarpa sararınca kuyruğu kıstırıp yalan saçmalık ve saygısızlık ne varsa arkanıza alıyorsunuz.

    '' BANA GÖRE SELÇUK AYDIN YETENEKLİ VE İYİ BİR BOKSÖRDÜR'' Tatmin oldun mu ? Bunu canı yürekten diyorum. Sana dilediği gibi dokunabilir. Şimdi son maçı kaybetti ya eminim buzlu bademe yakınlaşmışsındır sayın doktor sayın cem bey.

    - İşine gelince floyd hakem satın aldı diyorsun ama gelmeyince Trout - Cotto puanlamasından bahsediyorsun bu mı senin olayın şimdi ? Bak daha 2 mesaj ötede ne yazmışsın floyd için, hakem satın aldı bırakmazlar kaybetsin vs. bir ton şey, Yoksa sen trout ve cottonun hakemlerini gerçek hayatta tanıyorsun da bizim mi haberimiz yok ?

    - Ko'cu boksörleri seviyormuşum ? Tam çoluk çocuk ağzıyla konuşuyorsun. Sen beni ne kadar tanıdın da ko'cu boksörü sevdiğimi gördün ? Cotto kadar sevdiğim bir boksörde '' Roy jones jr.'' dır. Bu na ne diyeceksin ? Cottoyu neden seviyorum sana anlatayım ; Bir kere yürekli azimli buluyorum, yaptığı maçta bir tutku aşırı bir istek görüyorum. Eşini çocuklarını gördüğümde az da olsa duygulanıyorum, cotto tüm dövüşçülüğüne rağmen tauntcu artist gel gel ci , ıskaladı gibi kafa sallamalar artist hareketler yapmıyor. Bana çok fazla alçakgönüllü görünüyor işte budur benim cottoyu sevmem, sen istediğin şekilde düşün artık.

    - Roy jones jr. da artisttir komiktir, şımarıktır ama o adamın bu yönü beni ve çoğu kişi bırak rahatsız etmeyi güldürüyor ve kendisine sempati besletiyor. Boksu ise zaten sağlam döneminde tartışılmazdı. Şimdi sen jones jr. da şımarık dersin ya ona istinaden diyorum.

    - Bu işten aslında hiçbir şey anlamaman hangi lafından belli biliyor musun '' martinez cotto maçına çıkmadan önceki son 3 karşılaşmada down oldu.murray-chavez-macklin . yani son 2-3 yılda belli ki sorunları var.'' bu lafından , karar ver artık adamın sorunlarımı var yoksa cam çene mi ? Ya da sonradan cam çenemi oldu ? Ben zaten martinezi başarılı buluyor ve sempati duyuyorum ama senin ki gibi asılsız saçma sapan ifadelerle çırpınarak adamı savunmaya kalkmam. Adamın ilk raundta ki haline bırak sevinmeyi üzüldüm. Ben isterdim ki sıkı bir çekişme olup 12. raounda kadar dayansın.

    - Trout dediğin adam 6.11-12. raundtan başka kulvara çıkmadı. Senin dürüst gördüğün hakemlerine ihtiyacım yok ben izlediğime bakarak yorum yapıyorum. O zaman pacmanın bradleyle olan ilk maçına ne diyeceksin ? Hadi onu anlat ? Evet trout gibi çok boksörün kafasına şöyle bir düşünce girmiştir '' Sabredip yorup, TKO ya da Ko zorlamak'' Niye zoruna gidiyor benim bu iddiam ? Troutun motoru yetmez zaten cottoyu indirmeye, cotto lewis giller gibi garantici takılır.

    - Bak beyaz cildin siyah cilde oranla daha hassas ve darbeye daha çabuk tepki vermesinden bahsediyorum bana basın konuşması linki atıyorsun. Ne diyim ki sana.

    - Bir daha senin ince çocuk laflarına karşı bir şey yazmayacağım. Meğer ki sen Joe tessitore'muşsunda haberimiz yokmuş ya. Kusura bakma ama baştan bilsem gerçekten yazmazdım ve yine kusura bakma ama bu son yazınla tam bir ergen olduğunu kanıtlamış oldun.

    YanıtlaSil