30 Nisan 2013 Salı

VITALI STIVERNE'İ İSTİYOR


Kariyerine devam edip etmeyeceği ve muhtemel rakipleri hakkında birçok dedikodu dolaşan WBC ağır siklet şampiyonu Vitali Klitschko , sonunda birinci ağızdan söylentilere son verdi.

Ağabey Klitschko , geçtiğimiz haftasonu Chris Arreola ile WBC eleme maçında karşılaşan ve maçı oybirliğiyle kazanan Bermane Stiverne'i rakip olarak görmek istediğini belirtirken , "bu maç olacak , şimdi tarih belirlememiz lazım. Ondan sonra bütün dedikodular kendiliğinden bitecek" diye konuştu.

Birçok kişi tarafından ünvanı zorlayabilecek kaliteli bir isim olarak görülen Bermane Stiverne ile anlaşılırsa tepkilerin ne yönde olacağını ve Vitali'nin zayıf rakipler seçtiği eleştirilerinin son bulup bulmayacağını göreceğiz.

WILDER , FURY VEYA PRICE İÇİN DÖNECEK


Haftasonu Audley Harrison'ı ilk raundun henüz başında perişan eden Deontay Wilder , İngiltere'ye geri döneceğini söyledi.

Daha önce Tyson Fury ile ringe çıkmak istediğini belirten Wilder , David Price'la da konuştuklarını ve olası bir müsabakanın , Price'ın Tony Thompson maçından sonra gündeme gelebileceğini söyledi.


Deontay Wilder'ın menajeri Richard Schaefer , Tyson Fury ekibiyle pazarlıklarını sürdürüyor. Fakat daha önce Fury , IBF federasyonunda Wladimir Klitschko'ya zorunlu rakip olabilmek için Kubrat Pulev'le ringe çıkacağını açıklamıştı. Aynı şekilde Manuel Charr ile ringe çıkacak olan David Haye'de eylül-ekim gibi Tyson Fury ile dövüşmek istiyor. Hatta ilerisi için David Price-Tyson Fury maçı bile gündeme gelebilir. Bu gelişmelere bakılırsa şu anda rakip seçecek olan kişi Tyson Fury olacak.

Bu yaz , ağır siklet için çok sıcak geçeceğe benziyor.

29 Nisan 2013 Pazartesi

"FLOYD'A BİR MAÇIM KALDI"


Geçen cumartesi Julio Diaz'ı 12 raund sonunda oybirliğiyle yenen Amir Khan(28-0-3  19 KO's) , gözünü bir üst siklete dikti.

Öteden beri Floyd Mayweather'la ringe çıkma arzusu zaman zaman konuşulan Khan , bu sefer açık konuşarak , sikletini temizledikten sonra siklet yükseltip Mayweather'la yüzleşeceğini belirtti. Khan bunun için bir maç daha yapması gerektiğini de ekledi.

Danny Garcia'dan rövanşı almak istediğini de daha önce belirten "King" Khan , bu sikletteki son maçını Garcia ile yapmak isteyebilir. Bu maçta alacağı net bir galibiyet , Amir Khan hakkındaki tartışmalara da son noktayı koyar ve belki de Mayweather maçının önünü açar.

Bakalım ABD-İngiltere rekabeti ağır sikletten sonra yarı orta siklete de sıçrayacak mı...

28 Nisan 2013 Pazar

CHARR : "HAYE İLE ANLAŞTIM"


Manuel Charr twitter hesabından David Haye ile kontrat imzaladıklarını açıkladı.

Daha önce de Haye ile anlaştığı açıklanan fakat Haye cephesinin bunu inkar etmesiyle karmakarışık hale gelen maç pazarlıklarda son nokta koyulmak üzere. David Haye'in adı birçok kişiyle anılıyor ve henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Buna karşın Manuel Charr , kontrat imzalandığı konusunda son derece ısrarlı. Hatta Haye'in kafasının elinde olduğu bir fotoğraf bile paylaştı. Artık David Haye'de 29 haziran için bir rakip belirlemek istiyor. Görünen o ki birkaç gün içinde David Haye'in rakibini nihayet öğrenme fırsatı bulacağız.

KLITSCHKO , CHISORA KARARINA TEPKİLİ


Wladimir Klitschko , İngiltere Profesyonel Boks Federasyonu'nun (BBBoC) Dereck Chisora'ya lisansını geri vermesini eleştirdi.

Chisora , Vitali'ye tokat atıp , Wladimir'e tükürdükten sonra birde David Haye'le kavga edince lisansı iptal edilmiş ve bunu ancak geçtiğimiz haftalarda geri alabilmişti.

Wladimir Klitschko , "İngiltere Profesyonel Boks Federasyonu'nun kararına saygılıyım fakat bunu anlayamıyorum. Dereck Chisora , boks sporuna zarar verdi ve kesinlikle gençler için iyi bir örnek değil. Yaptığı davranışların hiçbir bahanesi yok." diye konuştu.

Şampiyon , ayrıca rakibi Francesco Pianeta'nın genç ve başarıya aç bir boksör olduğunu ve daha önce birkaç kere antrenman maçı yaptıklarını da söyledi.

KHAN , DIAZ'I GEÇTİ


Kendi ülkesi İngiltere'de 2 yıl aradan sonra seyircileriyle buluşan ve ringe çıkan Amir Khan , rakibi Julio Diaz'ı 12 raund sonunda oybirliğiyle yendi. Khan , 4. raundda düşmesine rağmen genel olarak iyi bir performans sergiledi.

Amir Khan yine bilindik ringi dolaşmaya ve hıza dayalı taktiğiyle maçı aldı. Fakat Danny Garcia maçının ardından bir kere daha anlaşıldı ki Amir Khan'ın en büyük rakibi , çok tartışılan çenesi.

GARCIA ENGEL TANIMIYOR


WBA - WBC hafif yarı orta siklet kemer maçında Danny Garcia , New York'da yapılan müsabakada Zab Judah'ı 12 raund sonunda oybirlirliğiyle yenerek ünvanlarını korudu.

Maç içerisinde Zab Judah 8. raundda düşerken , bu sonuçla Danny Garcia'da yenilgisizliğini devam ettirmiş oldu.

STIVERNE YOLA DEVAM


Bermane Stiverne , WBC eleme maçında Chris Arreola'yı 12 raund sonunda oybirliğiyle yenerek Vitali Klitschko'ya bir adım daha yaklaştı.

Arreola 3. raundda knockdown olurken , Stiverne hakem puanlamalarında da açık ara farkla maçı kazandı.

WILDER , HARRISON'I DAĞITTI


Deontay Wilder , Audley Harrison'la yaptığı müsabakayı uzatmadı.

İlk raundun henüz başlarında Harrison'a sağını indiren "Bronze Bomber" , rakibini yatırarak rakiplerine mesaj gönderdi. 28. maçında 28. nakavtını alan Wilder'ın yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Öte yandan bu maç için ya tamam ya devam diyen Audley Harrison'ın emekli olacağı konuşuluyor.

25 Nisan 2013 Perşembe

ARREOLA - STIVERNE KOZLARINI PAYLAŞIYOR


WBC eleme maçında Bermane Stiverne , Chris Arreola ile cumartesiyi pazara bağlayan gece TSİ 04.30'da başlayacak gecede karşılaşacak.

Daha önce çeşitli sebeplerle birçok kere ertelenmiş olan müsabaka ABD'de yapılacak ve kazanan , şampiyon Vitali Klitschko'ya bir adım daha yaklaşacak.

KHAN - DIAZ , WILDER - HARRISON İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI


İngiltere'de yapılacak gece için son basın toplantısı da yapıldı. Amir Khan - Julio Diaz maçının ana maç olacağı gecede aynı zamanda Deontay Wilder'la Audley Harrison'da kapışacak.

Müsabakalar cumartesi günü TSİ 22.00'da başlayacak.

24 Nisan 2013 Çarşamba

BRADLEY - MARQUEZ ANLAŞMA SAĞLADI


Menajer Bob Arum'un ESPN kanalına yaptığı açıklamaya göre Juan Manuel Marquez ile Timothy Bradley müsabaka için anlaştı. Karşılaşmanın tarihi tam olarak belli olmasa da şu an için 14 eylül tarihi düşünülüyor.

Müsabaka Bradley'in sahip olduğu WBO yarı orta siklet kemeri için yapılacak.

ZAB JUDAH İDDİALI KONUŞTU


Bu cumartesi New York'da WBA ve WBC hafif yarı orta siklet kemerleri için Danny Garcia(25-0-0  16 KO's) ile ringe çıkacak olan Zab Judah(42-7-0-2(sonuç yok)  29 KO's) , yine her zamanki gibi iddialı konuştu.

Maçın , Garcia'nın sakatlığı üzerine ertelenmesine dokunduran Judah , "Artık bahane duymak istemiyorum. Ona 2 ay süre verdik. Artık kolu , bacağı , dirseği , beli , parmağı neresi sakatsa iyileşmiştir. Danny Garcia'yı nakavt edeceğim ve babası Angel Garcia gelip onu ringden kaldıracak."

Zab Judah , basın toplantısında Danny Garcia ve babası-antrenörü Angel Garcia ile birbirine girmişti.

JULIO DIAZ SAYGI DUYULACAK BİR RAKİP


Cumartesi günü İngiltere'de yapılacak gecenin ana maçında Julio Diaz'la karşılaşcak olan Amir Khan'ın antrenörü Virgil Hunter , Julio Diaz'ın tehlikeli bir isim olduğunu , saygı duyulması gerektiğini ve bu maçın Khan için bir geri dönüş maçı olmayıp adeta bir şampiyonluk maçı olduğunu söyledi.

Lamont Peterson yenilgisinden sonra Dany Garcia'ya nakavt olarak kısa süreli bir çöküş yaşayan Amir Khan , antrenörü Freddie Roach'ı kovmuş ve yerine Virgil Hunter'ı getirerek Carlos Molina galibiyetiyle taze bir başlangıç yapmıştı.

Bu müsabaka , ortada herhangi bir kemer olmamasına rağmen , Amir Khan için ünvan maçına gidecek bir yolun açılışı olabilir. Bu yüzden Khan cephesi çok temkinli ve haklı olarak bu müsabakaya çok önem vermiş gibi gözüküyor.

PACMAN , RIOS YADA ALVARADO İLE DÖVÜŞECEK


Manny Pacquiao'nun menajeri Bob Arum , boksörünün 13 ekimde ringe çıkacağını açıkladı.

Arum'un açıklamalarından , Juan Manuel Marquez'le olan pazarlıklarının sonuçsuz kaldığı anlaşılan Pacman , Brandon Rios yada Mike Alvarado ile ringe çıkacak.

Brandon Rios ve Mike Alvarado , en son 30 martta olmak üzere , birbirleriyle iki kere karşılaştılar ve iki maç da son derece zevkli geçti. Manny Pacquiao'nun geri dönüş maçı için eğer bu ikiliden biri seçilirse , yine zevkli ve tempolu bir maç bizleri bekliyor olacak.

22 Nisan 2013 Pazartesi

TYSON-HOLYFIELD YANYANA



Boksu takip eden-etmeyen herkesin bildiği meşhur “kulak ısırma” olayı yaşanmış olsa da , aralarında yaptıkları iki maçın da klasikler arasına girdiği Mike Tyson ve Evander Holyfiled , 1997 yılındaki maçtan sonra Oprah Show adlı programda buluşarak aralarındaki buzları eritmişlerdi.



O günden sonra arkadaş olan ikili , geçenlerde Evander Holyfiled’ın oğlu Evan Holyfield’ın amatör boks maçı için bir araya geldi.



Undisputed Truth (Tartışmasız Gerçek) adında bir stand up programı yapan Mike Tyson , tesadüfen maçın yapıldığı şehirde olunca , oğlunun maçına gelen Holyfield’ı yalnız bırakmadı. 



İki efsanenin beraber izlediği maçta Evan Holyfield , yaptığı maçı kazandı.

FURY'Yİ BİTİRİRDİM


“Eğer ringde ben olsaydım ve Tyson Fury’yi düşürseydim , bu onun kariyerinin sonu olurdu…”

Bu sözler Deontay Wilder’a ait. Wilder , vatandaşı Steve Cunningham’ın Madison Square Garden’daki müsabakada , 2. roundda düşürmesine rağmen yenemeyip 7. roundda nakavt olduğu Tyson Fury hakkında iddialı sözler sarfetti. Bu sözleriyle olası bir maçın kapısını da aralayan Wilder , adeta meydan okudu.

Bu cumartesi Audley Harrison’la karşılaşacak olan “Bronze Bomber” 27 maçta 27 nakavtla ABD’nin ağır sikletteki en önemli ismi konumunda. Öte yandan Tyson Fury’de Steve Cunningham galibiyetiyle IBF federasyonunda 2. sıraya yükselerek unvan maçı için potaya girdi ve İngiltere ağır sikletinin en önemli ismi haline geldi. Şu an Fury’de Kubrat Pulev’le olası bir karşılaşmayı bekliyor.

Bu performanslarına devam ederlerse , şimdi olmasa da , ilerleyen zamanlarda bu iki ismin (Fury-Wilder) birbirinin yoluna çıkacağı kesin gibi. Klitschko’ların domine ettiği ağır siklette kardeşlerin karşısına çıkma hakkı elde edebilmek için yapılan maçlar , en az unvan maçları kadar heyecanlı geçiyor. Steve Cunningham’le Tyson Fury arasındaki maç da buna bir örnek.

Steve Cunnigham , Tyson Fury’ye oranla çok daha ufak kaldığından , fiziksel olarak dezavantajlı bir pozisyondaydı. Buna rağmen 2. roundda rakibini düşürdü ve maç boyunca da elinden geleni yaptı. Ama 2.06 boy , 2.16 ulaşma (reach) mesafesine sahip olan Tyson Fury , fiziksel avatajını çok iyi kullanarak rakibini yordu ve nakatla kazanmasını bildi. Buna karşılık olası bir maçta ,  2.10 boy , 2.13 ulaşma mesafesi ve çok kuvvetli bir sağa sahip olan Deontay Wilder karşısında Fury , Cunningham’de olduğu gibi fizik avantajını pek fazla kullanamayacaktır. Bu yüzden bu maç , eğer gerçekleşirse , çok ilgi çekecek ve heyecan uyandıracaktır.

Bakalım bu maçı görebilecek miyiz …

21 Nisan 2013 Pazar

CANELO KAZANDI



WBA ve WBC hafif orta siklet kemeri müsabakasında Saul "Canelo" Alvares Austin Trout'u 12 round sonunda oybirliğiyle(UD) yendi.

Maçın sonucu ise tartışmaları beraberinde getirdi. 7. roundda knockdown olmasına rağmen , maç boyunca Austin Trout'un üstün olduğu ve aslında kazanması gerektiği şeklinde yorumlar yapılırken , bu maçtan sonra Floyd Mayweather'la karşılaşmak isteyen Alvares'in net bir galibiyet alamadığı için işinin zora girdiği de boks forumlarında gündemdeki konular arasında.

FURY MUCİZEYE İZİN VERMEDİ


Küçük adam(Steve Cunningham) ile büyük adamın (Tyson Fury) mücadelesinde gülen taraf Fury oldu.

Maç öncesi konuşmalarıyla herkesi rahatsız eden Tyson Fury , hakem talimatlarını verirken Cunningham'in eline vurdu. Maç içerisinde de spotmenlik dışı davranışlarına devam eden Fury , 2. roundda rakibiyle dalga geçmeye çalışırken gardını indirince Cunningham'in sağ kroşesiyle birden kendisini yerde buldu.

Knockdowndan sonra rakibini ciddiye almaya başlayan Fury zaman zaman zor anlar yaşasa da kilo ve boy avantajını çok iyi biçimde kullanarak ipleri eline aldı ve 7. roundda rakibini yatırdı. 

Yenilgisizliğini devam ettiren Tyson Fury'nin , bundan sonra IBF federasyonu şampiyonu Wladimir Klitschko'ya zorunlu rakip olabilmek için Kubrat Pulev'le ringe çıkması bekleniyor.

WEMBLEY'DE CLEVERLY VE CHISORA KAZANDI


Kariyerinde yeniden çıkış arayan Dereck Chisora , Hector Alfredo Avila ile 10 round üzerinden yapılan müsabakayı 9. roundda teknik nakavtla kazanarak yeniden doğdu.

Genellikle yakın dövüş ve sarılmaların sık olduğu müsabakada Dereck Chisora , özellikle 4. rounddan sonra olumlu bir performans gösterdi.


Gecenin ana maçında ise Nathan Cleverly , rakibi Robin Krasniqi'yi 12 round sonunda oybirliğiyle(UD) yenerek WBO hafif ağır siklet kemerini ve namağlup ünvanını korudu.

19 Nisan 2013 Cuma

CHISORA : "KLITSCHKO'YU BİR DAHA GÖRÜRSEM..."


Maç öncesi tartıda Vitali Klitschko’ya tokat atan ve ertesi gün ringde maç anons edilirken Wladimir Klitschko’nun yüzüne ağzıyla su püskürten Dereck Chisora yaptığından hiçbir pişmanlık duymadığını ve bir daha karşılaşırlarsa daha kötüsünü yapacağını söyledi.

Wladimir Klitschko ile olan maçı son anda iptal edildiği için para ve zaman kaybettiğini , kardeşlerin soyunma odasında da sıkıntı çıkarttıklarını söyleyen Del Boy , onlardan nefret ettiğini söyledi ve Bir daha karşılaşmaları durumunda Wladimir’in üzerine işeyeceğini de iddia etti.



Ne Vitali ne de Wladimir Klitschko Dereck’in bu hareketlerine fiziki bir karşılık vermediler. Ama bir kez daha bu denli bir yakın temas olursa , kardeşlerin bu sakin duruşlarını korumaları zor gözüküyor.

17 Nisan 2013 Çarşamba

MÜSABAKA PROGRAMI


Yaz aylarına yavaş yavaş yaklaşılmasıyla beraber boksörler de kendilerini daha çok göstermeye başladılar. Önümüzdeki 3 hafta , dövüş sporlarına ilgi duyanlar için çok keyifli geçecek.

Peki sporseverler bu 3 hafta içerisinde hangi üst düzey maçları izleme fırsatına kavuşacaklar ?

İşte önümüzdeki müsabakalar ;


Nathan Cleverly - Robin Krasniqi (WBO hafif ağır siklet kemeri)
Tarih : 20.04.2013
Gün : Cumartesi
Saat : TSİ 22.00 (ana maç)


Dereck Chisora - Hector Alfredo Avila
Tarih : 20.04.2013
Gün : Cumartesi
Saat : TSİ 22.00 (alt maç)


Tyson Fury - Steve Cunningham (IBF eleme maçı)
Tarih : 20.04.2013
Gün : Cumartesi gece
Saat : TSİ 00.30



Saul Alvarez - Austin Trout (WBC-WBA hafif orta siklet kemerleri)
Tarih : 20.04.2013
Gün : Pazar sabaha karşı
Saat : TSİ 05.00


Amir Khan - Julio Diaz
Tarih : 27.04.2013
Gün : Cumartesi
Saat : TSİ 00.00


Dany Garcia - Zab Judah (WBA-WBC hafif yarı orta siklet kemerleri)
Tarih : 28.04.2013
Gün : Pazar sabaha karşı
Saat : TSİ 05.00 (ana maç)


Peter Quillin - Fernando Guerrero (WBO orta siklet kemeri)
Tarih : 28.04.2013
Gün : Pazar sabaha karşı
Saat : TSİ 05.00 (alt maç)


Wladimir Klitschko - Francesco Pianeta (WBA-WBO-IBF-IBO ağır siklet kemerleri)
Tarih :04.05.2013
Gün : Cumartesi
Saat : TSİ 21.30


Floyd Mayweather - Robert Guerrero (WBC yarı orta siklet kemeri)
Tarih : 05.05.2013
Gün : Pazar sabaha karşı
Saat : TSİ 05.00














16 Nisan 2013 Salı

TYSON FURY RÖPORTAJI


Tyson Fury , bu cumartesi Steve Cunningham'le yapacağı müsabaka ve boks gündemindeki diğer konular hakkında yine sert açıklamalar yaptı.

O açıklamalardan özetle ;

"Bu maç benim için çok iyi bir fırsat. Amerika'nın en iyi ağırsikletlerinden birini evinde nakavt edip yeteneğimi göstermek adına güzel bir şans."

"Dezavantajlı olduğum konuları bilemem çünkü Steve Cunningham'ın takımında değilim. Fakat ben daha büyük , daha güçlü ve daha gencim. Onlar bunu aşmaya çalışacaklar."

"Bu maç IBF federasyonunun 2 numaralı sırası için yapılacak. Ondan Sonra Kubrat Pulev'le dövüşüp zorunlu rakip statüsünü kazanaağım. Wladimir benimle dövüşmeye korkacağı için kemeri boşa çıkaracak ve muhtemelen Pulev'le boşa çıkan kemer için dövüşeceğiz."

"Wladimir benimle dövüşmemek için emekli olup kemeri boşa çıkartacak. Artık yaşlandı. Neden kendini riske etsin ki ? Ağır siklet şampiyonu olarak emekli olacak."


"Chisora ile yaptığım maçın galibi Wladimir'le dövüşecekti. Ama ben kazandım , Chisora Vitali ile dövüştü. Yani bence kardeşlerin ikisi de benimle maç yapmazlar."

"WBC federasyonu aptalca işler yapıyor. Kevin Johnson'la yaptığım maç resmi eleme maçıydı. Jonathan Banks - Seth Mitchell maçı da resmi eleme maçıydı. Sonra Bermane Stiverne - Chris Arreola maçını da resmi eleme maçı yaptılar. Şimdi 6 kişinin dövüşmesi gerekti ?! Öte yandan şampiyon (Vitali) kemeri rehin almış kimseyle dövüşmüyor. Top oynamak istemeyen çocuk gibi. Ben çocuk değilim bu işlerle uğraşamam. Şimdi IBF'in 2. sırası için dövüşeceğiz."

"Helenius , Pianeta , Pulev bunların hepsinin yeteneği sınırlı. Çok çalışıyorlar ama bu maçın ardından Pulev'i de 8. round civarı yatıracağım."

"David Haye ile ilgilenmiyorum. Bir senedir ortalarda yok ama dünyanın kendi etrafında döndüğünü zannediyor. Chisora'yı yenip ünvan maçına çıkmayı düşünüyordu şimdi zorunlu rakip olacakmış. Ben ağır siklet şampiyonluğuna sadece 2 maç uzaktayım ve artık onunla ilgilenmiyorum."

"Cunningham'ın çenesi benim çenemin yarısı kadar güçlü , kendisi benim yarım kadar büyük. Yani ne diyeyim ki şampiyon olabilmek için bu tip adamları yatırmam lazım. Hedefim tartışmasız (undisputed) ağır siklet şampiyonu olmak."

  




14 Nisan 2013 Pazar

DAVID HAYE , CHARR'DAN VAZGEÇTİ


29 Haziranda Manuel Charr ile dövüşeceği açıklanan David Haye kararını değiştirdi.

David Haye'in yeni rakibi Polonyalı yenilgisiz Andrzej Wawrzyk (27-0-0  13 KO's) oldu. Daha önce David Haye'in menajeri-antrenörü olan Adam Booth tarafından açıklanan yenilgisiz olma - İngiliz olmama - ilk 15 sırada yer alma kısıtlarını sağlayan Polonyalı yenilmemiş olsa da , bugüne kadar karşılaştığı en önemli rakip , Sinan Şamil Sam'ın 2006 da nakavt ettiği Denis Bakhtov.

Manuel Charr'da twitter hesabından Haye'e tepki göstererek , kendisinin Wawrzyk'ı ilk roundda yatırabileceğini ve Haye'in , kendisini destekleyenleri aptal yerine koyduğunu yazdı. David Haye'i sonbaharda dövüşmeye zorlayacağını söyleyen Manuel Charr , aynı zamanda onun bir korkak olduğunu da söyledi.

RIGONDEAUX , DONAIRE'Yİ OYBİRLİĞİYLE YENDİ


WBA ve WBO hafif tüysiklet (süper bantamsiklet) ünvan maçında karşılaşan Nonito Donaire ve Guillermo Rigondeaux müsabakasının galibi 12 round sonunda hakemlerin oybirliğiyle Rigondeaux oldu.

Maçın ardından Donaire , omuzundan sakat olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini , kilo almasının zor olduğunu ve rakibine yeterince çalışmadığını söyledi.

Rigondeaux'un ise bu müsabakanın ardından siklet yükselteceği konuşuluyor.

12 Nisan 2013 Cuma

PALA İPTAL OLDU , CHISORA'NIN YENİ RAKİBİ AVILA


20 Nisanda Wembley Stadında yapılacak olan gecede Ondrej Pala ile karşılaşacağı açıklanan Dereck Chisora'nın rakibi değişti.

Del Boy , Nathan Cleverly - Rabin Krasniqi maçının alt maçında Arjantinli Hector Alfredo Avila (20-12-1(beraberlik)  13 KO's) ile dövüşecek.

Chisora'nın tekrar dünya seviyesine çıkması için ihtiyacı olan seri galibiyetlere başlamak için Avila , ideal bir isim. Avila 37 yaşında ve Chisora'nın zorlanmadan yatırabileceği bir "basamak boksör" görüntüsünde. 

Chisora'dan kemer umudunu kesmeden önce , kendisinin şu ana kadar galibiyet sayısını işe yaramaz dövüşlerle şişirmek yerine hep ciddi rakiplerle dövüşmüş olduğu gerçeğini de düşünmek lazım. Chisora yapacağı akıllı 3-4 maç içerisinde tekrar ünvan maçı hakkı kazanabilir. Fakat önündeki en büyük sorun , basın toplantılarında-tartıda yaptığı dengesiz davranışları nedeniyle kendisine şans verilip verilmeyeceği.

11 Nisan 2013 Perşembe

BERNARD HOPKINS – KARO MURAT (27.07.13)


Mucize adam Bernard Hopkins (53-6-2(beraberlik)-2(sonuç yok)  32 KO’s) , 48 yaşında IBF hafif ağır siklet kemerini korumak için maça çıkıyor.

New York’da yapılacak müsabakada Hopkins’in rakibi ise Irak doğumlu bir Ermeni olan ve Almanya üzerinden dövüşen Karo Murat (25-1-1(beraberlik)  15 KO’s).

29 yaşındaki boksör , bugüne kadarki tek yenilgisini , Nathan Cleverly’den aldı.

MARQUEZ'İN ŞARTI


Ünlü antrenör Freddie Roach , olası Maquez – Pacquiao 5. maçı için konuştu.

Roach , maçın olup olmayacağına emin olmadığını söylerken , Marquez’in maç gelirlerinde yarı yarıya bir paylaşım istediğini fakat tribüne seyirci getirenin Manny Pacquiao olduğunu söyledi.

Marquez , daha önce kendisine verilmesine rağmen , Manny’ye rövanş şansını vermekte direnerek tepki çekiyor. Bütün bu ayak diretmelerin nedeni tabi ki para da olabilir çünkü Marquez geçen maçta %26’lık bir pay almıştı.

Eğer Marquez’in kafasındaki sorun sadece paraysa , bu maçın açıklanmasına hazır olmak gerekiyor çünkü Pacquiao , ne olursa olsun o nakavtı unutturmak zorunda.


AUDLEY HARRISON KARARLI



41 yaşındaki İngiliz boksör Audley Harrison’ın röpotajından özetle ;


“David Price maçından sonra 1 saniyeden az bir süre emekliliği düşündüm.”


“İnsanların Prizefighter turnuvasında beni iyi görmesi önemli değil. Ben bu sporu hep ciddiye aldım.”


“Daha önce de dediğim gibi bir yenilgi daha alırsam bu iş biter. Öbür türlü WBA , WBO , WBC veya IBF kemerlerinden birini almadan bırakmam.”


“Deontay , sert , tehlikeli bir adam fakat kimse yenilmez değil. Benim onu antreman maçında yatırdığım saçmalığını yayan internet sitesine de dava açmayı düşünüyorum.”


“Unvan alınca bırakacağım.”

10 Nisan 2013 Çarşamba

MANUEL CHARR - DAVID HAYE (29.06.13)


Lübnan asıllı boksör Manuel Charr (23-1-0  13 KO's) , David Haye'in (26-2-0  24 KO's) yeni rakibi oldu.

Emekli olmaktan vazgeçip Klitschko kardeşlerden birine zorunlu rakip olma hakkını elde edebilmek için tekrar ringe dönmeye karar veren Hayemaker , 29 Haziran'da tek yenilgisini Vitali Klitschko'dan alan Manuel Charr'la dövüşecek.


Manuel Charr twitter hesabından paylaştığı resimde , Haye'in "ayak parmağı" olayına gönderme yaparak , David Haye'in kendisinin yeni kurbanı olduğunu yazdı.

İkili daha önce Chisora - Haye maçının basın toplantısında karşılaşmış ve David Haye , Charr'ı tanıyamamıştı.

David Haye son maçında çok iyi bir performans göstererek Dereck Chisora'yı nakavt etmiş , Manuel Charr ise Yakup Sağlam'ı teknik nakavtla geçmişti.


9 Nisan 2013 Salı

JAMES TONEY HALA İDDİALI


28 Nisanda Avusturalya'da Lucas Browne (15-0-0  14 KO's) ile dövüşecek olan 45 yaşındaki James "lights out" Toney (74-7-3(beraberlik)-2(sonuç yok)  45 KO's) hala kemer için iddialı.

"Çok formdayım. Rakibim bana 3 hafta önce söylendiği anda kampa girdim. Onun hakkında hiçbirşey bilmiyorum ve bilmek de istemiyorum. Onu nakavt edeceğim. Ne yapacağı çok da önemli değil. Ne yaparsa yapsın çok birşey farketmez. Ben hiçbir zaman rakibimin maç kayıtlarını izlemem çünkü benim karşımda zaten her zamankinden farklı dövüşürler."

"Benim bu adamı dövdükten sonra daha büyük bir maça çıkmam gerekiyor. Kızkardeşler (Klitschko'lar) , Gaye (David Haye) veya kilo düşüp Bernard Hopkins , Denis Lebedev ile dövüşebilirim."



Bu konuşmalarına rağmen ünvan maçına çıkma şansı yok denecek kadar az olan Toney , 2010 yılında şansını kafeste Randy Couture'a karşı denemiş ve MMA macerası faciayla sonuçlanmıştı.

7 Nisan 2013 Pazar

AUDLEY'İ BİTİRECEĞİM


Deontay Wilder , Audley Harrison'a hazırlanıyor. Bu sefer Audley'i emekliliğe göndereceğini söyleyen ABD'li , antreman maçında da  zaten Audley'i yatırdığını ve bunu onun da söylediğini belirtti.

Gerçekten de ikiliyi bir teraziye koyduğumuzda Deontay Wilder'ın çok daha ağır basacağı bir gerçek. Audley'in de kariyerinin son anlarını yaşadığını ve -kendisi aksini söylese de- herhangi bir hedefi olmadığını düşünürsek bu maçın erken biteceğini söyleyebiliriz.

Bu maçın ardından , Deontay Wilder'ın o güçlü sağını bir ünvan maçında görmeye biraz daha yaklaşacağız.

PRICE : "YA TAMAM YA DEVAM"

 

Tony Thompson'a nakavt olarak , neredeyse kariyeri bitmiş olan rakibini tekrar dünya çapında bir seviyeye kavuşturan David Price , rövanş maçının kendisi için tamam veya devam maçı olacağını söyledi. 

41 yaşındaki rakibini seçtiği için bile eleştirilen Price , bir de üzerine nakavt olunca iyice alay konusu olmuştu. İngiltere'nin en büyük kemer umudu şimdi tekrar ayağa kalkmak istiyor ve bunun için önce Thompson'dan daha iyi olduğunu göstermek zorunda.

WLADIMIR'İ YENECEĞİM


Wladimir Klitschko ile 4 mayısta ünvan maçına çıkacak olan Francesco Pianeta , iddialı konuştu. "Eğer beni hafife alırlarsa büyük bir sürpriz olur. Rahatım ve bu maçı kazanacağım." dedi.

Maçtan önce boksörlerin bu şekilde iddialı konuşmalarına alışkınız fakat Pianeta'nın Klitschko karşısında şansı yok denecek kadar az. Şampiyon , bu tip rakipleri tercih edip güçlü rakipler seçmediği için yerden yere vuruluyor. 

Şu aşamada maçın sonucunu değil de , Pianeta'nın kaç round dayanabileceğini merak etmek en mantıklı hareket gibi gözükse de , sürpriz faktörü adına "Mike Tyson - Buster Douglas" maçını da hatırda tutmak faydalı olacaktır.

GLORY 6 İZLENİMLERİ


Dün gece dünyanın en büyük kickboks organizasyonunun İstanbul ayağını zevkle izledik. Dövüşseverler gecede Türk ve dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı sporcuları ringde canlı izleme fırsatını buldular.

Gecenin ilk yarısında ağırlıklı olarak Türk sporcuların yer aldığı müsabakalar yapıldı. Organizasyonun tek MMA maçı Ertan Balaban ile Vitali Bigdas arasında yapıldı ve Ertan Balaban , müsabakayı ilk roundda submission ile kaybetti. Fakat bu müsabakayı daha da ilginç kılan şey , Ertan Balaban'ın müsabakanın ardından kız arkadaşına ringin ortasında binlerce kişinin önünde yaptığı evlilik teklifiydi.

Gecenin ikinci yarısı Glory dövüşçülerinin ringe çıkacağı "superfights" bölümüydü. Bu bölümde Murat Direkçi , Mourad Bouzidi , İsmail Uzuner gibi isimlerin dövüştüğü 8 maçın ardından ana müsabaka olan Daniel Ghita - Gökhan Saki müsabakasına geçildi.

Kırmızı podyumu kullanmak yerine bütün salonu dolaşarak ringe çıkan Gökhan Saki çok büyük bir ilgi gördü. Bu ilgiyi de güçlü rakibini 2. roundda nakavt ederek karşılıksız bırakmadı.



Salonu , sponsor biletlerle şişirilmiş boş bir kalabalık değil , dövüş sporlarını takip eden ve olaya yabancı olmayan binlerce kişi doldurdu. Bu doluluk da bundan sonra yapılacak olan organizasyonlar için umutlu olmamızı sağladı.

Bundan sonra da bu tip gecelerin bol bol yapılması ve ülkemizin artık dövüş sporında kendini göstermeye başlaması dileğiyle...