31 Mayıs 2013 Cuma

"DEL BOY" RÖVANŞ PEŞİNDE


Malik Scott ile yapacağı müsabakanın basın toplantısında konuşan Dereck Chisora , eylül ayında ünvan maçına çıkmayı planladıklarını belirtti.

Kardeşlerden birisiyle ringe çıkmak istediğini ve bunun eylül ayında gerçekleşebleceğini iddia eden Chisora , Malik Scott`ın Deontay Wilder`dan daha zor bir rakip olduğunu ve Wilder`dan tamamen farklı özelliklere sahip yeni rakibi için çalışmalara başlayacağını söyledi.

Menajer Frank Warren ise Tony Thompson maçından sonra , David Price ile Dereck Chisora arasında bir müsabakanın da olabileceğini açıkladı.

Toplantı sonrası , röportajı sırasında güneş gözlüklerinin sahte olduğundan bahseden Chisora , "buradan kaliteli çakma ürünler yapan Türk kardeşlerime selam gönderiyorum" dedi.

30 Mayıs 2013 Perşembe

CHISORA`NIN RAKİBİ BELLİ OLDU


20 temmuzda Wembley stadında yapılacak gecede ringe çıkacak olan Dereck Chisora`nın rakibi belli oldu.

Daha önce Deontay Wilder`la karşılaşacağı açıklanan , fakat Wilder`ın hala süren davasından dolayı yurtdışına çıkış yasağı olması nedeniyle rakibi değişen Chisora (16-4-0  10 KO`s) ABD`li yenilgisiz Malik Scott (35-0-1(beraberlik)  12 KO`s) ile karşılaşacak.

 


FLOYD MAYWEATHER - SAUL ALVAREZ (14.09.2013)


Floyd Mayweather rakibini seçti.

4 mayısta Robert Guerrero`yu 12 raund sonunda oybirliğiyle (UD) yenen Mayweather , tercihini Saul "Canelo" Alvarez`den yana kullandı.

Canelo`nun yarı orta siklete düşmeyi reddetmesinden sonra ikili , anlaşmaya vararak müsabakanın hafif orta siklette (light middleweight) yapılması konusunda anlaştı.

Müsabaka Saul Alvarez`in sahip olduğu WBA ve WBC hafif orta siklet kemerleri için yapılacak.

Birçok kişinin yenilgisiz Mayweather`ı yenebilecek tek kişi olduğunu düşündüğü Canelo , televizyondan (PPV) gelecek olan gelirler için de önemli bir isim. Guerrero maçında televizyon gelirlerinden beklediğini alamayan "money" Mayweather`ın tercihinde bunun önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

29 Mayıs 2013 Çarşamba

UFC 160'IN ARDINDAN

                                                   
Geçtiğimiz cumartesi UFC'de eski şampiyon Junior Dos Santos, Mark Hunt'ı 3.rounda döner tekmeyle nakavt etti.Neredeyse tamamen boksunu ve take down defence ( yere alınmama defansı) kullanan Santos bu hareketiyle şaşırttı.Mark Hunt bir K-1 efsanesi.UFC de Santos maçından önce 2.13'lük Stefan Struve'nin çenesini kırarak nakavt etmişti.
Cain Velasquez ise Alistair Overeem'i 3.rounda feci şekilde nakavt eden Antonio ''Big FOOT''Silva'yı ilk roundda nakavt etti.Cain maça oldukça hızlı girip zaten daha öncede brutal diyebileceğimiz bir şekilde yendiği Antonio Silva'yı tekrar yenerek şampiyonluğunu sürdürdü.

Aslında Junior Dos Santos.Alistair Overeem ile dövüşecekti.Fakat Overeem sakatlığını öne sürerek maçtan çekildi.Daha önce Overeem testesteron değerlerinin normalden 16 kat fazla çıkmasıyla Brock Lesnar dövüşünden sonra 9 ay ceza almıştı..Cezası bittikten sonra önüne yem diye atılan Koca Ayak lakaplı Silva'ya çok feci nakavt olduktan sonra Santos dövüşünden çekilerek bir nevi ön hazırlık maçı yapmadan Santos'un karşısına çıkmadı.
Bu arada Ufc'de steroitlerin belli çeşitleri belirli oranlarda serbesttir.
Ağır siklete geçtikten sonra ciddi bir rakiple karşılaşmayan Overeem 2010 yılında Badr Hari ve Remmy Bonjasky'nin olmadığı K-1 turnuvasında şampiyon olmuştu.

Cain Velasquez ise durdurulamıyor.Karşısına kim çıktıysa deviren Cain'i bir tek Junior Dos Santos nakavt etmişti.Ancak rövanşı kazanan yine Cain olmuştu.
Bir üçüncü maç kapıda. Cain Velasquez vs Junior Dos Santos 3 her an resmileşebilir.

Tyson Fury, daha önce Cain Velasquez'i dövebileceğini kendisinin fiziğiyle Cain'nin baş edemeyeceğini iddia etmişti.
Cain Velazquez ise Fury'ye ''Benimle dövüşmek istiyorsan Ufc'ye gel sıralamanı yükselt ve benimle dövüşmeye hak kazan'' demişti.Ayrıca Cain'' Ben sadece boksör değilim'' demişti.


Bu arada ödenen ücretler de açıklandı.

Cain Velasquez 400.000
Junior Dos Santos 240.000 +120.000 bonus
Mark Hunt 160.000
Antonio Silva 75.000

Tabi bu ücretler PPV hariç.Sadece şirketin ödediği rakamlar.Sponsorlar falan dahil değil.









FRANK BRUNO : "TYSON İNANILMAZ BIR BOKSÖR"


Eski WBC ağır siklet şampiyonu Frank Bruno , İngiliz boksörler , ağır siklet ve geçmiş maçlarla ilgili konuştu.

İngiliz boksörlerin gelecek vaat ettiklerini söyleyen Bruno , kendi zamanındaki ağır sikletle şimdikinin karşılaştırmanın hata olacağını söyledi.

Yaptıkları ilk müsabakada bir kontra vuruşla Mike Tyson`ı kariyerinde ilk defa grogi duruma sokan Bruno , "O vuruşu unutamıyorum. Ama benim ona vediğimden çok o bana hasar verdi" dedi.

"Mike Tyson inanılmaz bir boksör."

"Lennox Lewis`in maçtan önce bana "uncle tom***" demesi beni üzmüştü. Sonuçta siyahi bir insana söylenebilecek en kötü şeyleren birisi. Muhammad Ali`de Joe Frazier`a söylemişti. Bu beni daha da hırslandırmıştı."

"Geri dönmeyi bazen düşünüyorsunuz ama düşünmek yetmez. Yaşlandıkça refleksleriniz eskisi gibi olmuyor bu yüzden de dönüş yapmayacağım."

Frank Bruno , Mike Tyson`la iki , Lennox Lewis bir ünvan maçına çıkarak hafızalarda yer edinmişti.



(*** = Avrupa ve ABD`de siyahi toplumun hak mücadelesine katılmayarak zengin beyazlarla işbirliği yapan siyahilere takılan lakap.)

BOWE BOKSA DA DEVAM EDECEK


Eski tartışmasız ağır siklet şampiyonu Riddick Bowe haziran ayında Tayland`da Muay Thai müsabakasına çıkacağını açıklamıştı.

Bu haberden sonra Riddcik Bowe`un özel bir karşılaşma için , Muay Thai turnuvasının ardından , İngiltere`de yapılacak bir boks organizasyonunda da ringe çıkacağı açıklandı. Böylece "Big Daddy" boksa da resmen dönüş yapmış olacak. Ama 2008 yılından beri boks yapmayan ve şu an 45 yaşında olan Bowe`un nasıl bir performans göstereceği meçhul.

Riddick Bowe`un bu organizasyonda kiminle karşılaşacağı ve organizasyonun içeriği hakkında ise henüz bir bilgi yok.

28 Mayıs 2013 Salı

WARD VS FROCH - FROCH VS KESSLER 3 DERKEN YENİ SÖYLENTİ HOPKINS VS FROCH

                                                              

Carl Froch hakkında çıkan söylentilerin ardı arkası kesilmiyor.Bu kez cellat lakaplı tarihin en yaşlı şampiyonu Bernard Hopkins ile Carl Froch'un dövüşeceği konuşuluyor.
Yaşlı kurt bu maç olursa tecrübesiyle Froch'a zor anlar yaşatabilir.Froch ise en formda halini yaşıyor.

Aynı adadan Joe Calzaghe ile 2008'de karşılaşan Hopkins maçı TARTIŞMALI KARAR ile kaybetmişti.




27 Mayıs 2013 Pazartesi

FURY TEKLİFLERE KAPALI


Steve Cunningham galibiyetinden sonra IBF federasyonu şampiyonu Wladimir Klitschko`ya zorunlu rakip olabilmek için eleme maçına çıkma hakkı kazanan Tyson Fury , kendisine gelen maç tekliflerini geri çeviriyor.

David Haye`den sonra Dereck Chisora`nın da bir teklif sunduğu yenilgisiz boksörün , tek hedefinin Kubrat Pulev`le eleme maçına çıkıp Klitschko`ya zorunlu rakip olabilmek olduğu menajeri tarafından dile getirildi.

Tyson Fury , özellikle twitter hesabından yaptığı açıklamalarla çok konuşulmuş , hatta lisansının geri alınması bile gündeme gelmişti. Şu sıralar biraz daha sessiz görünmesinin nedeni Kubrat Pulev`le olan pazarlıklar gibi görünüyor. 

IBF , 4 büyük federasyon arasında kurallarına en bağlı  federasyon olduğundan olası birPulev - Fury maçının galibinin söylendiği gibi Wladimir Klitschko`ya zorunlu rakip olma ihtimali çok yüksek.

FROCH : "4 MAÇIM KALDI"


Mikkel Kessler`le yaptığı muhteşem rövanşın ardından ne yapacağı merakla beklenen Carl Froch , emeklilikten söz etmeye başladı.

Froch , "Alkol kullanmıyorum , sigara içmiyorum , düzenli besleniyorum. 2-3 yıl daha devam edebilirim. Yani önümde 2 , 3 belki de 4 üst düzey maç var." diye konuştu.

Öte yandan Froch`un menajeri Eddie Hearn , boksörünün iki kemeri olduğu için Andre Ward`la rövanşa çıkmaya ihtiyacı olmadığını , insanların Kessler ile yapılacak 3. maçı istediğini söyledi.

Görünüşe göre Ward - Froch rövanşı için boksörlerin , menajerleri bir kenara bırakıp , kendilerinin devreye girmesi gerekiyor.

26 Mayıs 2013 Pazar

ANDRE WARD MEYDAN OKUDU


Mikkel Kessler - Carl Froch müsabakasından sonra gözler bu sikletin en büyüğüolan Andre Ward`a çevrildi. Daha önce her ikisini de yendiği için , bu müsabakayı kazanan ismin Ward`la rövanşa çıkmasının gündeme gelebileceği konuşuluyordu. Ward buna hazır olduğunu twitter hesabından açık bir şekilde ifade etti ;

"İngiltere`de muhteşem gece. Bu çok basit. Eddie Hearn telefonunu aç !'



SAVAŞIN GALİBİ FROCH


WBA ve IBF super orta siklet kemeri için yapılan Carl Froch – Mikkel Kessler müsabakası nefesleri kesti.

Carl Froch her zamanki gibi soluyla mesafeyi koruyup hızlı kombinasyonlarla sonuca gitmek isterken , Kessler içeride bitirici yumrukları aradı. Maç boyunca Froch ve Kessler birbirlerine çok sert yumruklar indirdiler.

İki boksörün de inanılmaz performans gösterdiği , çok zevkli geçen müsabakanın gülen ismi ise 12 raund sonunda oybirliğiyle (UD) Carl Froch oldu.

Gecenin diğer önemli maçlarında ise George Groves , Noe Gonzale`yi 5. raundda yatırarak teknik nakavtla kazanırken ,  WBC hafif ağır siklet gümüş kemerinin sahibi Tony Bellew , Isaac Chilemba`yı 12 raund sonunda oybirliğiyle (UD) yendi.

24 Mayıs 2013 Cuma

DAVID HAYE RÖPORTAJI


David Haye`in röportajından özetle ;

"Deontay Wilder çok iyi bir boksör. Audley`in de geri dönmesi son derece normal. Adamın içinde bazı şeyler kaldıysa kim onu engelleyebilir ki ? Bence doğru rakipleri seçerse yaşın önemi yok. Bernard Hopkins ve George Foreman`a da herkes bırakmalarını söylemişti."

"Froch - Kessler maçı kariyer bitirici bir maç olabilir çünkü boks böyle bir spor. İnsan kafası darbe almak için yapılmamış. Umarım olmaz ama bu sporda kafaya bir darbe bile kalıcı bir etki bırakabilir."

"Elimin iyileşmesini bekliyorum. Tek elle de dövüşürüm , ki daha önce de yaptım , ama bu sefer mümkün değil. Charr`ı nakavt edeceğim ve sonra daha büyük maçlara cıkacağım."

"İnsanlar artık Klitschko`yu değil Tyson Fury`yi soruyor. Ne alaka onunla niye dövüşeyim , İrlanda şampiyonu olduğu için mi diyorum. Onu nakavt etmeyecekmisin onu dövmek istemiyormusun diye soruyorlar. Neden olmasın ? Gerekli bağlantılar kurulursa olabilir."

"Steve Cunningham iyi bir yarı ağır (cruiserweight). Ama o siklet için bile yeterince büyük değil. Benim direk vuruşlarım bile Cunningham`in Tyson Fury`yi düşürdüğü yumruğun sertliğinde."

"Şu anda herhangi bir tv programına katılmayacağım sadece maça hazırlanıyorum." 

Boks sporu için "halkla ilişkiler" olarak adlandırabileceğimiz , sürekli gündemde olma ve  gündem oluşturma olmazsa olmaz bir şey. David Haye de bu işleri çok iyi yapan birisi. Bu yüzdendir ki elinde herhangi bir ünvan olmamasına rağmen sürekli insanlar onunla maça çıkmak istiyorlar. David Haye ve Adam Booth interneti ve medyayı çok iyi kullanıyor. Ama artık kendisini ringde görmenin de zamanı geldi. Herkesin , şu anda eli alçıda olan Haye`den  istediği bir an önce iyileşmesi ve tekrar ringlere dönmesi. 

22 Mayıs 2013 Çarşamba

AUDLEY HARRISON CAYDI


Audley Harrison , son maçında Deontay Wilder`a 30 saniye içinde nakavt olunca boksu bıraktığını açıklamıştı.

Eğer son maçındaki performansından sonra bırakırsa , bugüne kadar yaptıklarının bir anlamı kalmayacağını söyleyen Harrison , çıkıp bir kez daha yeteneğini göstermek istediğini belirtti.

David Price maçında da nakavt olduktan sonra benzer açıklamalarla boksa dönen  Harrison , bir kez daha benzer nedenlerle dönmeye karar verdi. Fakat 41 yaşındaki İngiliz boksör kendisini tatmin edecek jübileyi yapabilecek mi goreceğiz.

"WILDER`I BİTİRİRİM"


David Haye`le yapacağı müsabaka , Haye`in sakatlığı yüzünden ertelenen Manuel Charr , twitter hesabından Deontay Wilder`a sataştı.

David Haye`den sonra Wilder`la dövüşeceğini söyleyen Charr , onun kariyerini bitireceğini ve Amerikalının bir korkak olduğunu söyledi. 

Henüz resmi bir gelişme veya bir pazarlık haberi olmasa da Charr`ın bu çıkışından sonra menajerler arasında her an bir hareketlenme yaşanabilir.

21 Mayıs 2013 Salı

FROCH - KESSLER 2 `DEN BEKLENTİ BÜYÜK


Cumartesi gecesi yapılacak olan , IBF ve WBA süper orta siklet kemerlerinin ortada olduğu Carl Froch ve Mikkel Kessler müsabakası için geri sayım başlamış durumda.

Menajer Kalle Sauerland ,  boksörü Mikkel Kessler`in hayatının en iyi form durumunda olduğunu ve hazırliklar boyunca George Groves , Nathan Cleverly gibi isimlerlele antreman maçları yapıldığını söyledi. "Viking" lakaplı Kessler`in ringe çıktığı zaman bütün Danimarka`nın desteğini hissettiğini anlatan Sauerland , Froch için bu sefer herhangi bir bahane bulunmadığını da ekledi.

Öte yandan Carl Froch`da bu müsabakanın "barbarca" geçeceğini , hazır olduğunu ve Kessler`in bir kez daha kazanmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.

İkili daha önce WBC süper orta siklet kemeri için karşılaşmış , müsabakayı oybirliğiyle (UD) Mikkel Kessler kazanmıştı. Froch böylece , kariyerindeki ilk yenilgiyi almıştı.

Ana müsabakanın Carl Froch - Mikkel Kessler olacağı gece 25 mayıs cumartesi gecesi TSİ 00.00`da başlayacak.




19 Mayıs 2013 Pazar

MATTHYSSE VE MOSLEY GALİP


Lucas Martin Matthysse , Lamont Peterson`ı tam anlamıyla dağıttı.

Maçın başlarında rakibini uzak tutmaya çalışan Peterson , alnına gelmesine rağmen yediği sol kroşeyle 2. raundda bir kere düştü. Daha sonra 3. raundda da toparlanamayan Peterson , aldığı sert yumruklara dayanamayarak 3. raundda teknik nakavtla maçı kaybetti.

Öte yandan bir diğer müsabakada Shane Mosley , Pablo Cesar Cano`yu 12 raund sonunda oybirliğiyle (UD) yenerek boşta bulunan WBC yarı orta siklet (welterweight) uluslararası kemerini aldı.

18 Mayıs 2013 Cumartesi

CALZAGHE - WARD ATIŞMASI


2008 yılında Roy Jones Jr.`ı yenerek 46. maçınıda yenilgisiz bitiren ve boksu bırakan Galler asıllı İngiliz boksör Joe Calzaghe , Andre Ward hakkında geçenlerde şu açıklamaları yapmıştı ;

"Ben her stile uyum sağlayabilen biriyim. Ward ise uzak dövüşte ve kendi mesafesinin içerisinde iyi. Ben onun mesafesinin içine girer ve onu yenerdim."

Andre Ward ise cevap olararak "oturduğu yerden konuşmak kolay" dedi.

İngiltere`de Ward - Calzaghe karşılaştırmalarının arttığı ve Calzaghe`nin de geri döneceği dedikodularının konuşulduğu bu dönemde ister istemez bir beklenti oluşuyor. Daha önce de iddialara göre Ward , Calzaghe ile dövüşmek istemiş fakat Calzaghe emekli olmayı seçmişti. Bakalım Calzaghe dönüş yapacak mı ve yaparsa da Ward ona bir şans verecek mi...

ALEXANDER POVETKIN - WLADIMIR KLITSCHKO (05.10.13)


Wladimir Klitschko , ekim ayında Alexander Povetkin ile karşılaşacak. 

Hasim Rahman`dan sonra Andrzej Wawrzyk`i de nakavtla yenen Povetkin , sonunda ünvan maçına çıkıyor. Birçok kişinin abartılmış ve şişirilmiş bir boksör olarak gördüğü Povetkin , şimdi şansını Wladimir`e karşı deneyecek. 

Wladimir Klitschko ise İtalyan Francesco Pianeta`yı nakavtla yenmesine rağmen , rakip seçimi yüzünden çokça eleştirilmişti.

En son ikilinin maç için pazarlık halinde olduğu yazılsa da şu an müsabaka resmileşmiş gibi görünüyor. Bakalım Povetkin , Wladimir`den 4 kemeri alabilecek mi...

LEBEDEV DAĞILDI


Denis Lebedev , Guillermo Jones`a 11. raundda nakavt olarak WBA yarı ağır siklet (cruiserweight) kemerini kaybetti.

Müsabaka boyunca suratı feci şekilde deforme olan Lebedev maça devam edip inanilmaz bir irade örneği sergiledi. Sağ gözünün 5. raunddan itibaren tamamen kapanmasına rağmen mücadeleyi hiç bırakmayan Lebedev ne kadar yürekli olduğunu gösterdi.

Gecenin bir diğer kahramanı Guillermo Jones`da mükemmel bir performans sergiledi. Uzun boyuna rağmen rakibinden inanılmaz yumruklar alan  Jones , sürekli ilerlemeye devam edip Lebedev`in suratını tanınmaz hale getirdi. Müsabaka boyunca çenesinin sağlamlığına hayran bırakan Jones geri dönüşünü yapaarak , WBA yarı ağır siklet (cruiserweight) kemerinin yeni sahibi oldu.

POVETKIN KISA KESTİ


Alexander Povetkin , Moskova`da yapılan müsabakada Andrzej Wawrzyk`i 3. Raundda teknik nakavtla yenerek yenilmezliğini sürdürdü.

Maça kontrollü başlayan Povetkin , 2. raundda çok güzel bir sağ kroşeyle rakibini düşürdü. Bu dakikadan sonar Wawrzyk , tamamen kontrolü kaybetti ve panikledi. Buna rağmen sabırlı davranan Povetkin , rakibini 3. Raundun sonlarında yine net bir şekilde yakalayarak yatırdı.

17 Mayıs 2013 Cuma

RIDDICK BOWE RİNGLERE DÖNÜYOR


Başarılı kariyeri kadar olaylı maçlarıyla da tanınan eski ağır siklet şampiyonu Riddick Bowe , Tayland`da düzenlenecek bir Muay Thai organizasyonunda ringe çıkacak.

Boksu bıraktıktan sonra dövüş sporlarını yapmaya devam ettiğini ve Muay Thai yapmaktan hoşlandığını belirten Bowe , Mike Tyson`ı da ikna etmek üzere olduğunu ve %70 ihtimalle seneye onun da burada dövüşeceğini söyledi.

Geceyi organize eden menajer ise Riddick Bowe`un turnuva için çok iddialı olmasa da seyirciyi çekebilecek birisi olduğunu söyledi.


HUCK GÖZDAĞI VERDİ


8 haziranda WBO yarı ağır siklet (cruiserweight) kemerini Ola Afolabi`ye karşı koruyacak olan Marco Huck , antrenörü Ulli Wegner`le birlikte açıklamalar yaptı.

Berlin`de kendi taraftarı önünde dövüşeceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Huck , daha önce 2 kere karşılaştığı rakibinin kendisini yenemediğini ve bu seferkinin de farklı olmayacağını söyledi.

Marco Huck , son maçında Fırat Arslan`ı 12 raund sonunda oybirliğiyle (UD) yenmiş fakat bu karar çok tartışılmiştı. Maçın başından sonuna kadar üstün dövüşen Fırat`ın hakkının yendiğini birçok otorite dile getirmişti.

16 Mayıs 2013 Perşembe

SELÇUK AYDIN - CESAR RENE CUENCA (27.07.13)


Boksörümüz Selçuk Aydın`ın yeni rakibi belli oldu. 

Robert Guerrero ve Jesus Soto Karass mağlubiytlerinin ardından Guiseppe Lauri`yi yenerek moral bulan Selçuk Aydın , 27 temmuzda Arjantinli Cesar Rene Cuenca (44-0-0-2(sonuç yok)  2 KO`s) ile karşılaşacak.

Rakip aynı Lauri gibi süper hafif siklet (light welterweight) ve tecrübeli bir isim. 32 yaşında , ters guardlı ve namağlup olmasına rağmen bugüne kadar sadece 2 nakavtıvar. Cuenca ayrıca Selçuk Aydın`dan önce , 25 mayısta WBO latin amerika kemeri için Gustavo David Bermudez ile karşılaşacak.

Müsabaka , Almanya`da Odlanier Solis`in de ringe çıkacağı gecede yapılacak.

POVETKIN VE LEBEDEV CUMA GÜNÜ RİNGE ÇIKACAK

Yenilgisiz Rus Alexander Povetkin , cuma günü yine yenilgisiz olan Polonyalı Andrzej Wawrzyk ile karşılaşacak.

Müsabaka galibinin , WBA kemerinin sahibi olan Wladimir Klitschko`ya zorunlu raip olabileceği şeklinde yorumlar yapılırken , Povetkin henüz Klitschko`yu düşünmediğini ve tamamen rakibine odaklandığını söyledi.


Öte yandan bir diğer Rus boksör Denis Lebedev , yine cuma günü , sahip olduğu WBA yarı ağır siklet (cruiserweight) kemeri için Guillermo Jones ile karşılaşacak.

15 Mayıs 2013 Çarşamba

MANNY PACQUIAO TUTUKLANDI MI ?


Manny Pacquiao`nun , ülkesinde bazı politik olaylarla ilgili olarak birine saldırmaktan gözaltına alındığı konusunda haberler çıktı.

Filipinler`de bir gazetenin haberine göre Pacquiao , kendisinin desteklediği başkan adayının rakibini , korumalarıyla beraber feci sekilde dövdü ve polis tarafından gözaltına alındı.

Bu haberin ardından Pacquiao cephesinden bir yalanlama geldi. Açıklamaya gore söz konusu rakip aday ve adamları , Pacquiao`nun evinin önüne gelerek korumalarla kavga etmiş , aracını kullanılmaz hale getirmiş ve hatta silah kullanmışlardı. Asıl gözaltında olan Pacman değil ona saldıranlardı.

Bakalım bu karışık olayın ardından neler çıkacak.



14 Mayıs 2013 Salı

HAYE SAKATLANDI , CHARR MAÇI İPTAL


David Haye , 29 haziranda Manchester`da yapacağı Manuel Charr maçından çekildiğini duyurdu.

Elinden sakatlandığını ve en az 1 ay beklemesi gerektiğini açıklayan Haye , açıklamasında şunları söyledi ;

"Zaman zaman sakatlanıp maçlara da böyle çıktığım oldu fakat bu seferkinde iyileşmem münkün değil. En az 4 hafta dinlenmem gerekiyor. Manuel Charr`dan ve müsabakaya bilet alan taraftarlardan özür diliyorum."

David Haye`in açıklamasında maçın iptal edilmesi veya ertelenmesi ile ilgili bir husus olmadığından maçın akıbeti henüz belli değil.

13 Mayıs 2013 Pazartesi

CHARR`IN ASIL HEDEFİ VITALI


Manuel Charr , asıl hedefinin David Haye`i geçip Vitali Klitschko ile rövanşa çıkmak olduğunu söyledi.

"Müsabakadan önce Vitali`ye dünyanın en iyi ağır sikleti gözüyle bakıyordum. Ama bu düşüncelerim maçtan sonra değişti. Maça yavaş başlamak benim taktiğimdi. sonraki roundlarda daha güçlü gelmeyi planlamıştım. O yaşlı bir adam , yorulmasını bekleyecektim. Maçın durduğu raundda yakalamaya başlamıştım. beni yenemeyeceğini anladı ve doktor maçı durdurdu."

"Vitali Haye`le dövüşmek istemedi. Benimle de rövanşı istemedi. Eğer kendisi gerçek bir şampiyonsa Haye`le yapacağım maçı izler ve galiple dövüşür. Bence ikimizde bir şansı hakettik."

Manuel Charr , ünvan maçının doktor tarafından durdurulmuş olmasının yarattığı şoku hala üerinden atabilmiş değil ve hala haksızlığa uğradığı konusunda iddialı. Vitali klitschko`nun bu maçın galibiyle dövüşüp dövüşmeyeceği belli değil ama anlaşılan iki boksör de bu konsantrasyonla ringe çıkacaklar.

DON KING`DEN BÜYÜK DAVET


Ünlü menajer Don King , 17 mayısta yapılacak olan Denis Lebedev - Guillermo Jones müsabakasına Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ve Panama devlet başkanı Ricardo Martinelli`yi davet etti.

Putin`in , Rusya`yı demokrasi ve insan hakları konusunda kimsenin durduramayacağı şeklindeki açıklamasına destek verdiğini beirten Don King , Rusların sevgi dolu insanlar olduğunu ve sporun demokrasi , barış ve özgürlük için birleştirici bir unsur olduğunu söyledi.

Rus Denis Lebedev ve Panamalı Guillermo Jones arasındaki müsabaka WBA yarı ağır siklet (cruiserweight) kemeri için yapılacak.


12 Mayıs 2013 Pazar

PACMAN RASTGELE DOPİNG TESTİ İSTİYOR


Kasım ayındaki Manny Pacquiao - Brandon Rios maçı için , Pacquiao`nun rastgele yapılacak bir doping testi istediği belirtildi.

Pacquiao`nun Juan Manuel Marquez`e nakavt olmasının ardından Marquez hakkında doping iddiaları ortaya atılmıştı.

Pacman`in bu testi istemesinin sebebinin , daha önce Juan Manuel Marquez`le de çalışan ve doping konusunda sabıkalı olan , Brandon Rios`un güç ve kondüsyon antrenörü Angel Heredia olabileceği söyleniyor.

11 Mayıs 2013 Cumartesi

DAVID HAYE HIZINA GÜVENİYOR


David Haye , Manuel Charr maçı hakında konuştu.

'Dünyanın en büyük ağır sikleti değilim. Fakat şüphesiz en hızlısıyım. Manuel Charr`ın bugüne kadar gerçek anlamda hiç canı yanmadı. Yani yumruk almayı biliyor.  Fakat bütün -Alman çıkışlı- boksörler gibi yumruk aldıktan sonra cevap veriyor ve bacakları çok yavaş. Vitali bu adamı yatıramadı ama ben yatıracağım tıpkı Dereck Chisora gibi."

David Haye karşılaşma için hızına güvendiğini açıkça belli ederken , Manuel Charr`da twitter üzerinden David Haye`e laf atmayı ihmal etmiyor.

10 Mayıs 2013 Cuma

CHISORA - WILDER İÇİN HENÜZ ANLAŞMADIK


Menajer Frank Warren`ın Dereck Chisora - Deontay Wilder maçını açıklamasına tepki ve yalanlama geldi.

Golden Boy Promotions CEO`su Richard Schaefer , Frank Warren`a maçı açıklamaması için 4 tane e-mail attıklarını ve buna rağmen açıkladığını söyledi. Henüz kesin birşey olmadığını belirten Schaefer , o yüzden kendisinin de herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti.

Bütün bu menajerlik oyunları müsabakayı şimdilik zora sokmuş gibi gözüküyor.


9 Mayıs 2013 Perşembe

CANELO VS MAYWEATHER GELİYOR MU



                                      

Golden Boy Promotions'un Ceo'su Richard Schaefer,bu maçın gerçekleşmesi için çalışmalara başlayacağını söyledi.Düşünülen tarih ise 14 eylül.

Bu maç için tek sorun maçın hangi siklette gerçekleşeceği.Geçen yıl Light Middleweightte Miguel Cotto'yu yenip WBA(super) kemerini kazanan Floyd Mayweather acaba yine siklet mi yükseltecek yoksa bu maç catchweight mi yapılacak? Richard Schaefer herşeyden önce hem Showtime kanalının hemde Saul ''Canelo'' Alvarez'in bu maçı çok istediğini belirtti.İki boksör de yenilgisiz.Saul Alvarez şuan Light Middleweightte Wbo,Wba(normal) ve The Ring şampiyonu.


WARREN AÇIKLADI ; CHISORA WILDER`LA KARŞILAŞACAK


İngiliz menajer Frank Warren kendi internet sitesinden , boksörü Dereck Chisora`nın yeni rakibinin Deontay Wilder olduğunu açıkladı.

15 haziran cumartesi günü Londra`da Wembley stadında 10 raund üzerinden yapılacak olan müsabaka , iki boksörün seyir zevki yüksek isimler olmasından dolayı , ilgi çekeceğe benziyor. Dereck Chisora son maçında Hector Avila`yı ancak 9. raundda teknik nakavtla yenmişti ama kendisinin büyük maçlarda farklı bir motivasyon kazandığı ve yüksek performans gösterdiği biliniyor.

Öte yandan Deontay Wilder`da yavaş yavaş üst düzey maçlara çıkarak 28 müsabakada yaptığı 28 nakavtın tesadüf olmadığını herkese kanıtlamak amacında. Geçtiğimiz haftasonu hırsızlık yaptığını zannettiği bir kişiye saldırmaktan gözaltına alınan Wilder , son maçında Audley Harrison`u dağıtmış ve e kısa sürede İngiltere`ye maç yapmak üzere döneceğini söylemişti.


ALI , TYSON`IN KULAĞINA FISILDAR ...


Tarih 2 ekim 1980. WBC ağır siklet kemer maçında Larry Holmes , Muhammad Ali ile karşılaşıyor. Artık kariyerinin sonuna gelmiş olan Ali , müsabaka boyunca neredeyse varlık gösteremeyerek 10 raund boyunca Holmes`un acımasız yumruklarına maruz kalıyor. 10. raundda nihayet hakem kararıyla maç bitiyor ama maçın ardından Ali , gerçekten , belki de ilk defa , çok kötü görünüyor.

Mike Tyson o zaman 14 yaşında ve efsane antrenörü Cus D`Amato ile birlikte maçı izlemek için memleketi Catskill (New York) ile 1 saat mesafede olan Albany adında bir yere gidiyorlar. Maçtan sonra o kadar üzülüyorlar ki dönüş yolunda kimse tek kelime etmiyor. Holmes`un Ali`yi bu hale düşürmesini kabul edemiyorlar.

Ertesi gün Cus D`Amato Muhammad Ali ile telefonda konuşuyor. D`Amato Ali`ye ; "Yanımda birgün ağir siklet şampiyonu olacak genç bir çocuk var. Onunla konuşmanı istiyorum" diyor.

Tyson telefonu eline alıyor ve :

"İleride Holmes`la dövüşeceğim ve onu senin için yeneceğim." diye söz veriyor.

8 sene sonrası . Tarih 22 ocak 1988. Tartışmasız (WBC , WBA , IBF) ağır siklet şampiyonu Mike Tyson ünvanını korumak için Larry Holmes`la karşılaşıyor. Müsabakaya Muhammad Ali`de davetli ve ismi anons edilince iki boksöre de başarılar diliyor. Önce yıllarca beraber antrenman yaptığı Larry Holmes`a giden ve elini sıkan Muhammad Ali , Tyson`ın elini sıkıyor ve kulağına birşeyler fısıldıyor ;

"Sözünü unutma , benim için onu yen !"

http://www.youtube.com/watch?v=EqRxjkhhiBg#t=4m51s



8 Mayıs 2013 Çarşamba

WLADIMIR`DEN VAZGEÇMEDİM


29 haziranda Manuel Charr`la ringe çıkmaya hazırlanan David Haye , Wladimir Klitschko ile rövanş yapmak istediğini belirtti.

"Pianeta gibi adamların kardeşler karşısında hiç şansı yok. Wladimir ile olan maçı yorumları dinlemeden sessiz izlerseniz onun canının daha çok yandığını göreceksiniz. Maç boyunca sarıldı ve tuttu. Bana sağlam vuramadı. Piyasasda benim hızımdan ve gücümden kaçabilecek kimse yok."

Yine bildiğimiz sivri konuşmalarından birini yapan Haye , Vitali`yi de unutmadı ;

"Charr`ı yenip beklemeyeceğiz. Daha etkileyici işler yapıp Vitali üzerindeki baskıyı artıracağız. Chisora`yi 12 raundda ancak yenebildi ben 5. raundda yatırdım. Vitali Charr`ı da ancak doktor kararıyla yenebildi ve o doktor`da Vitali`nın adamlarındandı. Ama bütün bunlar geçti şimdi işimi yapmanın zamanı."


KHAN : "FLOYD`A PROBLEM OLURUM"


Yapacağı bir müsabakadan sonra yari orta siklete geçip Floyd Mayweather`a rakip olmak isteyen Amir Khan (28-3-0  19 KO`s) , iddialı açiklamalar yapıyor.

Floyd` a hayran olduğunu ve onun dünyanın en iyi boksörü olduğunu söyleyen Khan Guerrero maçının sonundaki ıslıklamaları anlayamadığını belirtti. Floyd`u ancak hızlı birisinin yenebileceğini söyleyen İngiliz , bunun da kendisinin en iyi özelliği olduğunu ve hızının ona problem yartacağını da ekledi. 

Amir Khan`ın siklet yükseltmeden önce kiminle ringe çıkacağı henüz belli değil. Fakat ünvan maçına çıkmaya uğraşmadan önce Khan`ın çenesi hakkındaki tartışmaları bitirecek bir performans sergilemesi gerekiyor.


DEONTAY WILDER GÖZALTINA ALINDI


Yine alışılmış tarzda bir haber , ağır siklette ABD`nin kemer umudu Deontay Wilder birine saldırdığı için Las Vegas`da polis tarafından gözatına alındı.

Olayın neden yaşandıği hakkkında bir bilgi olmasa da Wilder`ın 15000 dolar kefalet karşılığı serbest bırakıldığı belirtiliyor.

7 Mayıs 2013 Salı

MANNY PACQUIAO - BRANDON RIOS AÇIKLANDI


Juan Manuel Marquez`e feci şekilde nakavt olduktan sonra geri dönüş maçı merak edilen Manny Pacquiao , son maçında Mike Alvarado`ya yenilen Brandon Rios ile karşılaşacak.

İkili , 24 kasımda Çin`de karşılaşacak.

Daha önce müsabakanın ABD`deki vergi zamları yünden Asya`da yapılacağı konuşulmuştu ve birçok ülkenin ismi geçmişti.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

LEWIS`DEN WILDER`A TAVSİYELER


2003 yılında Vitali Klitschko`yu yendikten sonra boksu bırakan son tartışmasız dünya şampiyonu (IBF , IBO , WBC , WBA) Lennox Lewis , Deontay Wilder hakkında konuştu.

"Wilder`ın Audley`i nakavtını izledim. Sert vurmak her rakipte işe yaramaz. Wilder`ı severim fakat teknik olarak kendisini geliştirmeye ihtiyacı var. En iyinin karşısına çıkabilmek için daha çok çalışmalı. Onun bütun maçlarını izlemedim ama dövüştüğü seviyeye bakılırsa 28 maçtaki 28 galibiyet pek birşey ifade etmiyor."

Lennox Lewis , kendi döneminde büyük işler başarmış birisi olarak bu tip sözler söyleme ve eleştirme hakkına fazlasıyla sahip. Ne de olsa karşılaştığı herkesi eninde sonunda yenebilmiş az sayıda boksörden biri. 

Birçok kişi ağır sikletin o dönemini hala çok özlüyor.

HAYE : "PIANETA`YI HİÇ DUYMADIM"


Klitschko kardeşlere zorunlu rakip olabilmek için kariyerine devam kararı alan ve 29 haziranda Manuel Charr`la ringe çıkacak olan David Haye , Wladimir Klitschko`nun 6. raundda nakavt ettiği İtalyan Francesco Pianeta`nın adını daha önce hiç duymadığını söyledi. 

"Daha önce hiç adını duymamıştım. Geçmişine baktım ve açıkçası çok şaşırdım. Yendiği en önemli kişi Francois Botha onu da puanla yenmiş. Wladimir zaten kendisine sorun çıkaran hiçbir antreman partneriyle müsabakaya çıkmaz."

David Haye , 2011 yazında Wladimir Klitschko ile ünvan maçına çıkmış ve 12 raund sonunda oybirliğiyle (UD) müsabakayı kaybetmişti.

5 Mayıs 2013 Pazar

BU ADAMI KİM DURDURACAK


Floyd Mayweather çoktan efsanelerin arasına girdi. Fakat soru şu : Acaba en iyisi olabilecek mi ?

Arturo Gatti , Zab Judah , Oscar De La Hoya , Ricky Hatton , Juan Manuel Marquez , Shane Mosley ... Floyd Mayweather bulunduğu siklette kendisine rakip olabilecek coğu kişiyi yendi. Şu an gündemde Saul Alvares ve Amir Khan gibi isimler var. Çoğu kişinin Floyd`u durdurabilecek tek boksör olduğunu düşündüğü Manny Pacquiao ise şimdilik tablonun dışında.

Floyd Mayweather`ın seveni olduğu kadar nefret edeni de çok fazla. Bu belki zirvenin getirdiği bir sey belki de istedigi zaman istedigi kisiyle ringe c
ıktıgından. Ona korkak dövüştüğü , rakip seçtiği gibi suçlamalar yöneltiyorlar.  Fakat kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek var ki Floyd Mayweather sadece boksta değil , bütün spor tarihinde en fazla ilgi çeken yani en fazla para kazanan isimlerden biri. Ayrıca 44 maçta aldığı 44 galibiyetle de ulasılması zor bir rekora koşuyor.

Bugüne kadar yenilgisiz kariyerle boksu bırakan bazı isimlere bir bakalım ;

Ricardo "Finito" Lopez (minimum siklet) : 51-0-1(beraberlik) 38 KO`s

Rocky Marciano (ağır siklet) : 49-0-0 43 KO`s

Joe Calzaghe (süper orta siklet) : 46-0-0 32 KO`s

Jimmy Barry (bantam siklet) : 59-0-10(beraberlik)-1(sonuç yok) 40 KO`s

 

Floyd Mayweather yıllardır oturduğu tahttan kalkmaya hiç niyetli değil. Bakalım onu oradan zorla indirebilecek birisi çıkacak mı ?

Belki Canelo , belki Pacman belki de bambaşka sürpriz birisi...


MAYWEATHER TAHTI BIRAKMADI


Floyd Mayweather Robert Guerrero`yu 12 raund sonunda oybirliği ile mağlup ederek WBC yarı orta siklet kemerini korudu ve kariyerindeki 44. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Robert Guerrero ilk birkaç raundda olumlu işler yapsa da Floyd Mayweather maçın genelinde üstün olan taraftı. 36 yaşında olmasına rağmen kondüsyonundan hiçbirşey kaybertmediğini gösteren şampiyon , açık bir galibiyet aldı.


KLITSCHKO NAKAVTLA ALDI


Wladimir Klitschko yine bildiğimiz gibi. Italyan Francesco Pianeta karşısında rahat bir müsabaka ortaya koyan Klitschko , maç içerisinde 2 kere saydırdığı rakibini 6. raundda devirerek unvanını korudu.

Müsabaka boyunca rakibini belli bir mesafeden adeta kum torbasi gibi döven Klitschko , sağını da sık sık kullandı. Pianeta 6 raund boyunca yapmaya çalıştığı birkaç cılız atak dışında varlık gösteremedi.

4 Mayıs 2013 Cumartesi

MAYWEATHER SR: "GUERRERO FLOYD'LA BAŞA ÇIKAMAZ"


Bu sabaha karşı yapılacak müsabaka öncesi nefesler tutuldu. Robert Guerrero dünyayı şok etmeyi amaçlarken Floyd Mayweather'da efsanesini sürdürebilmek için dövüşecek.

Floyd'un bir küs bir barışık olduğu babası ve bu maç için aynı zamanda antrenörü Mayweather Sr. 'ın röportajından özetle ;

"Guerrero sürekli aç olduğunu söylüyor. Açsa gidip yemek yesin çünkü küçük Floyd onun yiyebileceği tarz bir yemek değil. Guerrero yeterince hızlı değil. Floyd'un ayaklarının yavaşladığını söylüyorlar. Bu maç için bu önemli değil çünkü Guerrero her türlü rakibinin üzerine gelen bir boksör. Maçı Floyd nakavtla alacak. Canelo Floyd'u yenemez. Yumruk atarken çok geniş atıyor. Bu maç olsun diye reklam filan yapmıyorum ama Floyd şu anda en iyi boksör ve kimse bunu inkar edemez. Pacquiao boksu Floyd kadar bilmiyor. Savunması çok zayıf."

Ayrıca maçın tartısı da bugün yapıldı. Robert Guerrero 66.6 kg (147 lbs) , Floyd Mayweather 66.2 kg (146 lbs) çıkarken , tartı yüzleşmesinde karşı karşıya gelen boksörler birbirleriyle diyaloğa girdiler.